2022 Mercedes-AMG SL Roadster Hak ettiği Yerde… 2022 için saygıdeğer SL, yeni bir şasi, süspansiyon ve AWD güç aktarma organı ile bir Mercedes-AMG Touring haline geliyor. SL 55 ve 63 formlarında mevcut olan 2022 Mercedes-AMG SL, lüksünü koruyor ve hoş bir ek sportiflik kazanıyor. Lexus LC 500 ile karşılaştırıldığında, 2022 SL muhtemelen daha pahalı olacak. Ancak aynı zamanda daha hızlı..

‘SL’ isim plakası, bir Mercedes süper otomobil ikonundan türetilmiş olabilir. Ancak son birkaç yıllarda showroomlarda çok fazla ilgi çekemedi. Ancak Mercedes-Benz, geçtiğimiz günlerde ilgili SLC’yi iptal etse de roadster’dan tamamen vazgeçmedi. 2021’i atladı, ancak Mercedes SL 2022’de geri döndü ve bu sefer AMG’nin elinde. İlk izlenimler geçerliyse, 2022 Mercedes-AMG SL gerçekten de emin ellerde.

AMG, 2022 Mercedes-AMG SL İçin ‘Sport-Leicht’e Biraz ‘Sport’ Ekledi

Bir zamanlar ‘SL’, Almanca bilmeyenler için ‘Sport-Leicht’ veya ‘Sport Light’ anlamına geliyordu. Ve ilk nesil Mercedes SL, gerçek bir spor otomobildi. Ancak yıllar içinde, SL bir grand-tourer’a dönüştü. Ardından tartışmalı bir şekilde 1990-2002 R129 SL ile zirvesine ulaştı. Bu kendi başına kötü değil, ancak son nesil SL, modelin geleneksel yapısının bir kısmını kaybetti. Ve bunu yaparken, “sadece başka bir pahalı üstü açılır araba” haline geldi.

2022 Mercedes-AMG SL Roadster Hak ettiği Yerde

2022 Mercedes-AMG SL, uygun bir şekilde roadster’ın köklerinden yola çıkarak bu eğilimi tersine çevirmeyi hedefliyor. 2022 SL’nin kaputunda “Mercedes” yazıyor olsa da, bu cabrio tamamen AMG tasarımıdır.

“Light” cephede, 2022 Mercedes-AMG SL, sert tavandan kurtulur ve yumuşak bir tavana sahiptir. Bu, kendi başına 20.87 kg tasarruf sağlar ve üstü açılır arabanın ağırlık merkezini düşürür. Ekstra ağırlıktan tasarruf etmek istiyorsanız, hem 2022 SL 55 hem de 63, isteğe bağlı karbon seramik frenler sunar.

Bu son özellik, 2022 Mercedes SL’ye ne kadar “spor” AMG eklediği konusunda size ipucu vermeli. Hala 2+2 dönüştürülebilir, ancak yepyeni bir alüminyum kasaya sahip. Yine de hepsi alüminyum değil: İçinde çeşitli çelik, magnezyum ve karbon fiber bileşenler de var. Sonuç olarak, 2022 SL, 2020 modelinden daha sert. AMG, yeni V8 aktarma organının yanı sıra 2022 SL standart AWD ve dört tekerlekten direksiyonu da sağlıyor.

2022 Mercedes-AMG SL Roadster Hak ettiği Yerde

2022 Mercedes-AMG SL Roadster, Lüks Dokunuşunu Kaybetmeden Daha Sportif Hale Geliyor

Ekstra sportiflik istiyorsanız, 2022 Mercedes-AMG SL 63, ekstra güç ve torkun yanı sıra daha fazlasını sunar. Hem SL 55 hem de 63’te standart adaptif amortisörler bulunurken, ikinci model, ön aks kaldırma, biraz daha düşük sürüş yüksekliği ve aktif salınım çubukları ekleyen AMG’nin Aktif Gövde Kontrolü’ne sahip. Ayrıca elektronik olarak kontrol edilen sınırlı kaymalı diferansiyel, aktif motor bağlantıları ve ekstra bir Yarış Modu ile standart olarak gelir. Bu özellikleri SL 55’te istiyorsanız, bunlar Dynamic Plus Paketinin parçasıdır.

2022 Mercedes-AMG SL Roadster Hak ettiği Yerde

AMG ayrıca 2022 Mercedes SL modellerinin her ikisinde de Aerodinamik Paketi sunuyor. Autoblog, her iki dönüştürülebilir aracın da aktif bir arka spoylere sahip olmasına rağmen, bu paketin onu daha aktif hale getirdiğini açıklıyor. Ancak aynı zamanda motorun önündeki alt gövdeye ek bir aktif karbon fiber aero elemanı yerleştirir. Sürüş modlarıyla bağlantılıdır ve AMG GT R’deki neredeyse aynı parçayla aynı yere basma kuvvetini artıran, kalkmayı önleme işlevini sağlar. AMG Aerodinamik Paketi ayrıca arka difüzörü de yükseltir.

Bununla birlikte, 2022 Mercedes-AMG SL’nin kağıt üzerinde daha sportif hale gelmesi, büyük tur tarihini unuttuğu anlamına gelmiyor. Her 2022 SL, standart olarak 12,3 inç dijital gösterge grubu sunar. Ayrıca eğilebilir 11,9 inç orta dokunmatik ekranla gelir. Bu dokunmatik ekran, Mercedes’in Voice Assistant ile tamamlanmış mükemmel MBUX bilgi-eğlence sistemine sahiptir. Ve SL 55 tabanı bile standart olarak Apple CarPlay, Android Auto, navigasyon ve bir Burmester ses sistemine sahip. Yine de SL 63, surround ses versiyonunun yanı sıra bir baş üstü ekrana sahip.

Ayrıca 2022 Mercedes-AMG SL, ayarlanabilir ortam aydınlatması, deri döşeme, ısıtmalı direksiyon simidi ile ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklara sahiptir. Ön koltuklar ayrıca Mercedes’in sıcak hava üfleyen Airscarf özelliğini alır. Daha sportif koltuklar mevcut olsa da, standart “konfor” koltuklar masaj işlevlerine sahiptir. Ancak bu yazı itibariyle Mercedes, 2022 SL’nin standart ADAS özelliklerine sahip değil.

2022 Mercedes-AMG SL Roadster, En Sportif Üstü Açılır Spor Otomobil Değil, Ama Kesinlikle Touring’i Muhteşem Kılıyor

Daha önceki Mercedes SL’nin amiral gemisi bir roadster’ın olması gerektiği kadar özel olmadığından bahsetmiştik. Ancak bu, satışlarının gecikmesine katkıda bulunan tek faktör değildi. Basitçe söylemek gerekirse, Mercedes-Benz’in SL satışlarını artıran çok sayıda başka üst sınıf üstü açılır arabaya sahip olduğunu söylüyor. SLC gitmiş olsa da, sadece SL ve GT Roadster mevcut.

Dönüştürülebilir bir arabaya altı rakam harcadığınızda, sayısal karşılaştırmalar malzeme kalitesi, stil ve sesten daha az önemlidir. Ancak SL’nin yolunu kaybettiğinden endişeleniyorsanız, artık endişelenmeyin. Bu roadster ait olduğu yere geri döndü.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here