Formula 1 Monako GP Antrenman Sonuçları

Formula 1’de yarış hafta sonu heyecanı bugün saat 12:30’daki 1. Antrenman turları ile başladı. İlk gün saat 16:00’da yapılan 2. Antrenman seansı ile noktalandı. İşte Formula 1 Monako GP antrenman sonuçları.

1.Antrenman

Birinci antrenman seansı başında pilotlar farkı lastik denemeleri ile piste çıktı. Pilotların birçoğu orta hamur tercih ederken, Mercedes ve McLaren gibi sert hamur ile piste çıkan pilotları da gördük. Seansın ilk turu George Russell’dan geldi. Ardından atılan turlarla Russell geçilirken, Ferrari’lerin performansı Tifosi’leri şaşırttı. İlk birkaç tur sonucunda iki Ferrari ilk sıradaydı. Ardından gelen turlarla birlikte Verstappen ve Hamilton gibi isimler Leclerc’i geride bıraktı.

Leclerc’in Monako Şanssızlığı Devam Ediyor

Seansın başlamasının üzerinden henüz 8 dakika geçmişken, Leclerc’ten güç ünitesinde sorun yaşadığı bilgisi Ferrari pitine iletildi. Sonrasında ise Monakolu pilot seansa devam edemedi. Formula 2 yıllarından beri kendi evinde bir yarış tamamlayamayan Leclerc için Monako şanssızlığı devam etmiş oldu. Ayrıca Monakolu’nun dördüncü vitesinde bir sıkıntı olabileceği de belirtildi.

Leclerc’in motor arızası yaşadığı an:

http://twitter.com/F1/status/1395353360610430985

Devam eden turlarda pilotlar tur zamanlarını yavaş yavaş geliştirirken Sainz liderliği kimseye bırakmadı. Bitime 36 dakika kala Alonso’nun kazası ile ilk defa sarı bayrakları gördük. İspanyol pilot son viraja girerken frenleme noktasını kaçırdı ve bariyerlere temas etti. Ön kanadına hasar veren Alonso’nun daha büyük bir soruna yol açmadan bunu atlatması da önemliydi. Sonraki turlarda ilk viraj girişinde Raikkonen ve Alonso’nun fren noktasını kaçırarak kaçış alanına girdiğini de gördük.

Alonso’nun kazası:

http://twitter.com/F1/status/1395346314200698883

Seansın devamında pilotlar daha yumuşak hamurlara da geçerek tur sürelerini geliştirdi. Sainz’ı ilk sıradan indiren isim ise Sergio Perez oldu. Kalan az sürede Perez kendi derecesini biraz daha geliştirirken onu geçen biri olmadı ve Meksikalı ilk seansı birinci tamamladı.

İspanya GP 1. Antrenman Sonuçları :Monako GP Antrenman Sonuçları

2.Antrenman

Türkiye saati ile 16:00’da başlayan ikinci antrenman seansında pilotlar orta hamur tercihi ile piste çıktı. İlk seansta motor arızası yaşayan Leclerc de seansa katıldı.

İlginç Tesadüf

Seansın 9.dakikasında oldukça ilginç bir tesadüf oldu. Şampiyona liderliği için mücadele eden Max Verstappen ve Lewis Hamilton, 1:13.499’luk dereceleri ile aynı zaman turunu elde etti.Verstappen Hamilton Aynı Süre

İlerleyen bölümde Ferrari’lerin oldukça başarılı performans sergilediğini gördük. Sainz ve Leclerc sürekli üst sıralarda kalarak devam ettiler. 18 dakika kala ise Charles Leclerc en hızlı zaman turunu elde ederek ilk sıraya yükseldi. Kalan dakikalarda zaman turunu geliştiren bir isim olmazken, seansı sonlandıran isim Mick Schumacher oldu. Çaylak pilot, dengesiz aracının da etkisiyle, 3.virajda aracının arkasını kaybetti ve bariyerlere çarptı. Lastiği patlayan ve sağ arka süspansiyonu hasar alan genç pilot yavaş şekilde pite ilerlemeye çalıştı. Ancak bunu başaramayacağını anladıktan sonra aracını 10 virajdaki kaçış noktasına çekti.Mick Schumacher

Bu olay sonrasında kırmızı bayraklar ile birlikte seans durdu. Seansın başlatılmayacağını belirtilmesiyle birlikte Ferrari’ler Monako’da 2.antrenmanların ilk iki sırasında yer aldı.

İspanya GP 2. Antrenman Sonuçları :Monako GP Antrenman Sonuçları

Formula 1 Monako GP ile alakalı tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin 😊

McLaren Monako GP Özel Tasarımı

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here