2017 model Ford Focus almayı düşünenler için inceledik. Eğer Ford Focus 2017 modelini almayı düşünüyorsanız donanım açısından seçeneğiniz oldukça tatminkar. Çünkü 2017 model Focus, Titanium, Trend, ST-Line ve Style olmak üzere dört farklı modele sahip. Türkçe Sesli Kontrol gibi yeni ve onu diğer Ford ürünlerinden ayıran teknolojik özelliklerinin yanı sıra, hem klasik hem de karizmatik duruşuyla spor bir görünüme sahip oluşu onu muadillerinden ayıran diğer bir özellik. Tüm bunlara ek olarak, Focus Euro NCAP Advanced ödülü ile hem yayalar hem de sürücüler ve sürücü yakınları için ne kadar güvenli olduğunu kanıtlıyor.

2017 Model Ford Focus Motor Seçenekleri Neler?

Son model Ford Focuslar, Ford markasının en düşük harcimli ve 5 sene üst üste “En İyi Motor” ödülünü alan 1.0 L EcoBoost benzin motoru dile yüksek bir performans sergiliyor. Bu motor, 125 PS güç ve otomatik şanzıman seçenekleriyle de birlikte sunulmakta. Bunun yanında, dizel tercih edenler de unutulmamış. Ford Focus 2017 dizel modelinde 1.5 L ve 1.6 L olarak iki versiyon halinde TDCi motorlara sahip. Bu iki TDCi opsiyondan 1.6L versiyonu 95 ve 115 PS olarak iki farklı güç çıkış seçeneğini bulundururken, 1.5 L Duratorq versiyonu 120 PS güce sahip.

2017 Model Ford Focus Motor Seçenekleri

Yeni Focus Güvenlik Özellikleri Neler?

Ford Focus Euro NCAP’in Güvenlik Ödüllerinin dördünü de alan tek araçtır. Spesifik olarak bazı sistemlere verilen bu ödülleri Ford Focus, Sürücü Uyarı Sistemi, Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi ve Şeritte Kalma Sistemi ile almıştır. Araç 50 km/h süratten daha yavaş ilerlerken devreye giren sistem Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, çeşitli sensörler sayesinde olası kaza anlarında otomatik olarak aracı durdurur. Elektronik Denge Programı patinaj gibi durumlarda sürücüye daha fazla kontrol sağlar. Sürücü Lastik Basınç Takip Sistemi ile yolculuk sırasında lastiklerinden biri indiğinde haberdar olur. Ayrıca Kör Nokta Uyarı Sistemi sayesinde aracın arkasından yaklaşan araçlar kör noktaya girdiğinde, aynalarda beliren bir ışıkla sürücü durumun farkında oluyor.

2017 Model Ford Focus

Son Model Focus Renk Seçenekleri

2017 model Ford Focus, göz alıcı 9 adet renk seçeneği sağlıyor. Birbirinden bu 9 adet renk seçeneği; Aytozu Gri, Blazer Mavi, Buz Beyazı, Derin Mavi, İnci Siyahı, Manyetik Gri, Şeker Kırmızı, Spor Kırmızı ve Tektonik Gri.

Ford Focus Otomatik ve Manuel Seçenekleri

2017 model Ford Focus tüm donanım tipleri için 6 ileri PowerShift ve manuel şanzıman seçeneklerini sunar. Ayrıca Titanium ve ST-Line donanım tipleri için otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor.

2017 Model Ford Focus Fiyat Seçenekleri

Son model Ford Focuslar’da benzinli tercih edenler için 1.6L Ti-VCT 125 PS güç sahibi motorlu olup, 5 veya 4 kapılı, 5 ya da 6 ileri manuel ve PowerShift şanzıman seçenekli Trend X donanım tipli versiyonları mevcuttur.

Style donanım tipinin, 1.6L Ti-VCT benzin motorlu, 4-5 kapı ile 5-6 ileri manuel ya da PowerShift şanzıman seçenekli modeller mevcuttur. Titanium donanım tipi için, 1.6L Ti-VCT veya 1.0L EcoBoost, 5 kapı ve 4 kapı, 5-6 ileri manuel, otomatik ya da PowerShift seçenekli modellerde vardır.

2017 Model Ford Focus Fiyat Seçenekleri

ST-Line modeli içinse, yine iki farklı motor seçeneği mevcut. Bunlar 1.6 L Ti-VCT ile 1.0 L EcoBoost sunulurken, 5 kapılı, 5 ve 6 ileri otomatik ve manuel şanzımanlı model seçeneklerinde mevcuttur. Dizel Focus tercih edenler içinse durum şöyle; Trend X donanım tipinin, 1.6 L TDCi ve 1.5 L TDCi motor, 4-5 kapı ve station wagon, 6 ileri manuel ya da PowerShift şanzıman seçenekleriyle mevcuttur.

Style donanım tipinin 1.6 L TDCi ve 1.5 L TDCi motor, 4-5 kapı ve station wagon, 6 ileri manuel ve PowerShift şanzıman seçenekleri ile mevcut. Titanium donanım tipininse, 1.6 L TDCi ve 1.5 L TDCi motor, 4-5 kapı ve station wagon, 6 ileri manuel ve PowerShift şanzıman seçenekleriyle satışta. ST-Line modeli içinse 1.5 L TDCi motorlu, 5 kapılı 6 ileri PowerShift şanzımanlı halinde mevcut.

Ford Focus Boyutlar

Ford Focus’un uzunluğu 4 kapılı versiyonda 4.3 metreyken 5 kapılı versiyonda 4.5 metre. Genişlik, kapı aynaları dahil edildiğinde 2 metreyken, aracın yüksüz yüksekliği yaklaşık 1.5 metre. Aracın içine bakıldığında, ön baş mesafesinin 90 cm, ön bacak mesafesinin 1 m, ön omuz mesafesininse 1.4 m. olduğu görülüyor. Bunların yanında, araçta arka baş mesafesi 96 cm, arka bacak mesafesi 84 cm, arka omuz mesafesi 1.3 metre kadardır.

Ford Focus’un bagaj hacmi 5 kapılı versiyonda 316 litre, 4 kapılı versiyonda 421 litre, station wagonlarda ise 476 litredir. Benzinli modeller için yakıt kapasitesi 55 litreyken, dizel modeller için yakıt kapasitesi 53 litre kadardır.

Ford marka araçların test sürüşü içerikleri için arabam.com Test Sürüşü Sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İkinci El Ford Focus İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here