Bir Dönemin Sonu Geldi: Aston Martin Le Mans Yarışında Yarışmayacak

Aston Martin, yeni Vantage aracının lansmanı ile denk gelecek şekilde; 2017’de yeni Vantage GTE yarış arabasını Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışmak üzere Le Mans ödüllü V8 Vantage GTE’nin halefi olarak tanıttı. Ancak bir dönemin sonu geldi, çünkü Aston Martin, dokuz yıl sonra 2021 sezonu için FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndan çekileceğini açıkladı. Ne yazık ki bu, Aston Martin için Le Mans yarışlarının da son bulacağı anlamına geliyor. Gelecek yıl 24 Saat Le Mans yarışında yarışmayacak.

Bunun yerine Aston Martin, Vantage GTE’yi kullanan müşteri yarış takımlarını destekleyecek, böylece onu yarış pistinde görmeye devam edeceksiniz. Aston Martin, otomobilin 2018’deki ilk pistinden bu yana V8 Vantage GTE için “belirlediği her hedefe ulaştığına” inanıyor. Bu, Porsche ve Ferrari’nin 2021 GTE Pro şampiyonasında temsil edilen tek üreticiler olacağı anlamına geliyor.

aston martin le mans

Üstün Başarı Geçmişi

Aston Martin, 2012’deki başlangıcından bu yana Dünya Dayanıklılık Şampiyonasının temel dayanağı olan üç otomobil üreticisinden biridir. Dokuz yıl ve yedi sezon boyunca Aston Martin, 47 sınıf galibiyeti ve 103 podyum, dokuz sınıf şampiyonası ve dört 24 Saat Le Mans elde etti.

Prodrive ile yapılan çok yıllık bir anlaşmanın parçası olarak, mevcut V8 Vantage GT yarışçısı üretilecek ; Intercontinental GT Challenge, GT World Challenge, ABD merkezli IMSA Weathertech ve Super GT Championship gibi dayanıklılık etkinliklerinde yarışacak müşteri yarış ekiplerine dağıtılacak.

le mans 24 saat

Aston Martin Racing Başkanı David King şunları söyledi: “Bu yıl, uluslararası motor sporlarında Vantage için eşi görülmemiş bir başarı oldu. GTE’den GT3’e ve giriş seviyesi GT4’e kadar her seviyede, önemli bir şampiyonluk başarısı yaşadık ve dünya, uluslararası ve yerli diziler yelpazesinde 26 galibiyet aldık. Ancak, elde edilecek daha çok şey var ve Vantage’dan gelecek daha çok şey var, bu nedenle fabrika desteğinin ağırlığını ortaklarımıza doğru  değiştirme zamanı olduğu sonucuna vardık.”

F1’e Geri Dönüş

Bu hareket aynı zamanda Aston Martin’in 1960’lardan bu yana ilk kez Formula 1’e dönüşüne odaklanmasına olanak tanıyacak, çünkü Aston Martin’in İcra Kurulu Başkanı Lawrence Stroll’ün sahibi olduğu Racing Point F1 takımı Aston Martin olarak yeniden adlandırılacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here