Çin’de Ağustos ayında elektrikli araç satışları 500 bini aştı.

Elektrikli araçlara olan ilgi giderek artıyor. Son yıllarda birçok Avrupa ülkesinde benzinli araç satışının yasaklanması adına tarihler belirlenmeye başladı. Başka bir açıdan ise Çin, elektrikli araç satışında çoğu ilkeyi geride bıraktı. Ülkede satılan elektrikli araç satışı 522 binle rekora ulaştı. Toplam satış ise 666 bin oldu. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Çin’de Ağustos Ayında Yarım Milyon Elektrikli Araç Satılarak, Rekora Ulaşıldı!

Satış rakamlarına ticari araçlarda katıldığında ağustos ayı içinde 666 bin elektrikli araç satışına ulaşıldı. Toplam 2 milyon 383 bin aracın yüzde 2,9’u elektrikli araçlardan oluşmakta. Ağustos ayı içinde 174 bin 915 elektrikli otomobil satışıyla Çin rekor rakama ulaştı. Ayrıca ağustos ayının 522 binlik sürümü dahilinde yeni enerjili araç kategorisinde 144 bin şarj edilebilen hibrit araç yer almakta. Aynı zamanda 255 adet de yakıtlı pille donanan otomobil bulunmakta.

 

Çin yapımı 10 bin elektrikli otomobil Avrupa’ya gönderilmiştir. Öyle ki, Çin’in otomobil imalat seviyesi diğer üreticilerin ilgisini fazlasıyla çekiyor. Çinli şirket tarafından üretilen tamamen elektrikli araçlar, Avrupa ülkelerinde ihraç edilmek üzere Shanghai kentinde bulunan Haitong iskelesinden hareket etti. Yeni enerjili araç üreticilerinin dış piyasalara girişini hızlandırmak amacıyla teşvik önlemlerini artırması kararlaştırılmıştır.

Tesla Supercharger Artık Tüm Elektrikli Otomobillere Hizmet Verecek

 

Tesla’nın ise Shangai’daki fabrikasının yıllık üretim kapasitesi 750 bin adedi aşmıştır. Aynı zamanda Tesla Shangai fabrikasındaki 1 milyonuncu aracın ağustos ayı için üretim hattından inmesi şirket adına büyük bir dönüm noktasını ifade etmekte. Çinli SAIC Motor tarafından yapılan araçlarında 80’den fazla ülkeye satılması hedeflenmekte. Tesla’nın ABD dışındaki ilk fabrikası olan ve Gigafactory olarak isimlendirilen tesiste yılın ilk yarısı için yaklaşık olarak 300 bin adet araç üretimi yapılırken, fabrikadan yapılmakta olan ihracat ise 97 bin 192 adet olarak geçen yılın iki katına yükselmiştir.

Son olarak, Tesla dışında BMW Brilliance, SAIC- GM ve Volvo gibi ortak sermayeli araç şirketleri de Çin’de üretilen araçlarını farklı ülkelere satmaktalar. Çin’in otomotiv endüstrisinde yeni araç sektörü oldukça gelişmekte ve böylelikle uluslararası rekabet gücü de artmakta.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here