Honda Jazz, ülkemizde özellikle kadın kullanıcıların beğenisini toplayan bir Japon otomobili.

2016 modeli ile neler sunduğunu beraber inceleyelim;

1Tasarım

Honda Jazz tasarım konusunda küçük sınıfta farklılaşan bir otomobil. Küçük sınıf otomobillerin büyük bir bölümü hemen hemen aynı tarz detaylara sahipken Yeni Honda Jazz , yüksek tasarımıyla diğerlerinden ayrılıyor.

Tasarım konusunda sevimli görünen bir formun kullanıldığı araç aynı zamanda kaliteli görünen malzemelere de sahip. Motor kaputu tasarımı konusunda katlı bir tasarımın tercih edildiği araçta tampon şekli de dinamik bir forma gönderme yapıyor.

Cama doğru başarılı bir şekilde yükselen ön tasarım arka tarafa doğru düz bir çizgiyle devam ederken, arka kısımda bir bıçakla kesilmiş gibi düz bir hatla iniyor. Arka tasarım konusunda da başarılı bulduğumuz bir formu olan araç, bu bölümde biraz daha hareketli bir tasarıma sahip olabilirmiş diye düşündürüyor.

İkinci el Honda Jazz, otomobil piyasasında özellikle kolay park edilebilen kompakt bir araba arayanların gözdeleri arasında.

2Honda Jazz İç Mekan

Onun en önemli farklılıklarından birisini sürücü ya da yolcu kapısını açarak araç iç mekanına yaptığınız yolculukta hemen anlıyorsunuz. Yüksek tavanın getirdiği artıyla oldukça ferah bir kabine sahip.

Koltukların kalitesi uzun süreli yolculuklar sırasında rahat ettirirken, şehrin kalabalık trafiğinde de konfordan ödün vermiyor. Derli toplu tasarlanmış olan bir kokpit ve orta konsol tasarımına sahip olan Honda Jazz, kumanda elemanlarının rahat kullanımıyla da beğeni topluyor.

Ekonomik tüketimlere imza atabileceğiniz yönlendirmelere sahip olan göstergelerin sürüş sırasında takibi rahatlıkla yapılıyor. Bagaj hacmi konusunda küçük sınıf araçlar arasında en bonkör modellerden birisi olması da onun artıları arasında yer alıyor.

Kalabalık aile kullanımları sırasında bile ihtiyaçlara zorlanmadan cevap veren genişliğe sahip. Bazı yerlerde kullanılan plastik malzeme kalitesiyse eleştiri alabilecek detaylardan. Küçük ama dikkat çekebilecek montaj hataları da vardı.

3Motor

Honda Jazz belki de en önemli sıkıntılardan birini motor seçenekleri açısından yaşayacak.

Araç ülkemizde sadece 1.3 lt’lik benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulmuş durumda. Daha güçlü bir motor, dizel gibi seçenekleri ararsanız bu araçta bulamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Jazz’ın motor kaputunun altında yatan 1.3 lt’lik benzinli ünite ise kendini sevdirmeyi başarıyor. Özellikle karma yol şartlarında yaptığımız 100 km tüketim testlerinde başarılı sonuçlar ortaya koymasıyla göz doldurdu.

6000 d/d’de 102 HP güç üreten benzinli ünite, 5000 d/d’deyse 123 Nm’lik torkunu kullanıma sunuyor. 6 ileri oranlı manuel şanzımanla test ettiğimiz araçta vites geçişlerini kemikli yapısını sevdik. Ayrıca vites yollarını bulma konusunda da sıkıntı yaşamadık.

Dileyenlerin Honda Jazz otomatik şanzıman seçeneğiyle satın alabileceğini de notlarımız arasına ekleyelim.

4Honda Jazz Güvenlik

Honda Jazz güvenlik donanımları açısından zengin bir pakete sahip. Akıllı hız limitleyici (ISL), sürücü, yolcu, yan ve perde havayastıkları, acil durum fren desteği (Brake Assist), araç denge kontrol sistemi (VSA), elektronik fren gücü dağıtımı (EBD), yokuşta kalkış desteği (HSA), şehir içi aktif fren sistemi (CTBA) gibi güvenlik donanımları standartlar arasında yer alıyor.

5Konfor & Yol Tutuş

Bu otomobilin içindeyken konfor bulmanız garanti. Tüm detayları buna sahip olabilmeniz için tasarlanmış durumda.

