Volkswagen batarya üretimi için yeni bir iş birliği anlaşması yaptı. Volkswagen Group’un batarya şirketi olan PowerCo ile Belçikalı bir firma olan Umicore arasında yeni bir iş birliği anlaşması yapıldı. PowerCo ile Umicore, bu anlaşmaya göre elektrikli otomobillerin bataryaları için yeni bir hammadde ortaklığı kurduklarını açıkladılar. Bu ortaklık ise 3 milyar dolarlık bir iş birliği olacak. Şirketin batarya üretimi için yaptığı yeni girişimin tüm detaylarını siz değerli okuyucularımız için derledik.

Bu Ortaklık ile Volkswagen Batarya Üretimi Artacak

Volkswagen Group’un batarya şirketi PowerCo ile Umicore arasında 3 milyar dolarlık bir ortaklık yapıldı. Buna göre iki şirket, elektrikli araçların batarya üretimleri için hammadde ortağı oldular. Volkswagen, bu dev yatırım ile çok büyük gelişmeler kaydedileceğine inandıklarını belirtti. Şirket bu sayede 10 yıl sonunda, 2.2 milyon elektrikli araç için pil malzemeleri üretmeyi hedefliyor. Ayrıca VW Group’un batarya şirketi olan PowerCo, 2025 yılından itibaren Avrupa pil fabrikalarına malzeme tedarikine başlayacak. Diğer yandan bu iş birliği sayesinde firmalar, pil malzemelerindeki metallerin geri dönüşümü için de birlikte çalışmayı hedefliyorlar.

Volkswagen, batarya üretimi konusunda oldukça ciddi yatırımlara imza atıyor. Fakat bu yatırımların asıl amacı şirketin elektrikli araç konusunda hızlıca gelişme isteği. Şirket, 2030 yılına kadar Avrupa’daki satışlarının yüzde 70’inin elektrikli araçların oluşturmasını hedefliyor. Bu hedef kapsamında elektrikli araç üretimi için, parçalardan üretime kadar ciddi yatırımlara imza atıyor. Gelecekte Volkswagen’in bu konuda nereye varacağını hep beraber göreceğiz.

Volkswagen batarya

Şirketler Tedarik Zincirini Avrupa’ya Taşımak İstiyorlar

Günümüzde tedarik zincirinde hakim konumda olan bölge Asya. Bir çok parçanın üretimi ve satışı Asya’dan Avrupa’ya doğru gerçekleşmekte. Fakat Avrupalı büyük şirketler bu durumdan rahatsız diyebiliriz. Bu sebepten dolayı tedarik zincirindeki hakimiyeti Asya’dan Avrupa’ya geçirmek istiyorlar. Bu kapsamda da şirketler bir çok ortaklık ve yatırım anlaşması yapıyorlar. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Elektrikli Araç İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here