Mercedes 190 E Full Restorasyon Projesi

1
3651

Mercedes 190 E Restorasyon Süreci

Günümüzde birçok kişi otomobil restorasyonu yapmak istiyor. Ancak zaman problemi, maddi manevi sıkıntılar, akıllardaki bu projeyi ertelettiriyor. Ben de uzun zamandır eski bir Mercedes alıp restore etmeyi düşünüyordum. 2008 model Peugeot 207 ‘mi satmak, restorasyon sürecine attığım ilk adımdı. Uzun bir süre otomobil arayışına girdim. 2 tane Mercedes aldım. İkiside Restorasyona uygun değildi. Onları sattıktan sonra almış olduğum Mercedes 190 E aracımın restorasyon sürecini sizlerle paylaşmak istedim. İlk olarak almış olduğum araçtan bahsedelim.

1985 Mercedes 190 E

Aracım 1985 model w201 kasa 190E dir. 2.0 lpg’li 122 hp güç üretebilen mekanik enjeksiyonlu m102 kodlu motora sahiptir.

Özellikleri

  • otomatik vites
  • klima
  • sunroof
  • deri koltuk
  • far yıkama
  • merkezi kilit

Mercedes 190 E Aracımı Alırken Nelere Dikkat Ettim?

Restorasyon projesine girmeyi düşünenlerin yapacağı en önemli nokta, alacağı otomobili iyi seçmektir. “Bu otomobil restorasyona uygun mu?” sorusunun cevabı iyi düşünülmelidir. Ben aracımı alırken, kurcalanmamış bir araç olmasına ve hatlarının düzgün olmasına dikkat ettim. Bu aracın ilk sahibi Almancı olduğu için uzun yıllar ülkemizde yatmıştır. Düzgün korunamadığı için arka çamurluk ağızlarında ve altında çürükler oluşmuştur. Ben bu durumları göz ardı ettim. Aracımı almadan önce maliyet hesabımı yaptım ve satın aldım. Biraz aracı inceleyelim.

Kaporta-Boya Durumu

Aracımın ön kaputunda fotoğrafta belirtildiği gibi bir macun işlemi vardır. 2. sahibi tarafından yapılmış olan bu işlem pek de güzel olmamıştır. Kayda değer büyük bir kazası olmayan bu aracın sadece bagaj kaputu değişmiştir. Her ne kadar kaza yapmamış olsa da aracımın arka çamurluk ağızlarında ve altında çürükleri vardır. Araç komple sökülüp gerekli işlemler yapılacak. Yapılacak olan işlemleri de aşama aşama sizlerle paylaşacağım.

Motor-Mekanik-Şanzıman Durumu

Aracımı alırken gerekli kontroller yapıldı. Herhangi bir sorun olmadığı görüldü. Eski model ve otomatik şanzıman oluşu beni korkutuyordu. Ancak Şanzımanın vites geçişleri hissedilmiyor bile bu beni şaşırtan bir nokta oldu. Mekanik anlamda yapılması gereken tek şey ön fren balatalarının değişmesiydi.

İç Döşeme – Özelliklerin Durumu

Aracımın iç döşemelerine gelince, bu noktada yapılması gereken yerler var. Şoför koltuğu deformasyona uğramıştır. Ancak diğer diğer koltukların çok iyi durumda oluşu beni mutlu eden nokta olmuştur. Tavan döşemesinin değişimi gerekli. Ön sağ kapı döşemesine de işlem gereklidir. Aracın özelliklerine gelince klima çalışmıyordu. Klima kompresörü değişti. Sunroof tamir gerekiyordu. Tamir edildi. Bunların dışında Ön far yıkamaları çalışmıyor. İlerleyen zamanlarda onlar da çalışacak.

Yapılacak İşlemler

  • Aracım komple sökülecek (iç döşemeler,taban halıları,camlar, tamponlar)
  • Kaportacıya gidecek.
  • Gerekli malzemeler döşemeciye gidecek.
  • Gerekli çamurluk ağızları ve bazı parçalar, özel olarak bastırılacak.
  • Çürükleri giderilecek.
  • Komple boya işlemi gerçekleşecek.
  • Araç toplanacak.
  • Detaylı temizlik yapılacak.

Anlatmış olduğum işlemler her ne kadar basit görülse de her zaman bir aksilik çıkacaktır. Bu sebeple restorasyon işlemini zaman sıkıntısı olan kişilere önermiyorum. Aracım yapıldıkça sizlere sunacağım. Aynı zamanda Araba Gurmesi Youtube Kanalıma da düzenli olarak video atmaktayım. İnceleyip takip edebilirsiniz. Bu aracın videosunu da buraya koyuyorum.

Mercedes 190 E İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here