2020 Ford Fiesta Göz Doldurmaya Devam Ediyor!

1
2485
Ford Fiesta Görünüm

Ford Fiesta yenilikçi tasarımı ile yine karşımızda. Yeni nesil teknolojilerle donatılan bu çok satan model gerçek anlamda fiyat-performans canavarı bir otomobil mi? Fiesta’nın ülkemizde hatırı sayılı büyük bir kitlesi bulunuyor. Aynı zamanda yeni kasası ile çok beğenilmeye, sürekli olumlu yorumlar ve tavsiyelere konu oluyor. Tabi bu büyük beğeni ve ilgi aracın fiyatlarını da son zamanlarda etkilemiş durumda. Ford geçtiğimiz yılın son aylarında klasik modeli Fiesta’yı tüm dünya da aynı tarihte satışa sunmuştu. Bu yeni versiyon da aracın tamamen kasasının değişmesi ve yeni nesil aerodinamizm ile kaplanması mühendisliğini ileri götürdüğü manası idi. Ayrıca tasarım ve teknolojik anlamda da altyapısını değiştiren bu kompakt model lider olmayı bu versiyonu ile de sürdürüyor.

Ford Fiesta Genel Bakış

Ford Fiesta, bu nesli ile başarısına devam etmesini artan boyutlarına da borçlu durumda. Aracın uzunluğu 4040 mm’yken genişliği 1735 mm, selefi versiyona göre boyutlar ciddi manada artmış şekilde bizleri karşılıyor. Modelin olumsuz eleştirilerine konu olan kısmı ise bagaj hacmi oluyor. 292 litrelik bagaj hacmi B segmenti bir otomobil için ideal olmasına rağmen, söz konusu Fiesta olunca kullanıcılar beklentilerini yükseltiyor. Aynı zamanda model güvenlik donanımlarında da üzerine sürekli takviye koyuyor. En yeni versiyonu ile bu konuyu da arşa çıkarmış durumda. Adaptif hız kontrol sistemi, Otomatik uzun farlar, Sürücü dikkat takip sistemi, Trafik levha tanıma sistemi, Kapı kenar koruması gibi özellikler standart sunuluyor.

Ford Fiesta Dış Tasarım

Ford Fiesta

Model, önceki nesillerine göre daha uzun ve geniş tasarıma sahip. Bunun sonucu olarak Hatchback modeller arasında en popüler model olmayı başardı. Ford yeni modellerinde kendine has tasarımını her modelinde imzası olarak kullanıyor. Bu modelde ise hafif çıkıntılı tamponu, köşelerde sis farları ve geniş havalandırmalı ızgaraları ile özgün bir tasarıma sahip. Modelin dış tasarımının bir diğer öne çıkan özelliği de geniş renk seçenekleri. Böylece 7 farklı renk seçeneği ile üretilen Fiesta, sürücüler için daha avantajlı hale geliyor.

Ford Fiesta İç Tasarım

Ford Fiesta

Ford Fiesta’da ilk defa gelen bir özellik de cam tavan özelliği kullanıcılara sunuldu. Araç içerisinde dikkat çeken ilk detay dekoratif kaplama ile tasarlanan koltuklardır. Ayrıca sürücülerin konforunu düşünen Ford, bu modelinde ısıtmalı direksiyona sahip. Bu sayede kış aylarında çok rahat yolculuk yapabilirsiniz.

Ford Fiesta’nın içinde, aynı zamanda 675 Watt’lık B&O Ses Sistemi bulunmaktadır. Toplamda 10 hoparlörden oluşan bu sistem, tiz ve bas sesleri daha net bir şekilde duymanıza olanak sağlıyor. Bu model için Trend paketinde 4,2 inç, diğer paketlerde ise 8 inç renkli dokunmatik ekran bulunuyor. Araçta bulunan SYNC Araç İçi Bilgi ve Eğlence Sistemi sayesinde bu ekran üzerinden cep telefonunuza kolaylıkla erişim de bulunabiliyorsunuz.

Ford Fiesta Teknik Özellikleri

Ford Fiesta, üç motorla satışa sunuluyor. Bunlar iki benzin ve bir dizeldir. Benzinli motorun giriş seviyesi versiyonu, 1.25 litrelik motor yerine üretilen 85HP 1.1 litrelik atmosferik motordur. Model, 5 ileri manuel şanzıman ve 6 ile otomatik şanzımana sahiptir. Fiesta’nın manuel şanzımanlı olan aracı, 0-100km hızlanmasını 5.2 saniyede tamamlamaktadır. Aynı zamanda dizel motorlu, 6 vitesli otomatik şanzımanlı aracı 0-100km hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlamaktadır.

Ford Fiesta, Fiesta Trend, Fiesta Titanium ve Fiesta ST olarak üç donanım paketine sahiptir.

2.El Ford Fiesta İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here