Vantage, şirketin yeni liderlik ekibi altında baştan sona geliştirilen ilk Aston Martin. Marka, parlak bir İngiliz başarı öyküsü yarattı. Lüks deri ve tipik Aston detaylarıyla kaplı iç mekan ile kalite eksikleri de giderildi. Elbette, bir Porsche 911’de daha iyi teknoloji ve kalite elde edebilirsiniz , ancak arabanın sürüş şekli söz konusu olduğunda, yeni Aston Martin Vantage  sansasyoneldir.

Vantage tasarım

Tasarımla başlayalım. Görkemli bir şekilde yükselen arka spoyler ve nefis ayrıntılara sahip farlar ile arkadan çarpıcı görünüyor. Köpekbalığı burnu daha sade ve mükemmel. Burnu yere kadar olan Aston, bu arabayı bir avcı olarak tanımlıyor. Bu, burnu daha gökyüzüne doğru oturan daha zarif DB11’in tersidir. Akıllı aerodinamik ile kesinlikle kaba ve kaslı; bazılarını görebiliyorsun ve bazılarını göremiyorsun.

Dış görünümün altında, Vantage DB11 ile çok şey paylaşıyor. Buna muhteşem, Mercedes kaynaklı 4.0 litrelik çift turbo V8 dahildir; Aston’ın doğru güç özellikleri olduğunu düşündüğü şeyler için şirket içinde ince ayar ve ayarlamalar yapıldı. Gürültü de bir AMG’den biraz daha az gürültülü.

Sağ ayağınızın altında 503bhp ve 685Nm tork bulacaksınız. Şimdilik, Vantage sadece ZF sekiz ileri otomatik ile sunuluyor. Otomatik tork konvertörünün nihai tahrik oranı Vantage’da DB11’den biraz daha kısadır.

Öndeki çift salıncaklı süspansiyonun yanı sıra, Vantage sağlam bir alt çerçeve ve arkada çoklu bağlantı kurulumu kullanarak yolla daha fazla bağlantı sağlar. Ayrıca, Aston’ın baş mühendisi Matt Becker’e göre, daha uzun veya daha kısa hissettirmek için otomobilin özelliklerini ayarlamasına olanak tanıyan bir elektronik diferansiyel de var. Ya da bu durumda daha eğlenceli ve ödüllendirici.

Sürücü kapısını açın ve düşük ayarlı spor koltuğa geçmeye ve erken DB11’ler hakkında yaptığımız kalite eleştirilerinin çoğunu yanıtlayan bir kabine uçuk bir bedel ödeyerek girmeye davetlisiniz. Bir 911’in içi süper havalı, yüksek teknolojili bir mutfağa benzerken, Vantage kütüphaneye adım atmak gibidir: daha rahat, rahat ama daha az heyecan verici.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here