Porsche Şasi Mühendisi Apple İle Çalışacak. Apple’ın kendi arabasını üretmesi konusundaki tartışmalar 2014 yılına kadar uzanıyor. Silikon Vadisi şirketi, Project Titan hakkında gizlilik kararı almıştı, ancak büyük girişimler gizlenemiyor.

Apple’ın Araba Üretme Yolculuğunda Büyük Bir Hamle

Porsche Şasi Mühendisi

Apple ve Hyundai son zamanlarda görüşmelerde bulunuyor ve bir anlaşmaya varılırsa Apple, Kia’nın Gürcistan’daki üretim tesisinde otomobil üretecek. Bununla birlikte, Hyundai geçtiğimiz günlerde Apple’ın otomobil yapmasına yardımcı olacak olası bir anlaşma hakkında konuştu ve bir yönetici, “Bunu yapmanın iyi olup olmayacağını bilmediğimizden dolayı çok rahat değiliz.” Bu arada, Alman yayın organı Business Insider Apple’ın Porsche’un Şasi Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Manfred Harrer’i kendi bünyelerine alacağını bildirdi.

Porsche Şasi Mühendisi Harrer İle Çalışmak Büyük Bir Başarı

Porsche Şasi Mühendisi Harrer’ı işe almak, Volkswagen Grubu’nun en iyi mühendislerinden biri olarak kabul edildiğinden Apple için çok başarılı bir iş olacaktır. Harrer Şasi tasarımında uzman olduğu gibi aynı zamanda modern direksiyon tasarımı üzerine de kitap yazmıştır. Kitap yazması mecazi anlamda değil; Direksiyon El Kitabı olarak adlandırılan bir kitap yazmış olup  2017’de yayınlanmıştır.

Porsche Şasi Mühendisi Harrer’in kariyeri uzun bir serüven ve  ilk olarak Audi ile başladı; daha sonra Porsche’de başlamadan önce BMW’ye geçti. Yine de, Apple için en değerli yaptığı şey Porsche’nin ilk tamamen elektrikli otomobili Taycan’ın şasisini geliştirme deneyimidir. Rapor doğruysa Apple, Project Titan’ın geliştirilmesine yardımcı olmak için büyük bir puan almış olacak.

Bu haberler, Apple’ın otomobil geliştirmesini de kendi bünyesine alırsa “hizmet sağlayıcısına indirgenebileceğinden” endişelenen Hyundai’yi ilgilendiriyor olabilir. Apple bu yönde eğilim gösteriyorsa ve tecrübeler Apple’ın ürünlerini tamamen kontrol etmeyi sevdiğini gösteriyorsa, anlaşma, Hyundai’nin Apple’ın otonom araç bellek ve yazılımına ne kadar çok erişmek istediğine bağlı olabilir. Hyundai ve Kia’nın kendi elektrikli araç tutkunları var ve yeni bir rakibin bu oyuna kolaylıkla girmesini sağlamak  akıllıca hareket olmayabilir.

Porsche Şasi Mühendisi

Apple, projeyle ilgili herkesin bildiği gibi ketum  ve bir Apple çalışanına yönelik FBI soruşturması nedeniyle 2018’de projeye yaklaşık 1.800 kişinin dahil olduğunu biliyoruz. Ne Porsche ne de Harrer henüz bu konu hakkında yorum yapmıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here