Volvo Rekor Satış Rakamlarını Açıkladı. Salgının üreticiler için olumsuz yönde seyrettiği bu dönemlerde hızını artırmayı başaran Volvo kalite anlamında marka için gelen takdirleri bu sefer elde ettiği satış kar oranı ile topladı. Ayrıca elektrikli otomobil üretim yarışı içinde de bulunan Volvo iyi zamanlar geçiriyor.

Volvo Rekor Satış

Bu aralar Volvo için heyecan verici zamanlar. Yakında daha fazla elektrikli otomobil gelecek. Marka çevre dostu bir şehir yaratmaya yardımcı olmaya devam ediyor ve 2020 bir bütün olarak İsveçli otomobil üreticisi için oldukça başarılı bir yıl oldu. Ancak Volvo’nun rakamlarını gözden geçirmek için biraz zamanı olduğundan lüks otomobil üreticisi, salgının neden olduğu gecikmelere ve kısıtlamalara rağmen 2020’nin ikinci yarısında alınan sonuçların aslında şimdiye kadarki en iyi sonuçlar olduğunu duyurdu.

Volvo Rekor Satış Rakamlarını Açıkladı

Volvo Rekor Satış olarak 151 milyar SEK gelir bildirdi. İsveç Kronunu ABD dolarına çevirince neredeyse 17,9 milyar dolarlık gelir anlamına geliyor. Bu kesinlikle çok iyi bir rakam.

Ancak, diğer tüm işlerde olduğu gibi, işletme maliyetlerini de hesaba katmalısınız. Öyle bile olsa rakamlar dikkat çekici. Volvo, 1,1 milyar doların üzerinde kar elde ettiğini söylüyor. Bu, Volvo’nun Superbowl’da 2 milyon dolarlık otomobili vermekten neden bu kadar mutlu olduğunu açıklayabilir. Volvo, bu başarının çoğunu şarj edilen otomobil serisine olan yoğun talebe bağlıyor. Marka, 2020’nin ikinci yarısında toplam 391.751 otomobil satarak 2019’un aynı dönemine göre yüzde 7,4 artış gösterdi. Ancak genel yılın toplamını bilmek daha iyi bir veri sağlayacaktır.

1 Milyardan Fazla Kâr Oldukça İyi Görünüyor

2020 yılının tamamı için Volvo Rekor Satış Rakamlarını Açıkladı bir milyar doların biraz üzerinde karla 31,1 milyar doların üzerinde toplam gelir bildirdi. Bu, yılın ilk yarısının kârsız olduğunu gösteriyor, ancak “sabit maliyetleri büyümeyle birlikte” düşüren Volvo “nakit akışı ve likidite üzerinde olumlu bir etki” gördü.

Genel müdür Hakan Samelsson, markanın “salgının etkisini sınırlamak için istikrarlı davrandığını” söylüyor. Daha fazla elektrikli otomobil satışıyla dünya yeni bir yaşam tarzına uyum sağlamaya devam ederken markanın daha da iyi olmasına yardımcı olacaktır. XC40 Recharge gibi otomobiller, şirketi daha büyük başarılara teşvik edecektir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here