Ford müşterilerin elektrikli kamyon alışına ilişkin yarışta lider konumda. 2021, elektrikli kamyonet yılı olacak gibi görünüyor. Ford, GM, Rivian ve Tesla’nın önümüzdeki iki yıl içinde tamamen elektrikli tam boyutlu manyetikleri piyasaya sürmeyi planlamasıyla, bir satış yarışının sadece bir zaman meselesi olduğunu hissetmemek zor.

Ford Elektrikli Kamyon Satışında Lider

Görünüşe göre Ford, ilk nesil EV pikaplarına liderlik eden favori marka olma unvanını taşıyor. Cox Automotive tarafından yapılan bir araştırmaya göre, elektrikli kamyonet pazarındaki insanlar en çok elektrikli Ford F-150 hakkında heyecanlandılar. Pikapların Görünüşüne, aktif değerlendirmeye ve niteliklerine bakıldığında, F-150, Cox Automotive’in anketlerinde değerlendirdiği yaklaşmakta olan kamyonlara liderlik etti.

F-150, Rivian R1T, GMC Hummer ve Tesla’nın rozetleri veya marka göstergeleri olmadan resimleri gösterildiğinde, Ford genel olarak en yüksek puanı aldı.

Ford Elektrikli Kamyon Satışında Lider

Yoldaki kamyonlar arasında F-150 en az fütüristik olanı ve bu, ankete katılan insanlar arasında büyük bir önem taşıyor gibi görünüyor. Hummer ikinci olurken, Tesla Cybertruck sonuncu oldu. Rivian’ın görünüşü Ford’a göre 18-34 yaş arası insanlar ve kadınlar arasında neredeyse eşit olmasına rağmen, 35 yaş ve üstü insanlar arasında Ford’lar açık ara en gözde olanıydı. Yine de her şey görünüşle ilgili değil diğer parametrelerde de görünüş kadar önemli.

Ford Elektrikli Kamyon Satışında Lider

Tesla, ele alınma olasılığı geldiğinde daha iyi iş çıkardı ve kötü marka bilinirliği onu engellemiş olabilecek Hummer EV ve Rivian’dan sonra ikinci sırada geldi. Yine de, ankete katılanların % 45’i bir F-150’yi düşüneceklerini söyledi, % 32’si Tesla için, % 28’i Ford için ve % 25’i Rivian için böyle söylüyor. Gerçekte, Cox Automotive her kamyonun her bir özelliğini sıraladığında, Rivian’ın en zayıf özelliği marka adıdır. Ford için, yine de, diğer markalardan daha düşük olan tek bir özellik vardı: ileri teknoloji.

Bununla birlikte, elektrikli F-150’nin diğerlerinin gerisinde kaldığı bir kategori daha var: çıkış tarihi. Satışların 2022 Haziran’ından önce başlaması beklenirken, Rivian Haziran 2021’de piyasaya sürülecek. GMC teslimatları 2021 sonbaharında başlayacak ve Tesla’dan görünüşe göre üretimine başlanacak Mayıs 2021’den sonra piyasaya sürülecek. Unutmayın, bu markaların gerçekten bu tarihlerde teslimat yapıp yapamayacakları, farklı küresel koşullar altında olacağından değişebilir.

İkinci El Ford İlanları

1 YORUM

  1. Ford zaten ticari ve pick up modellerinde bir numara sayılır sadece off road için bir arazi aracı yapmıyor en sonra maverick vardı sonrasında safkan bir 4×4 gelmedi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here