Araç içi ve sürüş deneyimlerine Panasonic pil panoraması eklendi. Panasonic Kuzey Amerika CEO’su Michael Moskowitz, Panasonic’in pil teknolojisindeki bazı yenilikleri anlattı. Panasonic, ürettiği üç milyardan fazla hücreyle otomotiv akülerinin en büyük üreticilerinden biridir.

Araç İçi ve Sürüş Deneyimlerine Panasonic Etkisi

Moskowitz, “Tesla Gigafactory’ye on dördüncü hücre montaj hattını ekleyerek kapasiteyi yüzde on artırdık.” dedi. Panasonic, Tesla için 4680 Pil ve en yüksek enerji yoğunluğuna sahip yeni pil teknolojisi ile yeni bir pil hücresi geliştiriyor. Şirket, Redwood Materials ile geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğin yanı sıra kobalt miktarını azaltarak ve nihayetinde pili tamamen kobaltsız hale getirmek için çalışıyor.

Araç İçi ve Sürüş Deneyimlerine Panasonic Etkisi

Panasonic, Hussman aracılığıyla marketler, yemek servisi, üniversite kampüsleri ve bakkaliye pazarı endüstrileri için, yiyecekleri temassız alımlar için doğru sıcaklıkta tutmak için farklı sıcaklıklara sahip akıllı dolaplar sunan teknoloji tedarik ediyor. Moskowitz, “Araba ile servis satışları % 70’e kadar artırıyor” diyor. Panasonic, hızlı restoran servisi için Clear Connect platformunu sunar.

Yenilikçi bir arabalı sürükleyici eğlence örneği, izleyicilerin yansıtılan sanat eserlerinin üzerinden geçtikleri iGogh by Car’dır. Moskowitz, ziyaretçilerin sanat eserini daha önce hiç olmadığı gibi arabalarından güvenli bir şekilde görmelerine olanak tanıdığını söylüyor.

Araç İçi ve Sürüş Deneyimlerine Panasonic Pil Panoraması

“Yenilik yapma tutkumuz sağlam kaldı. Otomobil üreticilerimiz için değer yaratıyoruz ve arabaları daha iyi ve daha güvenli hale getiriyoruz.”  dedi Panasonic Otomotiv Başkanı ve Akıllı Mobilite İcra Direktörü Scott Kirchner.

Kirchner, salgın nedeniyle bu yıl araba kabininin ikinci bir ev, eğlence için ikinci bir alan haline geldiğinde büyük bir değişiklik olduğunu söylüyor. Panasonic, birden fazla ekranı işleyebilen ve koltuk bazında ses sağlayan Android Automotive 11 işletim sistemini entegre ediyor.

 Panasonic ayrıca sürükleyici ses için ELS Studio 3D, Fender, Klipsch ses ve son zamanlarda çok boyutlu ses için Dolby Atmos ile ortaklık kurdu.

Araç İçi ve Sürüş Deneyimlerine Panasonic Pil Panoraması

Panasonic yeni bir HUD sistemini duyurdu. SPYDR kokpit etki alanı denetleyicisi, araç bilgilerini (hız gibi), algılanan yaya veya nesneleri ve HUD’da navigasyonu gösterir; görüntüler, Phiar’ın uzaysal yapay zekalı Envisics projesidir. Doğru konumun görüntülenmesi için gözler izlenir.

Panasonic’in Wi-Fi kamerası, römorkların ve diğer arka görüş engelleyicilerinin arkasında ne olduğunu görebilir. Panasonic, yanıt süresinin 15 dakikadan 10 dakikaya düşürülmesi için Colorado Ulaşım Departmanı ile birlikte çalışıyor.

2.El Elektrikli Otomobil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here