Cadillac Celestiq EV Sedan ile aya ateş ettiğini söyledi ve bunun ne anlama geldiğine dair ilk örneklerde alaya alındı. Ancak şuan ki teaser videosunda birçok ilginç detay göze çarpıyor. Lüks otomobil, tamamen cam bir tavana ve sütundan sütuna bir ekrana sahip olacak.

Cadillac Celestiq EV Sedan

Aracın tavanı boydan boya ekran olsa da bu her zaman açık olmayacak. Cadillac, Celestiq’in asılı parçacıklı akıllı cam sunan ilk araç olacağını söylüyor. Dahası, her yolcunun kendi renk tonunu seçmesine izin vermek için dört bölüme bölünecek.

Cadillac Celestiq EV Sedan

Süspansiyonlu parçacık cam, temelde küçük parçacıkları iki cam levha arasına sıkıştırır. İçlerinden, tüm karanlık parçacıkları hizalayan ve onları az çok opak yapan bir elektrik yükü gönderilebilir. Ve bu gölge Celestiq’teki tüm ekranların parlamasını önlemek için önemli olacak. Cadillac, sadece ön panelin bir ucundan diğerine uzanan bir ekrana sahip olmayacak. Aynı zamanda arka koltuktaki yolcuları da düşündü.

Arkada, yolcular kendi eğlence ekranlarına ve konfor ayarını kontrol etmek için aralarında küçük bir ekrana sahip olacak. Cadillac, Celestiq’in “el yapımı malzemelerden seçilmiş bir seçki” içereceğini ekliyor. Müşterilerin kendi özel Celestiq’lerini oluşturmalarına olanak tanıyan ısmarlama bir seçenek de varmış gibi görünüyor.

Hangi malzemeleri seçerlerse seçsinler, araba GM’nin Ultium platformu üzerine inşa edilecek. Belki de Hummer kadar büyük olmadığı için, raporlar en az 400 mil menzile sahip olacağını öne sürdü. Aynı zamanda 350 kW hızlı şarj, dört tekerlekten çekiş ve dört tekerden direksiyona sahip olacak. Lyriq ile aynı tasarım dilinden bazılarını içerecek olan tasarım, başlangıçta içten yanmalı motorlu bir araç olarak tasarlandı. Ancak Ultium platformunun gelişi ve Cadillac’ın GM’nin EV lideri olma niyetiyle, bir EV olarak yeniden tasarlandı.

Cadillac Celestiq EV Sedan

Tasarım hakkında çok az bilgi mevcut ve bilindiği kadarıyla, “polarize” silueti olan bir hatchback olacağına inanılıyor. Cadillac Tasarım Direktörü Brian Smith, “Aşk-bırak-spektrumunda nereye düşersen düş, Cadillac senden şaşkına dönmeni istiyor.” diyor. GM belirli bir tarih vermemiş olsa da, Celestiq’in 2023’te Lyriq’ten bir yıl sonra çıkış yapacağı söyleniyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here