Mercedes-Benz Elektrikli Otomobiller Hakkında Tahmini Dünya, iklim değişikliğinin gidişatını durdurmak için elektrikli araçlara yöneliyor olmasıyla ilgili. EV üreticileri elektrikli araçlara hızlı bir yönelim olursa büyük bir sorunla karşı karşıya kalacak. Bu beklenenden erken yönelim maliyetlerin yükselmesi demek ve EV’lerin gerçekten karlı olmadığı anlamına geliyor.

Mercedes-Benz Elektrikli Otomobiller

Elektrikli Arabalar Beklenenden Çok Daha Erken Bir Zamanda Kârlı Olacak

Birleşik Krallık Financial Times (FT) tarafından yayınlanan bir rapora göre, Mercedes-Benz, bu on yılın sonunda elektrikli arabalardan pistonlu modelleri kadar kazanç sağlayacağını iddia ediyor. Bu sadece güçlü bir iddia değil. Çünkü Almanya’nın son derece rekabetçi elektrikli otomobil alanında, Mercedes artık elektrikli araçların karları için zor bir hedef olarak ilan eden ilk şirkettir. Daimler AG’nin başkanı Ola Källenius, FT’ye yaptığı açıklamada, otomobil üreticisinin “görevinin bugünün sağlıklı iş modelini almak ve kendimize ve finans piyasalarına hâkim bir elektrikli araç şirketi olduğumuzda sağlıklı getiri elde edebileceğimizi kanıtlamak” olduğunu söyledi.

Mercedes-Benz Elektrikli Otomobiller

Akülerin ve Elektrikli Otomobile Özgü Bileşenlerin Maliyetlerinin Hızla Düştüğünü Açıklayarak İddiasını Destekledi

Elektrikli araç karlılığı hedefi, Daimler AG’nin kamyon üretim bölümünden ayrılarak borsaya ayrı bir varlık olarak koyduğunu duyurmasıyla geldi. Dünyanın en büyük bağımsız kamyon yapım şirketini yaratacak ve binek otomobil markası Mercedes-Benz ile aynı adı alacak.

Mercedes-Benz Elektrikli Otomobiller

Mercedes-Benz Elektrikli Otomobiller ile alakalı teori de , hareketin Mercedes’in elektrikli araçlarına odaklanmasına ve stoğunun “potansiyelini açığa çıkarmasına” izin verecek olmasıdır. Bu potansiyel, geçen yıl Alman otomobil üreticisinin araçlarının sadece dörtte birini satarken Daimler’in borsa değerlemesini gölgede bırakan Tesla’nın belirlediği kriterdir.

Mercedes-Benz Elektrikli Otomobiller ile ilgili alanda yakın zamanda piyasaya sürülen Mercedes-Benz EQA SUV dahil olmak üzere 2022 yılına kadar EQ serisinde en az altı yeni elektrikli model sunmayı planlıyor. Ayrıca bazı modellerin AMG versiyonlarının ve amiral gemisi S-Serisi lüks sedanın tamamen elektrikli bir versiyonunun olacağını da biliyoruz.

Mercedes-Benz Elektrikli Otomobiller

İsviçre doğumlu Källenius alaylı bir ifadeyle, FT’ye “teknolojiyi bilmeseniz bile, bilinçaltınızda üstün olan bir şeyin içinde oturduğunuzu anlarsınız” demiştir. Daha da önemlisi, otomobil işini ayırmanın bir değerleme oyunu olduğunu gizlemiyor ve ekliyor, “Neden sermaye piyasalarında bu fanteziden yararlanamıyoruz”

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here