Harley-Davidson Heritage Classic incelemesi… Harley, şıklığı Heritage Classic’e geri getiriyor. 2018 model yılı için yapılan bir yenilemeden sonra, Softail temellerinin tümü orijinallerinden kökten farklıdır. Ancak Heritage Classic’in genel klasik görünümü, gerekli tarihsel bağlantı için büyük ölçüde değişmeden kalır. Harley-Davidson, çok sayıda performans odaklı özel tasarımla Softail serisine yeni bir vurgu yaptı. Ancak eski tarz bir kruvazör ve tur bisikleti arayan biri için Heritage Classic oldukça uygundur.

Harley-Davidson Heritage Classic Tasarım

Harley-Davidson’ın kadrosu, 2018’de, ilk çıkışında çok rağbet görmeyen bir şekilde büyük bir sarsıntı geçirdi. Ancak saygıdeğer Heritage Classic için değil. 2018 model yılında, boya paketlerinde karanlık bir kenar ve hangisini seçerseniz seçin çerçeve sağlam. Ayrıca model 45 Nm tork performans getiren 107 veya 114 inç Milwaukee-Eight motor seçeneği ile girdi.

Harley, genellikle krom-tastic Heritage’ı, jantları, ön çatalları ve örtüleri, hafif kutuları ve motor bileşenlerini içerecek şekilde makinenin her yerine dağılmış liberal karartma işlemiyle karanlık bir şekilde sunuldu. Başından beri klasik olan Heritage, çevredeki karanlıkla güzel bir şekilde ayrılan frensiz taraftadır. Bu, bir krom kapağı ile bağcıklı jantlar üzerinde yuvarlanır. Ön çamurluk, ön tekerleğin engelsiz görünümü için yüksek kesimli kenarlara sahip tam bir şekle sahiptir. Her iki uçta da eski tarz etek ve boruları sade ve zevkli bir şekilde temsil eden krom kaplama yapılmıştır.

Harley-Davidson Heritage Classic

2020’den itibaren Heritage Classic 107, krom hava temizleyicisi ve kapakları ile uyum içerisindedir. Krom bağcıklı tekerlekler ve yalnızca Harley kromunun sunabileceği ışıltılı bir görünüm için daha fazla krom uç ve göbek içeren parlak bir güç aktarma organıyla bling’i bir kez daha getirdi. Heritage Classic 114, geçen yıldan kalan karartma görünümüyle karanlık tarafta kalıyor.

Heritage, görünüme kesin bir canlılık kazandırmak için geniş çaplı, geniş ayarlı çatallara sahiptir. Bu, ön camının önünden geçen montajlı geçiş lambaları ve dönüş sinyalleri ile birleştirilir. Kalkanın alt yarısı, ön kısımda daha fazla görsel ağırlığa sahiptir. Ve eski ön cam koruyucularından farklı olmayan bir görünüm için 114’te karartılmıştır. Ekranın kendisi, hava durumuna, ruh halinize veya herhangi bir şeye bağlı olarak hızlı dönüşümü için ayrılabilir türdendir.

Heritage, rahat ve hakim bir sürüş pozisyonu için ellerini omuz yüksekliğine yaklaşan bir yere kaldırır. Tüm enstrümanları gidon yükseltici kapağında toplayan birkaç yeni Softail’in aksine, Heritage, hız göstergesi için bir analog saat yerleştirdi. Ayrıca klasik ayrık tank konsolunda ayarlanmış bir dizi ışık taşıyor.

Harley-Davidson Heritage Classic

Derin kepçeli koltuk, ayaklarınızı yere koyma zamanı geldiğinde bol miktarda kaldıraç bulundurur. Bunun ile güven veren bir pozisyon için biniciyi yerden 26,3 inç yüksekliğe saptırır. Yolcunun alacağı tek şey bir sele yastığı ve açılır ayaklıklar bulundur. Bu nedenle sevdiğiniz birini taşımayı planlıyorsanız, belki de kısa bir yolcu sırtlığı uygundur.

Bir dizi siyah, üstten yüklemeli heybe arkadaki donanımı tamamlıyor. Çantalar 1,5 metreküp depolama alanına kadar biraz azaltılsa da, Softail yanılsamasını bozmaya yetecek kadar salınım kolunu gizlemeyi başarıyorlar.

Harley-Davidson Heritage Classic Şasi

Heritage Classic’e ilk bakışta tam olarak belli değil. Ancak fabrika 2018 için Softail çerçevesini tamamen elden geçirdi. Sonuç, çerçeve bileşenlerinin yüzde 50’sinin kesilmesi ve mühendislik. Daha hafif yapı tarzına rağmen daha sert olması için geliştirildi. Değişmeyen bir şey, klasik Softail’in üçgen salıncak ve koltuk altı şok etkisi sağlamasıydı.

Harley-Davidson Heritage Classic

Direksiyon, 64,2 inçlik bir dingil mesafesi üzerinde 30 derecelik bir eğime sahip. Ayrıca 5.5 inçlik iz stabiliteye dikkat edilerek ayarlanmıştır. Elbette, bu onu viraj almak için ideal olmaktan çıkarıyor. Ancak yeni çerçeve eskisinden çok daha iyi işliyor. Harley hala ayarlanabilir ön süspansiyona sahip değil. Ancak en azından fabrika, yoldan gelen sarsıntılara strok hızına duyarlıdır. Değişken sönümleme tepkisi veren Showa’nın Çift Bükme Valfi ön çatallarını kullanmaya başladı.

Arkada, monoshock, değişen yolcu ve kargo yükleri için hızlı, aletsiz ayarlamalar sağlayan elle ayarlanabilen bir ön yükleme özelliği ile birlikte gelir. ABS koruması, standart donanım paketinin bir parçasıdır. Heritage 328 kg (ıslak) olduğundan ve ön tarafta yalnızca tek bir frenle geldiğinden bu iyi bir haberdir. Çift ön fren kullanabilir mi? Elbette, ama en azından ABS, sahip olduklarınızı güvenle kullanmanıza izin verecektir.

Harley-Davidson Heritage Classic

Harley-Davidson Heritage Classic Aktarma Organları

Harley, ilk olarak turbike müşterilerine Milwaukee-Eight motorunu tanıttı. Eskiyen Twin Cam tasarımının yerine geçen tasarım başarılı olmuş gibi görünüyor. Bu nedenle Heritage Classic dahil tüm Softail modellerine güç sağlamak için yeni revize edilmiş kruvazör braketinde. Motorun kökeni, 45 derecelik V-Twin konfigürasyonunda belirgindir. Tek kamlı bir valf sistemine dönüş, itme çubuğu geometrisini ve burun konisi şeklini o klasik Harley görünümü için ait oldukları yere geri getirir.

İki değirmenden hangisini seçerseniz seçin, oldukça basit bir elektronik paketi ile çalışan hava soğutmalı bir itme çubuğu motoru alacaksınız. Harley, Softails için hala her türlü çekiş kontrolü veya değişken güç dağıtım aygıtından kaçınıyor. Ancak bunlar CVO ve touring modellerinde. Kruvazörlere inmeleri an meselesi.

İkinci El Harley-Davidson Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here