İngiliz Efsanelerinden Biri: Aston Martin DB9 (2012-2016)

Bir süper arabadan istediğiniz şey mutlak kalite ise, Aston Martin DB9 aradığınız araçtır. İngiliz yapımı V12 motorlu süper otomobil, bolca çekiciliğe ve güce sahip olduğuna şüphe yoktur.

DB9’un tasarımı ve temelleri on yıldan daha eski olabilir, ancak yine de Aston’ın en beğenilen süper otomobillerinden biridir.

db9

Uzun yolculuklarda iki kişiyi ve bagajlarını yüksek hızda ve mutlak konfor içinde taşıyacak lüks, önden motorlu, arkadan çekişli bir coupedir. Dudak uçuklatacak kadar güzel bir otomobildir, ancak DB9,  teknoloji ve ferahlık açısından Ferrari California , Mercedes SL65 ve Bentley Continental GT gibi daha gelişmiş artık rakiplerin gerisinde kalıyor.

DB9 motor seçenekleri, performans ve sürüş

db9

510hp V12 motoru ile güç sağlayan Aston Martin DB9, virajlı bir yolda oldukça eğlencelidir. Karbon seramik frenler standarttır. 4,6 saniyelik 0-100 km / s’lik bir zaman, Bentley Continental GT’nin 4,3 saniyelik süresinin biraz gerisindedir. Ancak DB9, sadece rakamlardan çok, konforlu bir şekilde hızlı sürüşle ilgilidir.

Üç modlu uyarlanabilir amortisörler, DB9’a sürüş ve kullanım arasında mükemmel bir uzlaşma sağlarken, ayrı bir Spor düğmesi çağrıldığında daha keskin gaz kelebeği tepkisi sağlar.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

iç mekan kırmızı

Mevcut DB9, önceki Virage coupe ile neredeyse aynı görünüyor. Klasik şeklinin çekiciliğini körelten tek şey aşinalıktır. Mevcut Aston serisinin geri kalanı benzer çizgilerle tasarlanmıştır, bu nedenle bu araç öne çıkmakta zorlanır. İç tasarım her zaman bir Aston Martin damgası olmuştur ve yolcular güzel el dikişi deri döşeme, lüks ahşap paneller ve son derece yüksek kaliteli uyum ve kaplamanın keyfini çıkarırlar.

DB9 Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

aston martin beyaz

Aileye uyacak bir Aston Martin istiyorsanız, dört kapılı Rapide’yi tercih edin.  Çocuklar bile küçük arka koltukları rahatsız edici bir şekilde sıkışık bulacaklar ve bagaj alanı da sadece 227 litre ile oldukça sınırlı. Sürücü ve yolcu için tavan boşluğu, diz mesafesi ve saklama alanı fazlasıyla yeterlidir. Bu otomobilde önemli olan tek kişi onlardır.
Diğer tüm Aston Martin incelemelerimiz için tıklayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here