Station Wagon’ların D Segmentindeki 5 Temsilcisi!

Yıllardan beri gelen süreçte birçok farklı karosere sahip otomobiller üretildi ve üretilmeye devam ediyor. Farklı karoser tipleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun olanı seçmesine olanak sağlıyor. Genişlik, yükseklik veya yerden yükseklik en temel ihtiyaç çeşitlerinden sayılabilir. Bunların arasından ilk akla gelenler sedan, hatchback, station wagon, SUV veya crossover olabilir. Yaygın kullanım noktasında sedan ve hatchback karosere sahip araçlar yüksek paya sahip olsa da son dönemde SUV ve crossover karosere sahip araçlara olan talep de ciddi oranda yükseldi. Bu yazıda ”büyük aile otomobili” veya ”büyük otomobil” olarak tanımlanan ve D segmentte yer alan 5 station wagon temsilciyi inceleyeceğiz.

D Segmentte 5 Temsilci!

1- Volkswagen Passat Variant

Passat denildiğinde akla ilk gelen karoser tipi sedan olsa da modelin station wagon karosere sahip bir versiyonu da bulunuyor. Ülkemiz yollarında en yaygın görebileceğimiz modellerden biri olan Passat Variant dikkat çekici görüntüsü ve geniş bagaj hacmi ile ilk bakışta fark edilebilecek bir tasarıma sahip. Ülkemizde bu model benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip. Ayrıca düz ve otomatik vites şanzıman seçeneklerini de bulmak mümkün.

D Segmentteki Station Wagonlar

2- Audi A4 Avant

Audi’nin yoğun rağbet gören modeli A4, sıklıkla sedan karoseri ile satılsa da çok şık bir station wagon versiyonu da bulunuyor. A4 Avant, sert ve güçlü tasarımıyla dikkat çeken premium modellerden biri. Ayrıca station wagon versiyonun Allroad Quattro isimli 4×4 versiyonu da mevcut.

D Segmentteki Station Wagonlar

3- Volvo V60

Volvo’nun D segmentteki sedan temsilcisi S60’ın bir süredir ülkemizde satışı yok ancak station wagon versiyon V60 yeni modelleriyle satışına devam ediyor. Volvo Türkiye’nin bu satış politikası değişir mi bilinmez ama V60’ın tasarımının S60’tan daha dikkat çekici olduğu kesin. Yine geniş iç hacmi ve yüksek yükleme kapasitesi ile V60’da dikkat çekici station wagon modellerinden biri.

D Segmentteki Station Wagonlar

4- Opel Insignia Sports Tourer

Alman üretici Opel’in D segmentteki başarılı temsilcisi Insignia da sedan karoserin yanında station wagon karosere sahip olan modellerden biri. Insignia Sports Tourer adından da anlaşıldığı üzere sportif tasarıma sahip olan bir station wagon. Rakipleri ile yarışabilecek olan bagaj hacmi tatmin edici düzeyde. Tasarım itibari ile gelen alçak tavan yapısı ise boy uzunluğu yüksek olan eşyaların bagaja yüklenmesi konusunda problem yaratabilir. Öyle ki bu durum Insignia Sports Tourer’ın sportif tasarımının önüne geçemeyecektir.

opel insignia

5- Ford Mondeo Station Wagon

Ford’un uzun yıllardır üretimini sürdürdüğü Mondeo modeli D segmentte her dönem başarılı sonuçlar elde ediyor. Yüksek satış rakamlarını küresel düzeyde yakalayan marka, genellikle sedan karoseri ile tercih edilen Mondeo’dan memnun olmalı. Sedan karoserin yanında station wagon karosere de sahip olan model, genişlik ve kullanışlılık açısından oldukça başarılı. Mondeo’nun sağlam ve güçlü gözüken tasarımı güven veriyor.

İkinci el station wagon otomobil ilanları

Station Wagon Araba Almak İçin 5 Neden!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here