Honda Elektrikli Araç için 30 Farklı Model Hazırlığında

0
794
Honda logo

Honda elektrikli araç konusunda atak yapmak için kollarını sıvadı. Şirket, 2030 yılına kadar tam 30 farklı model piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu planlamalar doğrultusunda ise Honda, bir çok yeni iş birliğine imza atmaya devam ediyor. 8 yılda 30 farklı model fazlasıyla iddialı bir planlama olsa da şirket bu planlamayı oldukça ciddiye alıyor. Özellikle elektrikli araç alanında diğer lider firmalardan bir adım geride kaldığı söylenen Honda, bu 30 model ile farkı kapatıp öne geçmeyi planlıyor gibi duruyor. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Honda Elektrikli Araç Üretimi İçin Japonya’da Anlaşmalar Yapıyor

Japon otomobil üreticisi Honda 2030 yılına hazırlanıyor. Şirket, oluşturduğu planlar doğrultusunda önümüzdeki 8 yıl içerisinde büyük bir atılım yapmayı planlıyor. Buna göre Honda, 30 farklı elektrikli modelde yıllık 2 milyondan fazla üretim hacmine ulaşacak. Bu kapsamda ise şirket, bir çok yeni iş birliğine imza atmakta. Elektrikli araç üretimi konusunda son iş birliği ise Hanwa Co. Ltd. ile gerçekleştirildi. Hanwa Co, Japonya merkezli büyük bir ticaret şirketi. Diğer yandan ise Honda, dünyanın lider firmalarından olan LG Chem ile de iş birliklerini açıkladı.

Tam elektrikliye geçiş sürecini hızlandıran ve bu doğrultuda önemli adımlar atan Honda’nın Hanwa Co. ile yaptığı iş birliğinin detayları da açıklandı. Buna göre Hanwa Co, Honda’nın yeni elektrikli araçlarında kullanacağı bataryalara gerekli olan metallerin düzenli bir şekilde tedarik edilmesini sağlayacak. Bunun sayesinde Honda, orta ve uzun vadede gerekli bir çok metalin tedarikini sağlama aldı. Bu metaller arasında ise nikel, kobalt ve lityum gibi bataryalar için gerekli temel materyallerde mevcut. İş birliğine göre Hanwa, bu metallerin tedarikini güvence altına alarak kaynakların düzenli tedarikinden mesul olacak.

Honda elektrikli araç konseptleri

LG Chem ve Honda İş Birliğinde Yeni Bir Üretim Tesisi Kurulacak

Diğer yandan ise Honda, LG Chem ile de bir iş birliğine imza attı. Buna göre üretilecek Honda elektrikli araç serileri için iki şirket, ortak pil üretim tesisi kuracaklar. Ayrıca şirketler, ilk aşamada 2023’e kadar lityum iyon pil hücrelerinin seri üretimine başlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda ise yıllık yaklaşık 40GWh üretim kapasitesine sahip olacak üretim tesisini Ohio’da kurmayı planlıyorlar.

Görünüşe göre Honda 2030 yılına kadar 30 farklı elektrikli araç üretimi konusunda oldukça ciddi. Özellikle tedarik problemlerinin had safhada olduğu şu günlerde, tedarik konusunda yaptıkları bu önemli anlaşmalar ile 2030 hedefleri yolunda kesinlikle önemli bir adım atmış gibi gözüküyorlar. Ayrıca açıklamalara göre Honda, elektrikli araç üretimi konusunda daha bir çok iş birliğine imza atacak.

Satılık Tüm Honda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here