Koronavirüs Salgını Otomotiv Sektörünü Olumsuz Etkiledi

0
2243

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını otomotiv sektörünü olumsuz etkiledi. Koronavirüsün otomotiv sektörüne olan etkisi ile ilgili bir çok markadan haberler geliyor. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Salgın başlangıcı ile otomotiv sektöründeki durum

Koronavirüs salgından dolayı birçok sektör olumsuz etkilendi. Bu sektörler içerisinden en çok etkilenen ise otomotiv sektörü oldu. Otomotiv üreticileri bu süreçten olabilecek en az hasarla çıkmak için elinden geleni yapıyorlar.

Koronavirüs salgının ilk yayıldığı zamanlarda otomotiv firmaları salgının yayılmasını engellemek için üretimlerine ara vermek durumunda kaldılar. Bu süreçte firmalar üzerine düşeni yaparak sağlık sektörünün en çok ihtiyaç duyduğu maske ve solunum cihazı üreterek katkı sağlandı. Daha sonra koronavirüs salgınının az da olsa kontrol altına alınmasıyla üretimlerine kademeli olarak başladılar.

Yeni üretim sürecinde virüsün yayılmasını engellemek için aynı ortamda çalışacak kişi sayısı yarıya düşürüldü ve sosyal mesafeye dikkat edildi. Alınan bir bu önlemler ile üretime devam edildi. Yaşanan bu gelişmeler umut verici olsa da ekonomik belirsizlikten dolayı otomotive olan talebin düşmesiyle otomotiv sektörü oldukça zor bir süreç yaşıyor.

Avrupa’daki otomotiv sektörü koronavirüs salgınından daha çok olumsuz etkilendi diyebiliriz.

Renault Kapanabilir!

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Europe 1 radyosunda yaptığı açıklamaya göre, Renault’un koronavirüs salgınından dolayı olumsuz etkilendiğini ve finansal sorun yaşadığını ifade etti. Bu süreç böyle devam ederse markanın tamamen kapanabileceğini belirtti.

En yeni ikinci el Renault ilanlarını inceleyebilirsiniz

Nissan Küçülmeye Gidiyor

Japon otomotiv üreticisi Nissan da koronavirüsten olumsuz etkilendi. Firma küçülmeye gidiyor. Dünya genelinde 20 binden fazla çalışanını işten çıkartmayı planlıyor.

En yeni ikinci el Nissan ilanlarını inceleyebilirsiniz

Hertz Konkordato Başvurusunda Bulundu

ABD’nin araç kiralama şirketi Hertz koronavirüs salgınından dolayı düşen talepler karşısında finansal olarak olumsuz etkilendi. Seyahat sektöründeki bu ani düşüş üzerine firma konkordato başvurusunda bulundu.

Kiralık araç ilanlarını inceleyebilirsiniz

AB’den otomotiv sektörüne 20 milyar Euro değerinden destek

AB Komisyonu, koronavirüs salgınında olumsuz etkilenen otomotiv sektörünü tekrardan canlandırmak için yeni bir ekonomik paketin üzerinde çalışıyor. Paketin içeriği tam belli olmasa da otomotiv sektörüne 20 milyar Euro değerinde destek paketi bekleniyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here