İngiltere merkezli Aston Martin markası, genellikle James Bond ile ilişkilendirilse de, ünlü mirası beyaz perdenin çok ötesine uzanıyor. 1913’te Londra’da kuruldu ve Ian Fleming’in James Bond’u yaratmasından on yıllar önce yarışmaya başladı. Üstü açık bir yarışçıdan benzinli-elektrikli bir hiper otomobile, işte şirketin en iyi modelleri.

Aston Martin Markası:DB9

aston-martin-markası-db9
aston-martin-markası-db9

Aston, DB7’yi DB9 ile değiştirmeden önce yaklaşık on yıl boyunca DB7’yi geliştirmeye devam etti. Tıpkı DB7’nin 1990’larda Aston’u tanımlaması gibi, DB9 şirketi 2000’lerin başında tanımladı. DB9, benzer stil ile DB7 formülünü geliştirdi, ancak o zamana kadar Aston satmış olan Ford ile daha az açık bağlantı kurdu. DB9 inanılmaz derecede uzun ömürlü oldu, 2004’ten 2016’ya kadar üretimde kaldı ve DBS ve Virage gibi yan modellerin temelini oluşturdu.

Rapide

rapide
rapide

2009 yılında üretime giren Rapide, DB9 için kullanılan VH platformunun uzatılmış bir versiyonu üzerine inşa edilmiş dört kapılı bir modeldir. Bazı otomobil üreticileri paylaşılan soyu gizlemeye çalışmış olsa da AstonMartin markası, Rapide’yi uzatılmış bir DB9 gibi görünecek şekilde tasarladı. Bu, son hafızalarda en iyi görünen dört kapılı otomobillerden biri için yapıldı. Tarzın içerik üzerindeki bu zaferi (iç mekan tam olarak geniş değil), güçlü bir V12 motor alan Rapide S’ye dönüştü.

Aston Martin Markası. One-77

aston-martin-markası-one-77
aston-martin-markası-one-77

Garip bir gövde kitine sahip bir DB9 gibi görünebilir, ancak One-77 gerçek bir hiper otomobildi. 7.3 litrelik V12’si 750hp üretti ve en yüksek hızı 220mph’de kontrol edildi. Aston, onu üretime sokmak için şu anda Ford GT’yi inşa eden Kanadalı mühendislik şirketi Multimatic ile işbirliği yaptı. Her biri 1 milyon doların üzerinde olan 77 adet One-77 üretildi.

V-12 Vintage S

v-12
v-12

V12 Vantage S’nin ölmekte olan bir türün sonuncusu olduğunu iddia edebilirsiniz. Bu makine, turboşarjlı motorlara ve ayrıntılı elektronik cihazlara güvenmeden ham performans sunmak için tasarlanmış bir sürücü aracıdır. Gerçek saflık isteyenler için, manuel şanzımanla bile mevcuttur. V12 Vantage S, kaputun altında ne olduğunu gösteren şık bir gövdeye sahip, stilin nihai ifadesidir. Herhangi bir şüpheniz varsa, V12’nin 536hp güç santrali onları hızla dinlendirecektir.

Aston Martin Vulcan

vulcan
vulcan

Performans söz konusu olduğunda, Vulcan bunu maça çıkarır. Bu Aston Martin o kadar üst düzeydedir ki, şirket 24 araç sahibinin Vulcan’ın 7.0 litrelik, 820hp motorunu nasıl yöneteceklerini öğrenmek için bir sürücü eğitimi programına katılmasını istedi.

2.El Aston Martin İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here