Dacia Logan Artık Renault Markası İle Satılacak

0
3974
dacia logan ön

Yakın zamanda yenilenen Dacia Logan, 2021 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde olacak. Ülkemizin en çok satan aracı olan Fiat Egea’nın rakibi olması beklenen Logan’ın, Renault markası altında satılacağı konuşuluyor.

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci’nin paylaşımlarına göre Dacia Logan, Renault markası adı altında satılacak. Henüz isimi belli olmayan Logan, Renault Symbol’ün de yerini alacak. Bu değişimin ardından Renault Symbol ve Dacia Logan resmi olarak ülkemizde satılmayacak.

dacia logan

Fiat markasının Egea ile Türkiye pazarında mutlak bir üstünlüğü bulunuyor. Giriş seviyesi araçlarda mantıklı seçeneklerden biri olan Egea’ya rakip olmak isteyen Renault’un böyle bir adım atması çok da ilginç değil. Dacia Logan ve Renault Symbol satış rakamlarında uzun bir süredir gerileme yaşıyor. 2020 yılında 7.000 adet satan Renault Symbol ve neredeyse hiç satmayan Dacia Logan’ın satış rakamlarını canlandırmak hedeflenmiş.

Dacia Logan Dizel Motor Seçeneği Sunmuyor

Renault Grubu bu araçta da kardeşleri gibi CMF-B platformunu kullanıyor. Renault Clio ve Dacia Sandero modellerinde de gördüğümüz bu platform sayesinde Logan, selefinden 115 mm daha geniş ve 49 mm daha uzun. Ayrıca B segmenti bir sedan olan Logan’da 528 litrelik bir bagaj hacmi sunuluyor. Bagajı bölmelendirme imkanı olan Logan’ın yükleme eşiği 19 mm azaltılırken toplam uzunluğu 36 mm artmış.

2020 sonunda sipariş alımları başlayacak olan Sandero/Sandero Stepway/Logan üçlüsünün teslimatları ise 2021’in ilk aylarında başlayacak. Araçların Türkiye fiyatları ise henüz belli değil fakat %50 olan ÖTV dilimini geçmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Renault Grubu bu araçta 1.5 dCi seçeneğini kaldırdı. Ülkemizde satışa sunulacak motorlar arasında SCe 65, TCe 90 ve LPG’li Eco-G 100 bulunuyor. 1.0 litrelik SCe seçeneği 65 HP gücündeki üç silindirli üniteye sahip ve 5 ileri manuel şanzıman ile eşlenmiş. Bir üst basamakta ise 90 bg gücünde, 6 ileri manuel ya da CVT ile eşlenebilen 1.0 TCe yer alıyor. Ayrıca 100 HP gücünde fabrika çıkışı LPG ile sunulan Eco-G 100 seçeneği de satışa sunulacak.

 

dacia logan  iç

Logan modelleri elektrik destekli direksiyon, acil durum fren yardımcısı, kör nokta uyarı sistemi, ön-arka park sensörleri, geri görüş kamerası, yokuş kalkış desteği, anahtarsız giriş, ısıtmalı ön koltuklar, otomatik klima, elektronik park freni ve yağmur sensörü gibi pazara göre standart veya opsiyon olarak sunulan donanımlarla dikkat çekiyor. Buna ek olarak Dacia modellerinde ilk kez sunroof opsiyonu görüyoruz. Y şekilli gündüz farlarına sahip yeni LED farlar da eskisine göre aydınlatma alanını uzunluk olarak yüzde 37, genişlik olarak ise yüzde 9 oranında iyileştirmiş.

 

İkinci El Dacia İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here