İkonik Elektrikli Model: DB5 Junior

Aston Martin DB5 Junior, orijinal DB5 otomobilin birebir aynısını ve orijinalliğini vaat eden, ancak boyutunun üçte ikisi olacak şekilde tasarlanmış DB5 spor otomobilinin ‘küçük’ bir versiyonunu ortaya çıkardı. The Little Car Company ile birlikte geliştirilen Junior DB5, yaklaşık 3 m uzunluğunda ve 1,1 m genişliğindedir. Esas olarak çocukları hedef alır, ancak yetişkinler de sığabildikleri takdirde arabanın keyfini çıkarabilirler.

DB5 Junior, orijinal DB5’in 3 boyutlu taramasına dayanarak titizlikle detaylandırılmıştır. Alüminyum bal peteği bir şasi üzerine inşa edilen Junior’ın kompozit gövdesi, tam boyutlu arabanın amblemine kadar neredeyse aynı.

 

Araç içi tasarımı

Kontrol panelinin aynı Smiths saatine ve orijinal DB5’te kurulu olan diğer Smiths araçlarına sahip olduğu yerde ayrıntılara gösterilen özen içeride de devam ediyor. Alüminyum fren ve gaz pedallarına sahip olup iç kısım siyah deri ile süslenmiştir

Arka tekerleklere 6,7 beygir gücü (bhp) sağlayan tamamen elektrikli bir güç aktarma organıyla çalışan DB5 Junior, 48 km/s hıza kadar hızlanabilir, ancak endişeli ebeveynler bunun sınırlandırılabileceğini duyunca rahatlayacaktır. Yerleşik bir Acemi sürüş modu, Junior’ın azami hızını 19 km/s ile sınırlayabilir. DB5 Junior, aracın 30 metreye kadar uzakta devre dışı bırakılmasına izin veren ve çok uzaklaştığında aracı otomatik olarak durduran bir uzaktan kumanda anahtarı içerir.

Aracın tüm yeteneklerine erişmek isteyen sürücülerin, 13.4 m/sn azami hızın kilidini açarak Uzman modunu seçmeleri gerekecektir. Junior’ın hızlanmasının ve en yüksek hızının yarışmalar için diğer Little Car Company otomobilleriyle aynı hizaya getirilmesine olanak tanıyan bir Yarış modu sunulmaktadır.

Güç, rejeneratif frenleme ile tamamlanan dört tekerlekli havalandırmalı disk frenlerle arka 10 inç (25.4 cm) tel tekerleklere aktarılır. Kaputun altında, 32 km’ye kadar menzile sahip çıkarılabilir bir pil paketi saklanır. Junior, orijinal geometriyle eşleşen rulo merkezi ve kamber (eğrilik) kazancı ile tam boyutlu DB5’in kurulumunu yansıtan ön taraftaki çift salıncaklı süspansiyona oturur. Arkada, otantik üst ve alt arka kol süspansiyonu ve Panhard çubuğu ile periyodik olarak doğru bir hareketli aks sunar.

Galeri >>

İkinci el Aston Martin ilanları için tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here