Bosch Car Service – Silecek Rehberi

0
2009
bosch silecek

Bosch Car Service – Silecek Rehberi

Silecek kalitesi neden bu kadar önemlidir? Bosch Aerotwin silecekleri şimdi daha dirençli Daha uzun süreli, mükemmel silecek sonuçları Silecek Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Silecekler ne zaman değiştirilmelidir?

cam sileceği

Cam Silecekleri Nasıl Çalışır?

Silecek Nasıl Çalışır?

Tüm hava koşullarında  sürücünün net bir görüşe sahip olması bakımından önemli bir görevi üstlenen silecekler, araçların en değerli parçalarından biridir. Genellikle otomobillerin ön camında senkronize hareket eden iki silecek kullanılırken bazı modellerde camı daha geniş bir açıda kapsayan tek bir silecek görebilirsiniz. Arka cam sileceği genellikle SUV, hatchback ve minivan gibi bazı araç modellerinde bulunur. Ayrıca bazı araçların farlarına da silecek takılabilmektedir.

Sileceklerin cam üstünde hareketini sağlayan gücü elde etmek için elektrik motoru kullanılır. Motordan gelen güç, tek bir noktadan kollara ve silecek bıçağına eşit olarak dağıtılarak sileceğin cama temas eden her yüzeyine uygulanan basıncın aynı oranda olması sağlanır.

Hız kontrolü bulunan sileceklerle yağmurun şiddetine göre sileceklerin hız kademesi ayarlanabilir. Bu ayarla sileceklerin çalıştırılması sileceklerin ömrü ve sürüş güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Silecek Kalitesi Neden Bu Kadar Önemlidir?

silecek

İyi görüş alanı büyük oranda sileceklerin kalitesine bağlıdır. Nihayetinde silecekler 750.000’in üstünde silme çevrimi yapmak zorundadır; bu da yaklaşık 80 futbol sahası büyüklüğünde bir alana karşılık gelir. Bu da yetmezmiş gibi en zorlu koşullara da dayanmaları gerekir:

  • Doğrudan güneş ışığına da maruz kalınan -30°C ile 80°C arası sıcaklık dalgalanmaları
  • Ön camdaki kir, böcekler, buz, vs.
  • Kimyasal etkiler

Bosch Aerotwin Silecekleri Şimdi Daha Dirençli

bosch silecek

Üstün ve uzun süreli silecek performası için geliştirildi.

  • Patentli kaplamaya sahip Power Protection Plus (PPP) silecek lastiğinin ve uzun ömürlü silecek lastiği profilinin ileri seviye gelişimi
  • Kanadın lastik bileşeni içerisinde yer alan özel karışım sayesinde daha az aşınma ve yıpranma
  • Ön camda çevresel etkilere ve kirlenmeye karşı gelişmiş direnç

Daha Uzun Süreli, Mükemmel Silecek Sonuçları

 aero twin

Almanya, Karlsruhe – Bosch, patentli kaplama içeren PPP (Power Protection Plus) silecek lastiği teknolojisine sahip Aerotwin ön cam sileceğini daha da geliştirdi. Uzun zamandır şiddetli hava şartlarında bile gösterdiği sessiz ve üstün performansla tanınan Bosch Aerotwin ön cam sileceklerini geliştirmek için, kanadın lastik bileşenine özel bir katkı maddesi karıştırıldı. Bu, uzun ömürlü silecek lastiği profilini, çevresel koşullara karşı çok daha dayanıklı hale getirdi. Geliştirilmiş bileşen formülü, PPP lastiğinin zaten UV ışığı ve ozon gibi çevresel etkilere karşı sahip olduğu üstün dayanıklılığa, yıpranmaya karşı daha fazla koruma ekledi. Yeniden tasarlanan kanatlar, ön camdaki haşere, toz, polen veya buz gibi kirlerin performansı etkilemesinin önüne geçiyor. Böylece Bosch Aerotwin, geliştirilmiş silecek lastiğiyle üstün, uzun süreli ve lekesiz silecek sonuçları elde ediyor. Geleneksel kanatlarla karşılaştırıldığında Bosch’un kalite testleri, yeni silecek lastiğinin daha az aşınma ve bunun neticesinde daha az yıpranma yaşadığını gösteriyor.

Daha uzun süreli, mükemmel silecek sonuçları

Aerotwin ön cam silecekleri, kanadın ön camla olan temas basıncını artıran ve bu basıncı tüm sileceğe eşit olarak dağıtan iki adet özel Evodium yaylı raya sahip bulunuyor. Bu raylar, öncelikle tutarlı ve lekesiz silecek sonuçları elde etmeye yardımcı oluyor. İkinci olarak ise Evodium yaylı raylar tarafından sağlanan eşit temas basıncı, dayanıklılığı artırmak ve sileceğin kenarının bozulmasını azaltmak üzere kanadın yeni ve geliştirilmiş lastik bileşeniyle bir araya geliyor.

Silecek Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

bosch marka

Silecek lastiklerinde sürekli iyileştirmeler yapılmaktadır. Lastik performansının geliştirilmesi net görüş açısı için sürücülere konfor ve en önemlisi güvenlik sağlamaktadır. Bu bakımdan;

  • Silecek malzemesinin kaliteli olması
  • Satın alacağınız marka sileceğinin birçok araçta güvenli şekilde kullanılıyor olması
  • Sürüş güvenliğinizi tehlikeye atmamak için adı duyulmamış ve ucuz olmaması dikkat edilmesi gereken hususlardır.

Silecekler Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Bosch silecek ne zaman değişmeli

Silecek lastikleri aşındığında en iyi gözler bile görmede sorun yaşar. Bu durumda bile sürücülerin çoğu, sileceklerin her gidiş gelişinde duyulan gıcırdama can sıkmaya başlayıncaya kadar sileceklerini değiştirmez ancak bu noktada artık iş işten geçmiş olabilir. Uzun süre değiştirilmeyen cam silecekleri artık ön camı çizmeye başlar. Yağmurlu havalarda ya da cam suyu ile silmek istediğinizde sıvı kalıntılar bırakıyorsa değişim vakti gelmiş demektir. Yanlış silecek kolu takma işlemi ciddi çiziklere ve lekelerin bulaşmasına neden olabilir, bu yüzden bu işi tüm Bosch Car Service noktalarında uzmanlarına yaptırabilirsiniz. En olumsuz hava koşullarında bile en iyi silme etkisi sağlamak için silecekleriniz doğru şekilde ayarlanır ya da gerekirse aracınıza orijinal ekipman kalitesinde yeni ürünler takılır.

Size En Yakın Bosch Service Lokasyonu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here