Tesla Model Y Yepyeni Texas Gigafactory’de Üretime Başlıyor… Tesla Gigafactory Texas’ın üretime başlamasını bekliyorsanız, şanslısınız. 8 Ocak 2022 itibariyle, Tesla’nın devam etmesi ve yedi ila on gün içinde üretime başlaması için evrak işleri vardı. Tesla’nın gerekli evrak işlerine daha da uzun süre sahip olması ve Texas Tesla Gigafactory’nin daha da erken vitese geçtiğini görmemiz mümkün.

İşte Tesla Gigafactory Texas’ta yapılacak ilk Tesla nedir? sorusunun cevabı Tesla Model Y. Tesla Model Y için yeni Tesla fabrikasının anlamı.

Tesla Gigafactory Texas, Tesla Hisselerinin Nasıl Olacağını Belirler ve Etkiler

InsideEV’lere göre Tesla yatırımcıları, Tesla Gigafactory Texas’ın ne zaman faaliyete geçeceğini merakla bekliyor. Çünkü Texas Tesla fabrikası çok sayıda Tesla Model Y’yi üretti. Ayrıca bunu ne kadar hızlı üretebilirse, 2022 rakamlarına etkisi o kadar fazla olacaktır. Tesla stokunun Tesla Gigafactory Texas’a bağımlı olmasının bir başka nedeni de Tesla Cybertruck’tır. Cybertruck, Model Y’den sonra Tesla Gigafactory’de üretime başlayacak.

InsideEV’ler, Tesla Gigafactory Texas bilgilerinin kaynağı olarak Wedbush’tan Daniel Ives’e işaret ediyor. Ives, “Giga Austin analizimize dayanarak, önümüzdeki 7-10 gün içinde Model Y üretiminin önünü açan evrak işleri görünüyor” dedi.

Tesla Model Y Texas Gigafactory'de Üretime Başlıyor

Ek olarak, Tesla Gigafactory Texas’ın özellikle Model Y’yi yapmaya başlamaya hazır olduğu görülüyor. Ives ayrıca, “Model Y için damgalama makinelerinin ve testlerin zaten yerinde olduğuna ve büyük ölçüde tamamlandığına inanıyoruz. Bu, Tesla’nın Austin’i başlatması için yeşil ışık yakmasıdır” yazdı.

Teksas’taki Tesla Gigafactory Ne Kadar Büyük?

Tesla Gigafactory Austin, 0.4 milyon metre karede muazzam olacak. Aynı zamanda yenilenebilir enerjiyle çalışan dünyanın en büyük binası olacak. Açıkça büyük bir bina olsa da, Tesla’nın 0.5 milyon metre kare olan California fabrikası kadar büyük değil.

Texas Gigafactory de bölümlere ayrılacak. Bu bölümler, her birinin Tesla’ların üretiminde oynayacağı role göre bölünecek. Bölümler genel montaj, damgalama ve dökümü içerir. Tesla Model Y üretime geçtiğinde onu Tesla Cybertruck takip edecek. Bundan sonra Tesla, Ausin Gigafactory’de Model 3’leri ve Tesla Semi’yi üretebilir.

Tesla Model Y Texas Gigafactory'de Üretime Başlıyor

 

 

Yeni Tesla Model Y, Yeni Bir Yapısal Tasarıma Sahip Olabilir

Yeni nesil Tesla Model Y araçları, yapısal bir pil takımına sahip olabilir. Peki bu ne anlama geliyor? Tesla Model Y’nin eski zemini olmayacak, bunun yerine sadece bir pil takımı olacak. Araba parçaları, zemin yerine pil takımına eklenecektir. Bu, Model Y’yi daha hafif yapar, bu da şarj başına daha fazla mil alması gerektiği anlamına gelir.

Yeni Tesla Gigafactory Texas’tan ortaya çıkabilecek her şeyle birlikte, Tesla’nın üretimi ne kadar hızlı hızlandırabileceğini görmek heyecan verici olacak. Belki daha da ilginci Tesla’nın Cybertruck’ı Model Y’den sonra üretmeye başlayıp başlamadığı olacak. Sonuçta, herkesin gerçekten görmek istediği şey bu.

Tesla Model Y Texas Gigafactory'de Üretime Başlıyor

Tesla Model Y Texas Gigafactory’de Üretime Başlıyor ve Yeni Nesil Tesla Model Y Devrimci Bir Tasarıma Sahip

Tesla her zaman yeni şeyler yapıyor ve elektrikli araçlarda teknoloji eğrisinin önünde kalıyor. Görünüşe göre Tesla yine iş başında olabilir. Teksas’taki yeni Tesla fabrikasında yepyeni bir Tesla Model Y gövdesi görüldü. Yeni tasarım sadece gövdeyi değil, Tesla Model Y pilini de etkileyecek. Ayrıca, gelecek nesil elektrikli araçları bilgilendirebilir.

Tesla Model Y pil takımı, bir sonraki Tesla Model Y’lerde biraz farklı olabilir. Tamamen yeni bir Tesla Model Y gövdesinin Teksas’taki Tesla Gigafactory’de görülmesinden sonraki düşünce buydu. Electrek’e göre, yeni Tesla Model Y yeni bir yapısal pil takımı alıyor. Bu uzun zamandır konuşuluyor ve birkaç belirsiz lüks arabada yapılıyor. Tesla’nın değişikliği yapması, diğer birçok otomobil üreticisinin de benzer bir değişiklik yapmasının önünü açabilir.

Yeni Tesla Model Y yapısal pil takımı ve 4680 pil hücresi yeni bir konsepttir. Yeni Tesla Gigafactory Texas’ta 2021’in sonunda başlaması planlanan en son Tesla Model Y üretiminin bir parçası olabilirler. Electrek, Tesla’nın büyüyebilmesi için Gigafactory’deki üretimin şart olduğunu söylüyor.

Yapısal Pil Paketleri Nasıl Çalışır?

Bu durumda yapısal akü paketleri “büyük silindirik hücrelerden oluşacak ve bunları, aynı zamanda aracın gövdesini monte ettiğiniz yapısal platform görevi gören tek modüllü bir akü paketinde paketleyecek”. Electrek, Elon Musk’ın bu teknolojinin devrim niteliğinde olacağını söylediğini de belirtiyor.

Temel olarak, Tesla Model Y’nin bir zemini olmayacak, bunun yerine sadece bir pil takımı olacak. Tipik olarak zemine bağlı olan şeyler, bunun yerine pil takımına eklenecektir. Bu, daha hafif bir araçla sonuçlanacaktır, bu da şarj başına daha fazla mil alması gerektiği anlamına gelir. Elektrikli araçlar için bu çok büyük olabilir. Bu tür Tesla Model Y’nin ne zaman piyasaya sürülebileceğine dair henüz bir bilgi yok, ancak 2023 Model Y’ler olabilir.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Tesla Artık AVM Showroomlarında Araba Satmayacak!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here