Görüş açıları konusunda hiç sıkıntı yaşatmayan, hatta başarılı bulduğumuz Jazz, ön ve arka görüş konusunda tam puan alarak testten ayrıldı.

Konfor odaklı olarak ayarlanan süspansiyon sisteminin dinamik sürüşlere verdiği tepkiler de yeterli.

Elbette bu araçla yüksek süratlerde viraj performansı beklememek gerektiğini de bilmeniz gerekiyor. Bu tip zorlama sürüşler sırasında hafif bir şekilde olsa da önden kayma eğilimi var.

6Teknik Özellik

Motor : 1.3 lt
Motor Hacmi : 1318 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 102 HP 6000 d/d
Maksimum Tork : 123 Nm 5000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 11.2 sn
Maksimum Hız : 190 km/s
Frenler
Ön : Hava Kanallı Disk
Arka : Disk
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 6.1 lt
Şehir Dışı : 4.3 lt
Karma : 5.0 lt
Test : 5.9 lt
CO2 Emisyonu : 116 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 3995 mm
Genişlik : 1694 mm
Yükseklik : 1541 mm
Dingil Mesafesi : 2530 mm
Bagaj Hacmi : 354 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 40 lt
Boş Ağırlık : 1138 kg
Lastik Boyutu : 185/60 R15

 

İkinci El Honda Jazz İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yazar: Murat Tosun/2016

 

7 YORUMLAR

  1. garantisi dolmadan dsg-turbo-beyin arızaları veren, emisyon skandallı, dünyaca ünlü güvenlik testi iihs’de dökülen ww’i sınıfının güvenlik lideri honda ile kıyaslamak honda’ya saygısızlık olur. tabiki açık ara honda lider.

  2. sınıf lideri ww polo mu!!!!! ww nerde lider sana söyleyeyim mi? emisyon hilesinde, dsg-turbo-beyin arızasında, dünyaca ünlü güvenlik testi iihs skandalında, içeri su alan jettalarında. honda dünyaca ünlü güvenlik testi iihs’de volvo ve subaru ile birlikte en sağlam araç seçilmiştir. ezberinizi bozun artık.

  3. Bilgi yok. genel geçer yorumlar. bir de euroncap testinden 5 yıldız almış bir araca 4 yıldız vermek nedir? euroncap ten daha mı iyi biliyorsun arabam.com?

  4. Ben VW’ nin neden çok satıldığını artık çok iyi anlıyorum. Hiç kimse kusura bakmasın Honda bu otomobili ülkemizde satmamaya çalışıyor. Mavi rengini çok beğendim ve almak istedim. Haydaa neredeyse hiç bir bayiide test sürüş aracı yok. Tamam arabayı göreyim diyorum bayilerde bu otomobilden yok. Tamam görmeden alayım dizeli yok. Tamam ya dizel de olması çünkü gerçekten güzel başarılı bir otomobil ama benzinli otomatikte 72.000.-TL veriyorum (diğer markaların dizel otomatik iyatı bu) ama sunroof veya cam taan opsiyonu bile yok… Bu nedir? Avrupada sunroof varken ülkemize neden getirilmiyor? Ya sonrada VW neden satılıyor diyorsunuz. İşte cevabı bu sınıfta dizel otomatik ve cam tavanlı tek seçenek Polo… İkinci bir alternatif maalesef yok. Sunroof lu model gelirse Jazz alıyorum.

  5. gerçekten düşüştesiniz. bu testi hiç beğenmedim. Bana bir şey anlatmıyor. Kızıma Jazz alacağız ama bu testten faydalanamadık. Eskiden daha iyiydi testleriniz. Niye değiştirdiniz yazarları? Düşüş çok belirgin

  6. yazar standartlarını korumuş. biz okuyuculara bir bilgi aktarmamış. eski jazz a göre neler değişmiş neler korunmuş? niye arka koltukların farklı ayarları anlatılmamış. yoksa yok mu? daha önce pek çok yerde okuduğum yazar bilgi anlamında yetersiz ya da bize söylemeyecek kadar fanatik.

  7. hocam yorumlarinizi sabirla !!!! takip ediyorum.ayni sinif araclari ayni ayni krtiterlere göre yorumlarsaniz bilgi sahibi olur fikir edinebiliriz. inanin sizin yorumlarinizdan sonra 2005model aracimi satsam arlacak arac bulamayacagim.onden kayiyor, arkadan kayiyor ! ESP standart vs vsvs .ama hepsinde ayni yorum …..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here