Gymkhana (Motorsport) Nedir ?

0
2345
Gymkhana (Motorsport) Nedir ?

Gymkhana , Avustralya ve Yeni Zelanda’da Motorkhana , Birleşik Krallık ve İrlanda’da Autotesting olarak bilinen bir motor sporları türüdür .Gymkhana (Motorsport) Nedir ? Autocross’a benzer şekilde, gymkhana’nın amacı mümkün olan en hızlı zamanı elde etmektir; parkuru ezberlemek , hızlı bir zaman elde etmenin önemli bir parçasıdır. Adı ise  Gymkhana’nın binicilik disiplininden ödünç alınmıştır .

Gymkhana yarışları, bir otomobildeki zaman ve/veya hız yarışlarıdır. Bunlar, koniler, lastikler ve variller gibi engeller içerebilir. Sürücü, birçok farklı sürüş tekniği uygulayarak önceden belirlenmiş bir “iz” boyunca manevra yapmalıdır. Gymkhana’yı geleneksel otocross yarışlarından ayıran şey, gymkhana’nın sürücülerin geri dönüşler, 180 derece dönüşler, 360 derece dönüşler, park kutuları, şekil 8’ler ve diğer ileri düzey beceriler gerçekleştirmesini gerektirmesidir. Drift , yararlı veya gerekli olduğunda da kullanılmaktadır. Temel olarak, bir gymkhana, belirli bir zaman sınırı içinde, bir başlangıç ​​noktası, bir bitiş çizgisi  etrafında veya  bir tür “engel” içeren herhangi bir yarıştır.Gymkhana (Motorsport) Nedir ? Gymkhana (Motorsport) Nedir ?

Sürücüler 

Sürücünün amacı, parkuru mümkün olan en kısa sürede en az hatayla geçmektir. Hızlanma, frenleme, sürüklenme ve kavrama sürüşü gereklidir. Sürücünün sadece araba üzerinde kontrolü elinde tutması gerekmiyor, aynı zamanda gymkhana da güçlü bir zihinsel konsantrasyon ve ezberleme gerektiriyor.

Tarih 

Gymkhana, araba icat edilmeden çok önce atı kullanmaya başladı. Yarışçılar, Cengiz Han’ın yarışlarında kazanmak için küçük bayraklar almak zorundaydı . Yerli Amerikalılar , cesaretlerini göstermek için zorlu yollarda yarıştı. Bu etkinlikler için uygun olanlar sınırlıydı. Gymkhana, samimi ve şenlikli etkinlikler haline geldi. 

Kurslar 

Gymkhana kursları tipik olarak yalnızca birinci ve ikinci vitesin kullanımını içerir. İngiltere ve İrlanda’da geri vites kullanımı- da mevcuttur. Bir gymkhana kursu tipik olarak 0:45 ila 1:30 arasında olacaktır. Otokros ve otomatik test gibi, gymkhana kursları, gezinmek için “engelleri” temsil eden koniler ile düzenlenmiştir.

Yarışma formatı 

Japonya Otomobil Federasyonu (JAF), Fédération Internationale de l’Automobile’nin (FIA) bir yan kuruluşu olduğundan, Japonya’daki Gymkhana için FIA sınıflandırması kullanılmaktadır.

Ulusal yapı 

Son olarak Japonya’daki Gymkhana, yerelden ulusal yarışmalara kadar her şeyi içeren iyi tanımlanmış bir yarışma yapısına sahiptir.  Japonya’da her yıl bir All Japan Gymkhana yarışması düzenlenmektedir. Bununla birlikte Japonya’da FIA tarafından yönetiliyor olmasına rağmen; şu anda resmi bir uluslararası gymkhana yarışması yok. Fakat Resmi etkinliklerdeki sürücülerin JAF tarafından verilen bir yarışma lisansına sahip olmaları gerekmektedir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here