Hyundai Santa Fe (2012-2018) İncelemesi

Üçüncü nesil Hyundai Santa Fe, Koreli üretici Hyundai’nin en sevilen SUV’lerinden biridir.

Motoru 194bhp 2.2 litrelik CRD dizeldir ve manuel veya otomatik vites seçeneği ile birlikte satıldı. İki tekerlekten çekişli versiyonu yoktur. Premium modelinde beş veya yedi koltuk seçeneği vardır. En üst özellikteki Premium SE seçeneğinde ise yalnızca yedi koltuk seçeneği vardır.

Premium modeli 18 inç alaşım jantlara, krom dış eklere, tavan raylarına ve deri koltuğa sahiptir. Ayrıca büyük bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemine ve iklim kontrolüne sahiptir. Premium SE versiyonu, gerçekten etkileyici opsiyonlara sahiptir; Panoramik bir tavan, kör nokta algılama ve park yardımına sahiptir. Her ikisi de elbette Hyundai’nin beş yıllık garantisine sahip. Genel olarak, Santa Fe sağlam, her yönden büyük bir aile arabasıdır. Genel olarak, Santa Fe, bütçesi Volvo, BMW veya Audi’den premium modellere yetişmeyen ailelere hitap ediyor.

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe motor seçenekeleri, performans ve sürüş

Altı ileri otomatik şanzımanı, rakiplerinin sekiz ve dokuz vitesli şanzımanlarına göre ilkel görünüyor. Ancak 2.2 CRDi dizelinin 194bg ve 436Nm tork sağladığı göz önüne alındığında, Hyundai iyi performans sunmak için çok fazla vitese ihtiyacınız olmadığını kanıtlıyor.

Hyundai Santa Fe

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Hyundai, tasarım açısından büyük adımlar attı ve Santa Fe, keskin yeni bir görünüm verilen ilk modellerden biriydi.  İç mekana gelirsek, Hyundai, dokunmatik ekranlı sat-nav, bol miktarda deri kaplama ve gösterge panelinde gümüş aksanlar ile lüks bir modelin süslemelerine sahiptir. Ancak genel kaplama, daha üst düzey rakiplerin kalitesine tam olarak uymuyor.
Hyundai Santa Fe

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Büyük araba, büyük kabin anlamına gelir. Ancak en arkadaki koltuklar sıkışık hissettirebilir.

Büyüklüğü göz önüne alındığında, Hyundai Santa Fe’nin son derece pratik olması sürpriz olmamalı.

Koltuklarla birlikte 585 litrelik bagaj alanı var ve katlandıklarında bu 1.680 litreye çıkıyor. Ayrıca üçüncü bir koltuk sırası da mevcuttur.  Hyundai Santa Fe’deki 60:40 bölünmüş orta koltuklar, daha kolay erişim için ileri geri kaydırılabilir. Bir tutamağın basitçe çekilmesiyle de katlanabilirler.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here