Fransız araç üreticisi olan Renault’un, Refactory isimli uygulamasını hem Fransa hem de İspanya’da fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı yaptığını belki duymuşsunuzdur. Marka, şimdiyse bu uygulamasını Türkiye’de hayata geçirmeyi planlıyor. Renault’un fabrika çıkışlı 2. el araç dönemi 2023 yılında Türkiye’de hizmete başlayacak! Renault fabrika çıkışlı 2.el uygulaması için gelin detayları aktaralım…

renault fabrika çıkışlı 2. el

Renault Fabrika Çıkışlı 2. El Dönemi

Ülkemizde 2. el otomobil pazarı önemsenemeyecek derecede fazla. Gerek sıfır otomobillerin pahalılığı gerekse de çip krizi sebebi ile araç üretiminin yavaşlaması insanları 2. el araç almaya yöneltiyor. Sıfır araç fiyatları yüksek olduğu için markalar da haliyle arzlarını karşılayamıyorlar. Ancak bu durum artık sona eriyor. Renault fabrika çıkışlı 2. el Refactory uygulamasını, 2023 yılında Türkiye’ye getiriyor.

Konuyla alakalı olarak Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, “İşlemler Bursa’daki Renault fabrikasında yapılacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatacağız. Üstelik motor dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız. Böylece Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz” şeklinde açıklama yaptı. Üstelik daha önce değerlendirme aşamasında olduklarını söyledikleri çalışmaların da sonuna gelinmiş.

renault fabrika çıkışlı 2. el

Araçlardaki Her Şey Yenilenecek!

Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu Refactory uygulamasını şu şekilde detaylandırdı: “Yenileme merkezi Bursa’daki Oyak Renault fabrikasının içerisinde olacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatmayı planlıyoruz. Motor da dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak” sözleriyle paylaştı. Peki, bu araçların alım ve satım işlemleri nasıl yapılacak? Bu noktada devreye Türkiye’deki geniş Renault bayi ağı girecek. Konuyla ilgili bilgiler veren Dr. Berk Çağdaş, Refactory’nin Türkiye için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, “İlk etapta yenilenmiş ikinci el araç alım ve satış işlemlerini şubelerimiz kanalıyla yapmak istiyoruz” dedi.

refactory

Refactory Uygulaması Hakkında

Renault fabrika çıkışlı 2. el uygulamasını Türkiye’de hayata geçiriyor. Refactory uygulamasına, Fransız otomobil devlerinden biri olan Renault tarafından ilk olarak 2020 yılında Fransa’da başlandı. Bu yenileme merkezi Micra ve Zoe modellerinin üretildiği Flins fabrikasında yer alıyor. Üstelik;

  • Renault,
  • Peugeot,
  • Dacia ve
  • Toyota otomobillerinin yenileme işlemlerini burada gerçekleştiriyorlar.

Refactory için sağlanan istihdam ise tam 800 çalışan kişiden oluşuyor. Genel olarak 3-4 yaşında olan araçların kabul edildiği uygulamada yenileme sonrası 6 ay-1 yıl kadar garanti süresi veriliyor.

Üstelik sadece kendi aracınızı yeniletip kullanmaya devam etmiyorsunuz. Aynı zamanda yenilenmiş 2. el araçları da satın alabiliyorsunuz.

Sıfır Km Renault Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here