Porsche 911 Panamericana Special tasarımıyla herkesi kendine hayran bırakacak. Porsche Carrera Panamericana’nın gelişini anmak adına özel bir otomobil tasarımıyla geliyor. 1952 yılında otomobil piyasasına giren Panamericana’nın 356 S Cabrio’yu hatırlatmak adına 911 S Cabrio’ya göndermede bulunuyor. Latin Amerika ve Meksika iş birliğiyle gelecek olan özel seri gri gövde renginde karşımıza çıkıyor. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Porsche 911 Panamericana Special Hakkında Detaylar

Araç ön tarafta 20 inç, arka kısımda 21 inç Turbo özellikte tekerleklere sahip. Aracın kapılarında geçmiş yıllarda yapılan yarıştaki aracı hatırlatmak amaçlı “11” sayısının kullanıldığı bilinmekte. Otomobilin arka kısmında ise 356 S Cabrio’dan esintiler görülmekte. İç mekan tasarımında ise Crayon gri renginde deri döşenmiştir. Koltuk başlarında ise “La Carrera Panamericana” işlemelerinin olduğunu görüyoruz. Aynı tasarımın kapı eşiklerine de yapıldığı bilgisini sizlerle paylaşalım.

Porsche özel bir seri olarak çıkarmayı planladığı otomobil için 2023 yılında açık artırma yapacağını duyurdu. Araçtan sağlanan gelirinde iyi bir amaç için değerlendirileceğini ifade etti. Aynı zamanda araçta eski yarış takımı teknisyeni Herbert Linge’den de ilham alındığını söyleyelim. Öyle bir araçtan söz ediyoruz ki, 1952 tarihinde Prens Paul Alfons von Metternich ve Baron Manuel Antonio de Teffe’nin kendi sınıfları içerisinde galibiyet kazanmalarına neden olan o özel otomobil işte bu.

Bu özel tasarım Porsche tutkunlarını fazlasıyla meraklandırdı. Böyle özel bir serinin açık artırmaya çıkarıldığında da büyük ses getireceği tartışılmaz bir gerçek. Geçtiğimiz ay içerisinde Porsche 911 Covertible modelini güncellemişti. Otomobil kapsamlı bir stil yenilemesi almıştı. Bu durum Porsche için neredeyse tüm güçlü otomobil modellerini yenilemeye gittiği anlamını taşıyor. Ancak stil yenilemelerinin dışında güç aktarma organlarında bir değişikliğin yapılıp yapılmayacağını bilmiyoruz. Porsche’un 911 serisine bir hibrit desteği ekleme çalışmaları uzun zamandır gündemdeydi. Bu noktada yapılacak çalışma şirket tarafından daha önce onaylanmıştı.

Son olarak, otomobil tasarımı konusunda Porsche’un rakiplerine göre fazlasıyla başarılı olduğunu biliyoruz. Özellikle de 911 Panamericana Special için gerçekten harika bir tasarıma imza atılmakta. Adeta geçmiş ve bugün birbiriyle entegre olmuş.

Sizler Porsche 911 Panamericana Special hakkında neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda düşüncelerinizi yorum kısmında da belirtebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here