BMW Z4 LCI, makyajlanarak tekrardan görücüye çıktı. Geçtiğimiz yaz aylarında BMW Z4 modeli yenilenmişti. Şimdi ise model yeniden makyajlanarak resmi tanıtıma hazırlandı. Makyajlanmanın ardından ise modelde tamamen yeni bir dış görünüş ve çok daha fazla özelleştirme imkanı mevcut hale geldi. Ek olarak model, çok daha fazla standart donanıma da sahip. Makyajlanan 2023 model Z4, Kasım ayında ABD’de satışa çıkacak. Bundan önce model ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

BMW Z4 LCI, Standart M Sport Paketiyle Birleşti

Öncelikle LCI nedir sorusunu cevaplayalım. LCI, şirket için oldukça önem arz etmekte. Açılımı ise ‘Life Circle Impulse’. Yani kısaca yaşam döngüsü diyebiliriz. Bu ise yeni çıkan modelin, yeniden makyajlanıp yenilenmesi anlamına geliyor. Tıpkı BMW Z4 LCI gibi. Yeni BMW Z4 LCI, standart olarak M Sport paketiyle desteklendi. Bu sayede otomobile yapılan M dokunuşları, ön ve arka tarafta kendini belli ederek modele spor bir hava katmış. Ayrıca ön tamponda üç parçalı hava girişlerini de görebiliyoruz. Bunlara benzer dokunuşlar modelin arka kısmında da mevcut. Diğer yandan ise modelin yeni LCI versiyonunda bir çok renk ilk defa kullanılıyor. Metalik Thundernight, Metalik Portimao Mavisi, Metalik Gökdelen Mavisi gibi renkler ilk defa modelde kullanılacak. Ek olarak ise modelde bir de “M Shadowline” adlı uyarlanabilir bir LED far bulunuyor. Bu özellik ise isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Kabinin içerisinde ise sportif pedallar, SensaTec döşemeli gösterge paneli ve sportif deri direksiyon simidi gözümüze çarpıyor.

Kaput Altında Değişiklik Yok

Yeni BMW Z4 LCI versiyonunun kaputunun altında ise bir değişiklik mevcut değil. Zaten dediğimiz gibi LCI terimi makyajlanmak veya yenilenmek anlamına geliyor. Yani genelde sadece dış görünüş ve donanımlarda değişiklikler yapılıyor. Bu modelde de bu durum geçerli olmuş. LCI versiyonu da tıpkı orijinal Z4 gibi 255 BG güç ve 400 Nm torka sahip olan 2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli bir motora sahip. Fakat bu motora sahip Z4 versiyonu, sadece ABD’de satışa çıkacak. BMW Z4 LCI versiyonları arasında en güçlü motor ise 3.0 litrelik sıralı altı silindirli ve 382 bg güç ve 500 Nm torka sahip. Bu motor Z4 M40 versiyonunda mevcut. Peki siz yeni BMW Z4 LCI versiyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm BMW Z İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here