Araba müzelerinin bulunduğu şehir Stuttgart’ta iki etkileyici müze var: Porsche ve Mercedes-Benz. Dünyanın en az stresli şehirlerinden birinde otomobil severler önemli bir heyecana eşlik edebilir. Gelin bu iki otomotiv devi markanın Stuttgart’ta ki müzelerine bir göz atalım.

Araba Müzelerinin Şehri Stuttgart’ın gösterişli cazibesi Porsche ve Mercedes-Benz Müzesi

Stuttgart Almanya’nın Güneydoğu’sunda bulunan ve ülkenin 16 eyaletinden biri olan federe Baden-Württemberg eyaletinin başkentidir. Şehir mekanik bir devrimin tarihini, sürekli araştırmayı, optimum tasarımları, hız çılgınlığını ve kara, deniz ve hava yoluyla iletişimi simgeliyor. Bu durumda, teknik beceri için durdurulamaz arayış seyahat ederken düşünülebilecek en büyük konforlardan biridir.

Araba Müzelerinin Şehri Stuttgart'da ki cazibesi Mercedes-Benz Müzesi
Araba Müzelerinin Şehri Stuttgart’da ki Mercedes-Benz Müzesi

Mercedes-Benz sergisinin bulunduğu 100 numaralı Mercedesstraße ilk göze çarpan yerlerden. 1886’da Gottlieb Daimler ve Carl Benz, insanlığın geleceğini bozacak icatlardan birini sundular: otomobil. Bu devasa sergi alanında, farklı katlarda yaklaşık 16.500 metrekarelik alanda 160 etkileyici araç ve 1.500’den fazla makale bulunuyor. Tur arabaları, yarışçılar, kamyonlar, prototipler, motorlar… Teknoloji her zaman gelecekle iç içe olmuştur ve işte bunu doğrulamak ve yeniden keşfetmek için mükemmel bir yer. Müzede belki de hiç görmediğiniz benzersiz ve sıra dışı modeller yer alıyor. Pazartesi hariç her gün açık olan Mercedes-Benz Müzesi, son “AMG’nin 50 Yılı” gösterisi gibi özel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Şüphesiz Stuttgart’a giden yolcular için sembolik bir varış noktası.

Araba Müzelerinin Şehri Stuttgart'da ki Porsche Müzesi
Araba Müzelerinin Şehri Stuttgart’da ki Porsche Müzesi

Stuttgart’ın diğer değerlerinden birisi de Porshe müzesi. 1980’lerden bir reklam sloganını hatırlayalım, “arabalar var ve sonra Porsche var.” Prestijli Porsche markasının şehirde 1 numaralı Porschplatz’da başka bir yeri daha var: Meissl stüdyosu tarafından tasarlanan ve neredeyse hipnotik bir hayranlık yaratan metal ve cam bir bina. Sergi alanı yaklaşık 5.600 metrekarelik bir alanı kaplar ve antika araçlardan gerçek öncü kreasyonlara kadar her şeyi içeren 80 bölüm sunar. Salıdan pazara kadar açık olan bu müzede, 917, 911 ve Beetle gibi klasik arabalar sergileniyor. Ayrıca başka dönemlerden parçalar, merak edilenler ve bir araba inşa etme konusunda nasıl ilerlediklerine dair açıklamalar da var.

İkinci El Mercedes-Benz ve Porsche İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here