2024 Range Rover Evoque | Yeni İpuçları

0
3156
2024 Range Rover Evoque

Land Rover’ın en yeni sürücü yardım ve bağlantı sistemlerine olanak tanıyan elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış yeni temeller üzerine inşa edilmektedir . Kısacası, bir sonraki Evoque şimdiye kadarki en akıllı ve en güvenli otomobil olacak.2024 Range Rover Evoque

Yeni nesil 2024 Range Rover Evoque, plug-in hibrit ve tamamen elektrikli bir otomobil olarak gelecek.

Yeni sürücü destek sistemleri, çevresi hakkında daha bilinçli olmasını sağlayarak, otoyoldaki konumunu korumasına ve sürücüyü yorgunluk belirtilerine karşı izlemesine olanak tanıyacak. Daha da ilginci, Evoque’un (şartların izin verdiği yerlerde) ellerini direksiyon simidinde veya ayaklarını pedallarda tutmasına gerek kalmayacak şekilde sürücüden devralabilecek olmasıdır.

2024 Range Rover Evoque - Ön

Yeni sürüm, daha güvenli bir şekilde sürmenize yardımcı olmanın yanı sıra, potansiyel problemleri teşhis edebilecektir, size bakımı zamanlarını hatırlatabilecektir ve size yeni bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla yükseltilmiş mutli-medya seçenekleri gibi ücretli ekstralar sunabilecektir.

2024 Range Rover Evoque konsolunda , Land Rover’ın Pivi Pro multimedya; sistemi mevcut Range Rover Evoque’da olduğu gibi çift dokunmatik; ekranlarda sunulması beklenen yeni bir versiyonunu kullanmaktadır . Uydu navigasyon yönleri de dahil olmak üzere ;bilgileri ön cama yansıtabilen geliştiril miş gerçeklik baş üstü ekranı ve dijital gösterge kadranları standart olmaktadır.

Range Rover Evoque 2021 gösterge tablosu

Bir sonraki üretimde benzinli veya dizel motorlu versiyonlar olmayacak.

Bunun yerine, giriş seviyesi modeller bile eklenti hibritler olacaktır. 1.5 litrelik benzinli motorla elektrik motorunu birleştiren günümüzün P300e’siyle aynı kurulumu kullanacaklar. Mevcut P300e, yalnızca elektrik gücüyle; 55 km yol alabilirken, bir sonraki Evoque en az 60 mil elektrik menziline sahip olacak.

Land Rover mühendislerinin, Evoque’un menzil genişletici teknolojili versiyonlarını da düşündükleri söylenmektedir. Bu, aküyü yeniden şarj etmek için bir jeneratör görevi gören, ancak; asla doğrudan otomobilin tekerleklerine güç sağlamayan küçük bir benzinli motorun takılması anlamına gelir. Yaklaşan Nissan Qashqai ,  bu teknolojiyi kullanan ilk  SUV olacak .

Evoque’un tamamen elektrikli versiyonları seriyi taçlandıracak. Hangi pil veya elektrik motoru düzenlerini kullanabilecekleri hakkında; çok az şey bilinmektedir, ancak daha ucuz modellerin bile bugünün ;Jaguar I-Pace’in  menzilini gölgede bırakması muhtemel.

Her bir tekerleğe elektrik motorları takmak, Land Rover’ın Evoque’un sürüş ve yol tutuş dengesini ;hassas bir şekilde ayarlamasına ve aynı zamanda aracı arazide daha yetenekli hale getirmesine izin vermektedir. Güç dağıtımında küçük değişiklikler, geleneksel mekanik arazi sistemlerine ;kıyasla bir elektrik motoruyla çok daha hızlı yapılabilmektedir.

Bir sonraki Evoque’un mevcut versiyondan; daha uzun ve daha geniş olması beklenmektedir, bu yüzden daha fazla alan sunması gerekmektedir

Planlanan yükseltmeler nedeniyle, Evoque’un fiyatının

Range Rover Evoque

bugünün arabasının fiyatından yüksek  olması beklenmektedir. Bu, gelecek neslin rakip Audi Q3 ve Volvo XC40’ın giriş seviyesi versiyonlarından önemli; ölçüde daha pahalı olacağı anlamına geliyor , ancak ;bu modellerin plug-in hibrit versiyonlarıyla karşılaştırıldığında fark azalmaktadır.

2024 Range Rover Evoque ve Discovery Sport

Yeni nesil Land Rover Discovery Sport  , yeni Evoque ile ;aynı temelleri ve motor seçeneklerini kullanacaktır ve Range Rover’dan birkaç ay sonra satışa çıkması beklenmektedir.

2.El Range Rover Evoque Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here