Mercedes ön bagaj için yukarı kaldırmaya yarayan bir sistem için patent aldı. Ön bagaj bu sayede kendiliğinden yukarı kalkacak.

Mercedes’in Yeni Patenti Hakkında Detaylar

Alman otomobil üreticisi Mercedes yeni açılır bagaj tasarımı için olası bir çözüm üzerinde çalışmalarını sürdürmekte.

Mercedes ön bagajı için hareketli bir konteyner düzeneği için patent aldı. Bu da bize Mercedes’in ön kaput altını kullanıcılara açmayı planladığını gösteriyor. Bunun yanı sıra Mercedes mühendisleri de bu alanı açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Mercedes’in Hareketli Sisteminin Teknik Çizimleri

Patent ön bagaj alanına sıkıca oturan, konteyneri yukarı kaldıran ve kutuyu hafifçe ön tamponun üzerinde hareket ettiren bir yapıya sahip. Sistem uzadığında birkaç derece öne doğru eğen menteşeli bir mekanizma üzerine monte edilmiş bir konteyner bulunmakta.

Mercedes’in Yeni Patentinin Faydaları

Bu sistem manuel ya da ekstra ücret karşılığında elektrikli olacak. Bu sistem standart olarak Mercedes araçlarında yer alacak.

Mercedes’in Hareketli Sisteminin Teknik Çizimleri

Bu hareketli sistem ön bagaj da pek çok sorunun da çözümü. Sistem ön bagajın içinde yer alan malzemeleri kullanıcının daha rahat ulaşabileceği yüksekliğe çıkarıyor. Aynı zamanda sistem malzemeleri ön tampondan daha uzağa da uzatabiliyor. Bu sayede ön tampon yanlışlıkla düşen eşyalar yüzünden darbe alması önlenmiş olacak.

Bu sistemin ilerleyen zamanlarda Mercedes araçlarında standart olarak yer almaya başlayacağı tahmin edilmekte.

Mercedes’in Hareketli Sisteminin Teknik Çizimleri

Elektrikli araçlarda ön tarafta ki motor kısmının boş alanını düşünürsek, burada bu sistemi kullanmak daha olası.

Şu an için bu sistemin ne zaman ve hangi Mercedes araçlarında yer alacağını bilmiyoruz. Ancak şu an mevcut EQS’nin kaput altı alanında pek boşluk bulunmuyor. Burada araçta pek çok ekipman kontrolörü yer alıyor.

Şu an ki mevcut EQS modeli için bu sistem çok hantal ve ön bagajdaa ayrıca bu sistem için ekstra bir alan yok.

Sıfır KM Mercedes-Benz Araçlarına Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here