Otomotiv sektörüne yakın olanlar bilir; çoğu makyaj operasyonu bir çeşit pazarlama taktiğidir. Yani araç, ‘makyajlandı’ diye lanse edilir; fakat gerçekte ufak tefek far tasarımı değişiminden başka bir şey değişmez. Zaten bir otomobilin tasarım ve donanımında ciddi değişiklikler yapmak; marka için büyük bir maliyet kalemidir. Çünkü, otomotiv üretiminde küçük bir değişiklik bile onlarca kalıbın, sistemin, işleyişin değişmesi anlamına gelir. İncelediğimiz Makyajlı 2017 Mitsubishi ASX modeli ise gerçekten makyajlanmış diyebiliriz. Araçta hem donanım hem de tasarım anlamında ciddi bir değişim söz konusu.

 Peki, 2017 model Mitsubishi ASX’te neler değişmiş? Makyajlı Mitsubishi ASX’te değişen çok detay var ama ilk bakışta aşağıdaki maddeleri saymak mümkün:

Mesela eski Mitsubishi ASX’teki 1.8 litrelik motorun yerine 1.6 litrelik turbo dizel motor sunuluyor. Yine eskiden farklı renkte olan ön tampon plakalığı şimdi gövde renginde. Tampon üstündeki sis farları ise dikey konumlanmış ve çerçevelenmiş. Ayrıca eskiden arka tampondaki sis farının etrafında siyah kaplama vardı bu kaplama, yeni Mitsubishi ASX’te yok.

Son model Mitsubishi ASX iç mekanına baktığımızda orta konsola yeni renkli ekran eklenmiş olduğunu hemen fark ediyoruz. Bununla beraber direksiyon simidi tamamen değişmiş görünüyor. Ancak en önemli iç mekan değişimi dokunmatik ekranda. 6.2 inçlik dokunmatik ekran ile çok daha konforlu bir kullanım sağlanmış. Tüm bunlara ek olarak anahtarsız giriş sistemine geçilmiş.

6 İleri Manuel Şanzımanlı Dizel Mitsubishi ASX İncelemesi

  • Motor tipi ve konumu: sıralı-turbo-önde- enlemesine
  • Silindir/subap sayısı: 4/16
  • Mitsubishi ASX motorunun maksimum güç değeri: 84kW/ 114HP/ 3600 d/d
  • Mitsubishi ASX motorunun maksimum tork değeri: 270Nm 1750 d/d
  • Mitsubishi ASX hızlanma verileri: 0-100km/s hızlanma değeri 11.2 sn

Mitsubishi ASX Ne Kadar Yakıyor?

Dizel Mitsubishi ASX ülkemizde epey ilgi görecek gibi görünüyor. Araç, fabrika verilerine göre 100km’de 4.6 litre yakıt tüketiyor.

Mitsubishi ASX Bagaj Hacmi Nasıl?

SUV bir araç olarak tasarlanan Mitsubishi ASX’in bagajı ortalama seviyede diyebiliriz. 419 litrelik hacme sahip olan Mitsubishi ASX’in bagajı, arka koltuklar katlanırsa 1143 litreye kadar alan sunuyor.

Yeni Mitsubishi ASX’in 7 farklı rengi var.

Mitsubishi ASX Eleştirileri Neler?

Yeni makyajlı 2017 Mitsubishi ASX modelinde otomatik şanzımanı yok. Bu da kullanıcı için epey bir eksiklik olabilir. Ayrıca rakiplerine göre fiyatı biraz fazla bulunabilir. Mitsubishi resmi web sayfasından alınan bilgilere göre Mitsubishi ASX fiyatı 95. 526 TL (Nisan 2018) bandından başlıyor.

Hayalinizde güçlü motoru olan kaliteli işçilikle üretilmiş bir Mitsubishi ASX varsa arabam.com ikinci el Mitsubishi ASX ilanlarına göz gezdirebilirsiniz.

1 YORUM

  1. Bu aracı alma niyetiyle gittik vites topuzunu görünce vazgeçmiştik 🙂 çok güzel bir arabaydı ama manuel oluşu ve o garip japon tasarımı insanı kararsız bırakıyor her yiğidin bir kusuru var tamam sağlam bozulmuyor ama biraz da bu detaylara önem vermeleri lazım.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here