Renault Dünya Çapında Küçülmeye Gidiyor!

Küreselleşen dünya, otomotiv markalarının yeni kararlar almasına sebep oluyor. Başarılı Fransız otomobil üreticisi Renault, tasarrufu odağına aldığı bir küçülme planı yapmayı amaçlıyor. Bu tasarruf paketi kapsamında bazı Renault modelleri tarihe karışabilir.

renault logo

14 Ocak’ta CEO Açıklayacak!

CEO Luca De Meo’nun 14 Ocak’ta düzenlenecek olan toplantıda markanın yeni yol haritasını açıklaması bekleniyor. Markanın yeni yol haritasının merkezinde elektrikli otomobillerin yer alacağı tahmin ediliyor. Elektrikli ürün gamını genişletmek isteyen Renault, yeni elektrikli modeller geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, beklentinin altında rağbet gören mevcut modellerden bazılarının üretimden kaldırılması söz konusu olabilir. Renault’un yeni stratejisinde, küresel çapta yüksek satış rakamlarına sahip olan modeller ile yola devam etmek var gibi gözüküyor.

renault escape

Renault Talisman ve Escape Tarih Olabilir!

Marka, özellikle B ve C segmentinde ürettiği otomobiller ile başarılı satış rakamları yakalamayı başarıyor. Markanın D segmentinde yer alan Talisman ise beklenilen karşılığı veremedi. Yine markanın MPV temsilcisi Escape için de aynı durum söz konusu. 14 Ocak’ta gerçekleştirilecek toplantı neticesinde, başta bu iki model olmak üzere birçok Renault modelinin üretimine son verilecek gibi gözüküyor. Bu kararlar ile Renault ürün gamında %30’luk bir eksilme söz konusu olacak.

renault

Değişimin Adı: Renaulution

Tasarruf mottosu ile yola çıkacak olan Renault’un geleceği farklı gözüküyor. Rakiplerinde olduğu gibi Renault’ta da elektrikli motora sahip otomobiller merkeze alınacak. Bu kapsamda Arkana gibi beğenilen konsept modellerin üretimi devam ederken, neredeyse yarı yarıya satış rakamları azalan Talisman’a veda edilebilir. Markanın diğer popüler modelleri Clio, Megane ve Captur’un üretimlerine ise devam edilmesi bekleniyor. Renault’un Zoe modelindeki ”elektrikli” başarısını tüm modellere yansıtmasını bekliyoruz.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Dacia Logan Artık Farklı Satılacak!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here