Aston Martin Valhalla şimdiden piyasada ses getirmeyi başardı. Şirket, model üzerindeki çalışmalarına ise hala devam ediyor. Şirketin Tasarım Direktörü Miles Nurnberger, modelin iç mekanında yaptığı güncellemeleri gösteren bir video paylaşımında bulundu. Aslına bakarsak Aston Martin, Valhalla’nın üzerinde oldukça detaylı çalışmalar yapıyor. Son yayınlanan video ise bu çalışmalardan birisi olan iç mekan hakkında detaylı bilgi veriyor. Hatta Nurnberger ve ekibi, iç mekan yerleşiminin tur sürelerini kolaylaştırdığından emin olmak adına içeriye yarış sürücülerini bile koymayı düşünmüş. Lafı fazla uzatmadan detaylara geçelim ve ardından sizleri video ile baş başa bırakalım.

Aston Martin Valhalla İç Mekan Detayları

Videomuzun konusu Aston Martin Valhalla modelinin iç mekanı olduğuna göre bizde iç mekan hakkında biraz konuşalım. İçeriye ilk baktığımızda dikkatimizi çeken şey yuvarlatılmış dikdörtgen şekilli bir direksiyon simidi oluyor. Arkasında ise geniş bir dijital ekran bizleri karşılıyor. Ayrıca orta konsolda start/stop düğmesinin hemen yanında bir anahtar mevcut. İki kişilik bir model olan süper otomobilin koltukları ise tıpkı bir uçak koltuğunu anımsatıyor. Eminiz ki modeli süren yarış pilotu bundan oldukça keyif alacaktır. Aslında tasarım ekibi iç mekan konusunda her şeye fazlasıyla dikkat etmiş diyebiliriz. Bundan dolayı bizlere söyleyecek çokta fazla bir söz kalmıyor.

Aston Martin Valhalla güncellenmiş iç mekan

Motor, 1000 Nm Tork Gücünü Bulacak

Kısa bir şekilde Aston Martin Valhalla modelinin peformans verilerinden de bahsederek sizleri video ile baş başa bırakmak istiyoruz. Valhalla gücünü hibrit destekli çift turbo 4.0 litrelik V8 motordan alacak. Bu sistem ise 950 beygir ve 1.000 Nm tork gücüne ulaşabilecek. Söylentilere göre modelin 0-100 arası 2.5 saniye olacak. Diğer yandan modelin azami hızına baktığımızda ise saatte 350 km hıza ulaşabilecek. Modelin sadece elektrikli motorunun menzili ise 15 km civarında. Bu istatistiklere ve Aston Martin’in tahminlerine baktığımızda model, Nürburgring pistini 6 dakika 30 saniye gibi bir sürede turlayabilir. Buna göre model, Manthey Racing yükseltmelerine sahip Porsche 911 GT2 RS’nin yaptığı 6.43’lük mevcut rekorunu kırabilecek. Son olarak söylemek isteriz ki Aston Martin, Valhalla modelinden sadece 500 adet üretmeyi planlıyor. Bu da modelin oldukça özel bir süper otomobil olacağını kanıtlar nitelikte.

 

Satılık Tüm Aston Martin Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here