Mercedes ve Rivian Elektrikli Minibüs Üretmek için Bir Arada

0
750
Mercedes ve Rivian Elektrikli Minibüs Üretmek İçin Bir Arada

Mercedes ve Rivian elektrikli minibüs üretmek için bir arada. Aralarında iyi niyet sözleşmesi imzalayan firmalar henüz anlaşma ayrıntılarını kamuoyuna duyurmadılar. Bu anlamda zaman çizelgesi ve şartlar henüz net olarak bilinmiyor. Ancak Mercedes’in Rivian platformu ile iki ayrı elektrikli model üretmesi bekleniyor.

Dünya genelinde elektrikli araçlara talebin artmasıyla üreticiler de yeni hamleler yapmaya devam ediyorlar. Bu anlamda yeni işbirlikleri de sürekli gündeme geliyor. En son Mercedes ile Rivian’ın stratejik bir işbirliği kapsamında elektrikli minibüs üretecekleri haber geldi. Aralarında anlaşan firmalar, Avrupa pazarı için elektrikli minibüslerin üretileceği bir ortak şirket kuracaklar.

Mercedes ve Rivian İşbirliği ile Yeni Elektrikli Minibüsler

Mercedes ve Rivian Elektrikli Minibüs Üretmek İçin Bir Arada

Bu iki üreticinin Orta veya Doğu Avrupa’da elektrikli araç üretmek için bir tesis kuracağı gelen haberler arasında. Bu işbirliği kapsamında Alman otomobil devinin fabrikasının kullanılacağı düşünülüyor. Ancak henüz hangisinin üretime ev sahipliği yapacağı belli değil. Ortaya çıkacak tesiste hem Mercedes hem de Rivian için üretim gerçekleşecek.

Daha Az Maliyet, Daha Çok Elektrikli Araç

Mercedes ve Rivian Elektrikli Minibüs Üretmek İçin Bir Arada

Mercedes ve Rivian ortaklık detayları henüz belirsiz. Ancak birkaç yıl içerisinde çalışmaların başlaması ve en az iki model üretilmesi bekleniyor. Bu modellerin birinin üretimi Mercedes’in VAN.EA platformunda gerçekleşecek. Diğer modelinki ise Rivian’ın ikinci nesil RLV (Rivian Lightt Van) platformunda gerçekleşecek. Böylece iki marka da daha az maliyet ile daha çok araç üretmeyi hedefliyor.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here