Elektrikli Otomobillerde Menzil Artıyor: Yeni Standart 1000 Km

0
1735
Elektrikli otomobillerde menzil artıyor

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen elektrikli otomobillerde menzil konusu hala tartışma konusu. Fakat bu tartışmayı sonlandıracak bir haber geldi. Çinli batarya üretici CATL, yeni tanıttığı batarya paketi The Qilin ile menzil konusundaki tartışmayı bitirmeyi hedefliyor.

Elektrikli Otomobillerde Menzil Konusu Kafa Karıştırmakta

Otomotiv sektöründe geleceğin normali olarak görülen ve hızla yayılan elektrikli otomobiller, menzil ve şarj konularında sürücülerin kafasını karıştırmakta. Hızla gelişen teknoloji ile firmalar bu kafa karışıklığını gidermekte ısrarcı. Dünyanın en büyük pil üreticilerinden olan Çinli CATL firması, 1000 kilometre menzilli bir batarya üretimine başlayacağını duyurdu. Yeni nesil pil paketinin ismi The Qilin olarak açıklandı. Paketin seri üretimine ise 2023 yılında başlanacak. Yapılan açıklamalara göre pil 1000 kilometre ve üstü menzile sahip olacak. Ayrıca The Qilin, yüzde 10’dan yüzde 80 şarja şartlar uygun olduğunda sadece 10 dakikada ulaşabilecek. Diğer yandan ise pil kilogram başına 255 watt-saat enerji yoğunluğuna sahip. Bu demek oluyor ki yeni nesil pil küçük alana çok fazla enerji depoluyor.

Dipnot olarak, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden bazıları elektrikli otomobillerde menzil sorununu çözecek bu pil için şimdiden anlaşmalarını tamamladı.

Elektrikli otomobillerde menzil artıyor

Şu Anda Maksimum Menzil 830 Km

Şu ana kadar elektrikli araçlarda 1000 kilometre menzili geçen bir araç seri üretime geçmedi. Fakat bu konuda bazı prototip araçlar bulunmakta. Örnek vermek gerekirse Mercedes Vision EQXX gösterebiliriz. Araç son denemesinde 1200 kilometrelik menzile ulaşmayı başardı. Tabi bu araç seri üretim için denemeler yapılan, yüksek verime odaklanan bir model. Henüz seri üretime sunulmadı. Diğer yandan seri üretime sunulan modeller arasında ise şu ana kadar en yüksek menzile ulaşan araç Lucid Air. ABD’de satışta olan Lucid Air tek şarjla 830 kilometrelik menzile sahip. Araç şu anda ABD pazarında satışta bulunmakta.

Tüm Elektrikli Araç İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here