Fiat, SUV Pazarına Girmeyi Planlıyor

1
7539

SUV modellerine her geçen gün talep artıyor. Buradaki yüksek satışları gören Fiat SUV pazarına girmeyi planlıyor. Fiat Marka Başkanı ve Pazarlama Müdürü Olivier François, SUV sınıfına yöneleceğini duyurdu.

Olivier François; “Fiat uzun yıllardır aile otomobilleri üretiyor. Aile otomobili pazarında bizim hala çok gücümüz var. Ayrıca Tipo’nun iyi durumda olmasının nedeni de bu. Çok iyi bir otomobil, ama bir SUV değil. Tipo’nun yeni nesli SUV ile daha alakalı bir yerde olmalı. Aklımızdaki SUV, Qashqai’nin stilinde olabilir.” dedi.

Fiat’ın Türkiye’de üretilen modeli Egea diğer adıyla Fiat Tipo`nun SUV gövde tipiyle üretilmesi planlanıyor. Markanın en önemli modellerinden olan Egea, makyajlanmaya hazırlanıyor. Rakiplerinden Nissan Qashqai ile benzer boyutlara sahip olacağı ve bu model gibi yerden yükselterek üretileceği planlanıyor. Fiat SUV modelinin 2020 yılı bitmeden tanıtılması bekleniliyor. Egea ailesine katılacak SUV versiyonu mevcut Egea’nın yerini alabilir.

Fiat marka Başkanı ve Pazarlama Müdürü Olivier François Açıkladı

Fiat marka Başkanı ve Pazarlama Müdürü Olivier François açıklaması şöyle; “Kim iyi gidiyor? Skoda, Seat, Kia ve Hyundai gibi bütçeye duyarlı olanlar. Evet, dürüst olmak gerekirse, bugün o sınıfta bir modelimiz olsaydı, oraya ait olurdu. Ancak Fiat ürün yelpazesinin bu bölümünü (kompakt SUV) çok fazla gecikmeden beslemek bizim için çok önemli.” dedi.

Fiat Egea SUV Modelinin Özellikleri

Klasik Fiat Egea tasarımın ötesinde crossover ya da SUV gövdesiyle yapılacak.

Egea, toplamda üç farklı gövde tipiyle satışa sunuluyor;

  1. Sedan
  2. Hatchback
  3. StationWagon

Fiat, beş kapılı Hatchback’in temel yapısı kullanılarak yeni bir SUV modelini pazara sunmayı planlıyor. Yeni model C segmentli SUV’lere alternatif olacak. Yeni Fiat Egea SUV modeli benzinli ve dizel seçeneklerini ile sunulacak. En dikkat çeken özelliği modelin daha verimli olması için hafif hibrit teknolojisinin kullanılabilir olması. Egea ailesinin bu yeni üyesi şimdiden merak edilen bir model haline geldi.

Makyajlı Fiat Egea Ne Zaman Pazara Girecek

Makyajlı Fiat Egea`nın 2020 yılının sonunda ya da 2021 yılının başında ortaya çıkması bekleniyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el Fiat ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here