2022 Fiat Tipo Avrupa’da Yollarda

0
6054
2022 Fiat Tipo arkadan görünüm

Fiat Tipo efsanesi tekrardan yollarda. 1980’lerde ülkemizi kasıp kavuran ve çok beğenilen Fiat Tipo, Avrupa pazarında satılmaya devam ediyor. 1988 ile 1995 yılları arasında üretimde olan otomobil Avrupa’da Fiat Egea’nın muadili konumunda. İtalyan üretici Fiat tarafından pazara sürülen 2022 Fiat Tipo ülkemizde yollara çıkıp çıkmayacağı ise büyük merak uyandırmakta.

Fiat Tipo’ya Avrupa’da Büyük İlgi Var

90’larda ülkemizde popüler olan Fiat Tipo henüz tekrardan Türkiye pazarına girmedi. Fakat Avrupa’da satışına devam edilen modele büyük bir ilgi bulunmakta. İtalyan marka Fiat’ın 1988 ile 1995 yılları arasında ürettiği Fiat Tipo, Uno’dan sonra, Tempra’dan önce piyasaya çıkmıştı. Fiat Tipo günümüzde ise Avrupa’da hala satılmakta. 2022 Fiat Tipo, Avrupa’da Fiat egea’nın muadili olarak piyasada bulunmakta. Bu efsane modelin tekrardan ülkemizde pazara sürülüp sürülmeyeceği ise büyük merak konusu.

2022 Fiat Tipo Kırmızı

İki Farklı Segmentle Avrupa’da

Ülkemizde geçmiş yıllarda satışta olan efsane model Fiat Tipo, Avrupa’da iki farklı segmentle satışta. Modelin, hatchback ve station wagon araç segmentlerinde seçenekleri mevcut. Diğer yandan ise model, uyarlanabilir hız kontrolü, şerit kontrol sistemi, akıllı hız yardımı ve trafik işaretlerini tanıma gibi modern teknolojiler ile güncellenmiş bir şekilde satışta bulunmakta.

2022 Fiat Tipo

Ayrıca 2022 Fiat Tipo Avrupa’da dizel, benzin ve hibrit seçenekleri ile bulunmakta. Dizel modellerde 95 HP’lik MultiJet 1.3L veya 130 HP’lik Multijet 1.6L seçenekleri mevcut. Benzinli modelinde ise 1.0L GSE T3 turboşarjlı benzinli motora sahip. Son olarak hibrit Fiat Tipo’da ise 48V elektrik motoru ve 12V Belter Marş jeneratörü ile eşleştirilmiş yeni tasarlanmış 130 HP 1.5L GSE T4 motor bulunmakta.

Fiat’ın, bu efsane modeli ülkemizde neden satışa sunmadığı ise merak edilen konulardan bir tanesi. Benzin, Hibrit ve Dizel seçenekleriyle yer alan Fiat Tipo ülkemize geldiği takdirde pazarda önemli bir satış rakamlarına ulaşacağı tahmin edilmekte.

Satılık Fiat Tipo İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here