Panasonic Batarya Fabrikası Kuruyor. Dünyanın En Büyüğü Olacak!

0
1561
Elektrikli-otomobil-batarya-gümrük-vergisi

Panasonic batarya fabrikası duyuruldu. Şirket, dünyanın en büyük batarya fabrikasını kurmak için kollarını sıvadı. Yeni fabrikanın Amerika’nın Kansas eyaletinde inşa edilmesi planlanmakta.

Günümüzde elektrikli araç piyasası büyümeye devam ediyor. Gelecek yıllar içerisinde elektrikli araç piyasasının dünyada en büyük olması beklenmekte. Fakat bu büyümeye rağmen elektrikli araçlarda batarya ve menzil problem yaratmaya devam etmekte. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Çinli batarya üreticisi CATL, menzil sorununu çözmek üzere kollarını sıvamış ve 1000 km menzilli bataryalar üretileceğini açıklamıştı. Bunun ardından ise Panasonic, batarya sektöründe iddialı büyümesini başlattı. Açıklamaya göre Amerika’nın Kansas eyaletinde açılacak Panasonic batarya fabrikası, dünyanın en büyük batarya fabrikası olacak. 4 milyar dolar yatırımla hayata geçecek fabrikanın kurulumu ve işletmesi Panasonic’e ait olacak.

Panasonic batarya fabrikası

Panasonic Batarya Fabrikasının En Büyük Müşterisi Tesla

Amerika’nın Kansas eyaletinde kurulacak olan ve dünyanın en büyük batarya fabrikası olma özelliğini taşıyan Panasonic batarya fabrikası yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Diğer yandan ise fabrika, Tesla için üretim bantlarını çalıştıracak. Ayrıca Panasonic, halihazırda Nevada’da bulunan Tesla’nın üretim tesisinde ortak çalışmalar yürütüyor.

Tesla, 2020 ve 2021 yılları arasında araç teslimatlarını yüzde 90 oranında arttırdı. Buna göre Tesla önümüzdeki yıllarda da araç teslimat oranını arttırmayı hedefliyor. Bu da şirketin gelecekte daha fazla batarya ihtiyacının olacağı anlamına geliyor.

Tek Yatırım Panasonic’ten Değil

Panasonic batarya fabrikası bu alanda yapılan tek yatırım değil. Diğer şirketlerden de yatırımlar gelmeye devam ediyor. General Motors ve Ford da son yıllarda hem pil hem de elektrikli otomobil üretim tesislerine büyük yatırımlar yaptı. General Motors, yalnızca Michigan bölgesindeki yatırımları için 7 milyar dolar harcadı. Bunun 2,4 milyar dolarını, Lansing yakınlarındaki bir elektrikli otomobil ve pil tesisine harcadı. Ford ise taşıtları elektrikli hale getirmeye yönelik teknolojilere ve otonom sürüş teknolojilerine 29 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını taahhüt etti.

 

Tüm Elektrikli Araç İlanları İçin Tıklayın⇒

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here