2022 Formula 1 Takvimi Belirlendi!

0
4549

2022 Formula 1 takvimi belirlendi ve şimdi takip edebilmeniz için burada… Aylarca süren geçici tarihler ve söylentili yarışlardan sonra program belirlendi.

Aylarca süren bireysel yarış onayları ve spekülasyonların ardından Formula 1, 2022 sezonu için 23 yarışlık rekor bir takvimi resmen açıkladı. Ayrıca 2022 yılında yapılacak yarışların hiçbiri Türkiye’de geçmeyecek. Görünüşe göre yarış pistimiz bir yıl boyunca boş kalacak.

Program 20 Mart’ta Bahreyn’de başlıyor ve on ay sonra 20 Kasım’da Abu Dabi’de kapanıyor.

Öne çıkan olaylar arasında, Miami’deki Hard Rock Stadyumu çevresinde inşa edilen geçici bir devre ile yeni bir yarış olan ilk Miami Grand Prix yer alıyor. Takvimde Amerika Kıtası Pisti artık geleneksele uygun bir şekilde Ekim ayında yapılacak. Yarış, Netflix belgesel dizisi Drive to Survive’ın ezici başarısının ardından Amerikan pazarına yönelik büyük bir itici gücü temsil ediyor.

Bu yılki ana değişiklikler, 8 Mayıs’taki Miami Grand Prix, 27 Mayıs’taki Suudi Arabistan Grand Prix ve geçen yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle ev sahipliği yapamayan Avustralya, Japonya ve Çin’in dönüşü olacak. Aşağıda tam olarak görülebilecek ve elbette hala değişikliklere tabi olan taslak programda bir Alman yarışı yok.

COVID-19 izin verirse, 2022 ayrıca Avustralya, Kanada ve Japonya’ya geri dönüşleri de işaretleyecektir. Yerel pandemi yönetimi kısıtlamaları, Formula 1’i son iki sezonda üç yarıştan da alıkoydu.

Tüm dünyayı baştan sona dolaşan program, takımlar için inanılmaz derecede yorucu olabilir. Sıkı bir program, 2021’den bir yarış daha, iki haftadan daha kısa bir takvime sığdırılmış. Bu hala birçok lojistik kabus bırakıyor. Öne çıkanlar, ekiplerin yalnızca bir hafta içinde Azerbaycan’dan Kanada’ya seyahat edecek. 17 gün içinde Rusya, Singapur ve Japonya’dan ekipler gönderecek ve arka arkaya olacak.

2022 Formula 1 Takvimi Belirlendi
2022 Formula 1 Takvimi Belirlendi

Gelecek yıl, 2021’de ilk kez bir bütçe sınırı ile uğraşan takımlar için kolaylaştırıcı etkiler yapılacak. Hem pistte aksiyonu hem de satın alınabilirliği büyük ölçüde iyileştirmeye teşvik edilecek. F1’in yeni düşük yere basma gücü kural setinin ilk çıkışını yapacak. Seri, bu yılın başlarında bir önizleme aracı ortaya çıkardı. Ancak bireysel takımların girişlerinin daha çok aerodinamikçiler tarafından tasarlanmış bir araba gibi görünebilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Formula 1 %100 Sürdürülebilir Bir Yakıt Üretiyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here