Drive & Listen; Şehirler Arasında Odanızdan Çıkmadan Seyahat Etmenizi Sağlayan Uygulama.

Covid tünelinin sonundaki ışığı görmeye başlarken, pandemi öncesi yaptığımız gibi hala özgürce seyahat edemiyoruz. Pek çok insan başka şehirlere ve ülkelere gitmeyi, yolculuktan ve yol boyunca gördükleri şeylerden keyif almayı özlüyor. Garip şehirlerde araba kullanmak, onların nabzını tutmanın ve hayatlarını hissetmenin bir yoludur.

Neyse ki, dijital dünya, yapamadığımız yolculuklar için bu nostaljinin bir kısmını iyileştirmeye yardımcı oldu: aynı seyahat hislerinden bazılarını çoğaltan uygulamalar yaratıyor.

Drive & Listen

Bunlardan biri de Münih’te yaşayan Türk öğrenci Erkam Şeker tarafından yaratılan Drive & Listen Herokuapp. Paris, Havana, Berlin, New York, Barselona, ​​Madrid, Lizbon, Pekin ve Moskova dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki yaklaşık 40 şehirde, tümü yardımcı pilotun koltuğundan ve yerel bir radyo istasyonunun sesiyle görülen sanal turlar sunuyor.

Uygulama, radyo istasyonunu seçme ve arabanın dışından gelen sesleri etkinleştirme veya susturma seçeneği sunar. Trafik uğultusu, yayaların sesi, araba kornaları… Hatta sanal arabamızın hareket hızını bile düzenleyebiliriz.

Drive & Listen; Şehirler Arası Odanızdan Çıkmadan Seyahat

Erkam Şeker, pandeminin en yoğun olduğu ve sınırların kapandığı bir dönemde uygulamasını Heroku platformuna yükledi. Kısmen, dünyanın dört bir yanındaki yolcuları memnun etmek istedi. Hatta buna kendisi de dahil: karantina, eve dönmesini engelledi.

Lonely Planet’e verdiği röportajda Erkam Şeker, ” Şehrimde gezinmeyi, hatta trafiği ve günlük hayatın koşuşturmasını özlemiştim. Bu yüzden İstanbul’un çevrimiçi videolarına bakmaya başladım” dedi. “Şehrimi görmek çok eğlenceliydi. Sonra orada tam bir sürüş deneyimi elde etmek için arka planda bir radyo dinlemenin harika olacağını düşündüm. Dünyanın her yerindeki insanların muhtemelen yolda olmayı özlediğini fark ettim.” dedi. Ve Erkam o zaman bu fikri buldu.

Drive & Listen; Şehirler Arası Odanızdan Çıkmadan Seyahat
Nice, Fransa’da Promenade des Anglais’de Araba Sürmek

Erkam Şeker, bunu uygulamaya koymak için seyahat kanallarında bulduğu videoları ekledi. Ayrıca diğer kullanıcıların kendisine gönderdiği görüntüleri de YouTube’a yüklemeye başladı. Yavaş yavaş, uygulamasındaki sayıları arttı ve daha fazlasını eklemeyi umuyor. Uygulama ücretsizdir, ancak yaratıcısı onu devam ettirebilecek herhangi bir yardım için minnettar olacaktır.

Erkam Şeker aynı röportajda “İlk başta nostaljimle savaşmak için uygulamayı oluşturdum. Ama şimdi onu şehirleri keşfetmenin yeni bir yolu olarak görüyorum.” diyor. “Ayrıca bu karantina döneminde daha sabırlı olmamıza yardımcı olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Türkiye'de İstanbul'da Araba Kullanmak
Türkiye, İstanbul’da Araba Sürmek
Drive & Listen; Şehirler Arası Odanızdan Çıkmadan Seyahat
Almanya, Berlin’de Araba Sürmek

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here