Pahalı lastikler verdiğiniz para ve bakıma değer mi? Ayrıca lastik değerini bulmak için yapılması ve yapılmaması gereken 5 şey hakkında kısaca bilgi verelim. Lastikler bir araba için en önemli ve temel parçalardan biridir. Lastik satın alırken hem yeterli paradan hem de güvenliğinizden taviz vermemeniz gerekir. Böyle bir durumda nasıl karar alacağınıza dair önemli bilgileri hep birlikte inceleyelim.

Lastik Değerini Bulmak

Yeni lastik satın almak, birçok araç sahibinin korktuğu bir satın almadır. Bu, özellikle aynı anda birden fazla lastik satın almanız gerekiyorsa geçerlidir. Yeni bir lastik setine ihtiyacınız varsa, paradan tasarruf etmenin yollarını aramak anlaşılabilir bir durumdur. Ama ucuz lastikler satın aldığınızda arabanızı mı değiştiriyorsunuz? Pahalı lastikler ekstra paraya değer mi?

Lastikleriniz için değer bulmak söz konusu olduğunda, yalnızca fiyattan daha fazlasını göz önünde bulundurmanız gerektiği ortaya çıktı. İşte lastikler hakkında bilmeniz gerekenler ve konu aracınız olduğunda pahalı lastiklerin gerçekten buna değer olup olmadığı.

Pahalı Lastiklerin Otomatik Olarak Daha İyi Olduğunu Düşünmeyin

Yeni lastik satın almanın mali durumuyla ilgilenmiyorsanız, mevcut en pahalı lastik seçeneğini tercih edebilirsiniz. Kendi kendinize “Onlar en pahalılar, bu yüzden en iyisi olmalılar, değil mi?” diye düşünebilirsiniz. Ancak bunun her zaman böyle olmadığı ortaya çıkıyor. Satın aldığınız lastik ne kadar pahalı olursa güvenliğiniz de aynı orantıda artmıyor. Fiyat haricinde bunu belirleyen birçok ayrı parametre mevcut.

Nerede yaşadığınız, yıllık kilometreniz ve nasıl sürdüğünüz, hangi lastiğin sizin için en iyi sonucu vereceğini belirleyebilir. Bir test, yeni ve pahalı bir lastik ile biraz aşındıktan sonra aynı lastik arasında durma mesafesi açısından çok daha büyük bir fark olduğunu gösteriyor. Ayrıca karşılaştırıldığında, daha uygun fiyatlı lastikler, uzun mesafe için daha tutarlı bir sürüş deneyimi sağlayabilir.

Gittiğiniz Yol ve Yer Neresi Olursa Olsun En Ucuz Lastikleri Satın Almayın

Elbette, lastik satın alırken sadece cüzdanınızla değil, mantıklı düşünmek de önemlidir. Lastik bakarken hemen en düşük fiyatı ön plana almak ve ona göre seçip yapmak cazip gelebilir. Ancak, en düşük fiyat her zaman en iyi değer anlamına gelmez.

Tüketici Raporları tarafından yapılan bir araştırma, Çin’deki en uygun fiyatlı lastik markalarından bazılarını dünyanın geri kalanındaki benzerleriyle karşılaştırdı. Çalışma, lastiklerin hiçbirinin zaten bildiğiniz ve güvendiğiniz markalara göre ölçülmediğini buldu.Lastik Değerini Bulmak İçin Yapılması ve Yapılmaması Gereken 5 Şey

Çalışmadaki lastiklerden biri, daha pahalı olan benzerinin yarı fiyatındaydı. Durum böyle iken, daha pahalı olan lastik neredeyse üç kat daha uzun ömürlü oldu. Sizce bu lastiklerden hangileri paranızın karşılığını daha iyi verir?

Lastik değerinizi belirleyen şeyin çok büyük bir kısmı, onun ile ne kadar kilometre yaptığınızdır. Ucuz bir lastik başlarda çok büyük bir miktar gibi görünebilir. Ancak muhtemelen lastiklerinizi çok daha sık değiştirmeniz gerekecektir. Ve böylece lastiklere daha az para vermeniz aslında daha çok harcama yapmanızı sağlayabilir. Hatta sonunda, ilk etapta kaliteli lastikler satın aldığınızdan daha fazla bir değere karşılık gelebilir.

Güvendiğiniz Bir Lastik Firmasıyla Çalışın

Yeni lastik alırken ve takarken, lastiklerinizi satın aldığınız yer, lastiklerinizin kendisi kadar önemli olabilir. Aracınızın güvenliği ve uzun ömürlülüğü söz konusu olduğunda, sadece biraz fazla para tasarruf etmek için işleri şansa bırakmaya asla değmez.

Lastik Değerini Bulmak İçin Yapılması ve Yapılmaması Gereken 5 Şey

 

Doğru lastik servis sağlayıcısı, aracınız için doğru ebat ve lastik tipini belirlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, lastik tedarikçinizin size karşı dürüst olacağından emin olmalısınız. Kısaca satıcınızın yalnızca en pahalı seçeneği değil, aynı zamanda en iyi değeri olan lastiği bulmanıza yardımcı olacağına güvenebilmelisiniz. Çoğu lastik satıcısı bazı özel ürünleri bulundururken bazı standart lastiklerin satışını da yapar. Bunlardan bazıları Yokohama, Hankook ve Goodyear gibi önde gelen lastik markalarının çok çeşitli.

Lastikleriniz Üzerinde Araştırma Yapın

Güvendiğiniz bir şirketle çalışıyor olsanız bile, lastikleriniz hakkında araştırma yapmanız her zaman kazandırır. Kendinize ne kadar sürdüğünüz gibi sorular sorun ve seçeneklerinizi daha iyi anlamak için aracınıza ve sürüş tarzınıza uyan lastikleri araştırın.

Araştırmanızı yaptıktan sonra, lastik tedarikçinizle konuşurken kendinize güvenebilirsiniz. Ayrıca size mümkün olan en iyi teklifi yapıp yapmadıklarını öğrenebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Lastik Terimleri? Lastik Üzerindeki İşaretler Nasıl Okunur?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here