Mercedes Benz EQS ve EQE Modellerini Geri Çağırıyor

0
1399

Mercedes-Benz EQS ve EQE modellerini geri çağırıyor. Şirketin bu sefer ki geri çağırma nedeni ise çeki demiri sorunu. Çeki demiri probleminin sonucunda yaklaşık 8.000 adet Mercedes EQS ve EQE modelinin geri çağırılacağı söylenmekte. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mercedes-Benz EQS ve EQE Modellerinin Çeki Demiri Uygun Değil

Mercedes-Benz şirketi elektrikli araç piyasasında oldukça başarılı bir konuma ulaştı. Bu başarıda ise şirketin EQS ve EQE modellerinin payı oldukça büyük. Bu iki elektrikli model de kullanıcılar tarafından oldukça sevildi ve satış listelerinde başı çekmeye başladılar. Fakat her güzel giden şey de bir sorun çıkması gibi Mercedes Benz EQS ve EQE modellerinde de bir sorun olduğu ve geri çağırılacakları iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre yaklaşık 8.000 adet EQE ve EQS, çeki demiri problemiyle dünya genelinde geri çağırılacak. İddiaya inanması güç fakat Electrive tarafından paylaşılan bilgiye göre geri çağırılacak araçların sayısı toplamda 7 bin 810. Çağırılacak yaklaşık 8 bin aracın 1.746’sı ise zaten hazırda şirketin tesislerinde bulunuyor. Fakat geriye kalan yaklaşık 6 bin araç dünya genelinde geri çağırılabilir. İddia edilen bu geri çağırmanın tam nedeninin ise vida demiri derinliğinin çekme araçları için uygun olmaması olarak açıklandı.

Mercedes-Benz EQS ve EQE

Bu İlk Geri Çağırma Olmayacak

Mercedes Benz EQS için bu ilk geri çağırılma olmayacak. Model, bu geri çağırılmadan önce de bir kaç kez farklı hatalardan dolayı geri çağırılmıştı. Umalım ki bu son geri çağırılma olsun. Diğer yandan ise Auto Motor und Sport konu ile ilgili detaylı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya göre, çekme cihazının dişindeki çekme halkasının gerekli vida derinliğine ulaşamayabileceğinden dolayı elektrikli araçların geri çağrıldığı aktarıldı. Ayrıca araştırmada, bu durumun çekiş esnasında sorunlara yol açabileceği ve trafiği tehlikeye atabileceği söylenildi. Fakat yayınlanan bilgilerde  bugüne kadar bu sorundan dolayı herhangi bir kazanın olup olmadığına yer verilmedi.

 

Satılık Tüm Mercedes-Benz İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here