Harley-Davidson İkonlarını Canlandırıyor: Electra Glide Yeniden Tasarlanıyor.

LiveWire etrafında bir elektrik alt markası yaratmak Harley-Davidson‘ın attığı tek yeni adım değil. Şirket, bazı modellerini yok etmesine rağmen, ilk macera bisikleti Pan America’yı da piyasaya sürdü. Ancak Harley’nin en son projesi, ileriye dönük olduğu kadar geriye de bakıyor. Adı Harley-Davidson Icons Collection ve ilk ürünü olan Electra Glide Revival, sevilen bir klasiği geri çağırıyor.

Harley-Davidson Electra Glide Revival, Modern Bir Cruisere Eski Bir Dokunuş Katıyor

Harley-Davidson’ın tarihi cruiser çeşitleri ve tur bisikletleriyle doludur. Ve modern Street Glide gibi birçoğu, çatala monte edilmiş bir ‘batwing’ kaporta ile birlikte gelir. Cycle World, bu kaportanın 1969’da FLH Electra Glide’da çıkış yaptığını açıklıyor. Ve 2021 için, 1969 motosikletinin görünümü Electra Glide Revival aracılığıyla sınırlı bir süre için geri döndü.

Kaplamanın altında, 2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival standart motosikletle aynı şasiye sahip. Ancak Street Glide Special’ın izniyle birkaç yükseltmeye sahip olduğu söyleniyor. Bu güncellemelerden biri de motor. Electra Glide Revival, 97 hp ve 160 Nm tork değerinde 1868cc hava/yağ soğutmalı V-twin’e sahiptir. RideApart’ın bildirdiğine göre, kaydırmalı debriyajlı altı vitesli bir şanzımanla bağlantılıdır.

Harley-Davidson Electra Glide Revival, Modern Bir Cruisere Eski Bir Dokunuş Katıyor
2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival tarafı | Harley Davidson

Standart Electra Glide gibi, Revival da ayarlanabilir Showa süspansiyona sahiptir. Ancak Street Glide Special’dan bağlantılı frenler, çekiş kontrolü, motor freni kontrolü, hız sabitleyici ve yokuşta tutuş yardımı ile viraj alma ABS’sini alıyor. Ayrıca, TFT ekranlı, GPS’li ve Apple CarPlay’li bir bilgi-eğlence sistemi mevcut.

Electra Glide Revival da krom telli jantlara, beyaz duvarlı lastiklere ve bol miktarda krom kaplamaya sahiptir. Cycle World, 2021 motosikletinin solo koltuğunun, orijinalin “hidrolik pogo koltuğuna bir saygı” niteliğindeki özel bir amortisör üzerine monte edildiğini açıklıyor. Eski ‘Electra Glide’ amblemleri ve yazıları da çamurluklar gibi çeşitli yerlerde görünür. Ve tıpkı 1969 Electra Glide’da olduğu gibi, Revival’ın kaporta ve yan çantaları sadece beyaz renkte gelir.

2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival ön çamurluk yakın çekim | Harley Davidson

Harley-Davidson İkonlarını Canlandırıyor: Electra Glide Yeniden Doğan İlk Motosiklet

2021 Electra Glide Revival, piyasaya sürülen ilk Harley-Davidson Icons Collection ürünü olsa da son olmayacak. Şirket, bu programın bir parçası olarak her yıl bir veya iki sınırlı sayıda modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. Cycle World’ün bildirdiğine göre, her biri “Harley-Davidson’ın tarihindeki belirli önemli bir anı kutlayacak”.

Electra Glide yeniden tasarlanıyor ancak Harley-Davidson Icons Collection aracılığıyla hangi modellerin yeniden canlandırılacağını açıklamadı. Ama ünlü markanın imkan sıkıntısı yok bunu muhtemelen geniş ve detaylı bir üretim sürecine dönüştürecek.

Electra Glide Revival’ı hangi bisikletlerin izleyeceğinden bağımsız olarak, hiçbiri büyük miktarlarda üretilmeyecek. Harley-Davidson, Icons Collection motosiklet üretimini her modelden 1500 örnekle sınırlandırıyor. Ve örnekler satıldığında, dahası gelmeyecektir; tekrarı yoktur.

Bu Sınırlı Sayıda Üretilen Cruiserı Aramaya Değer mi?

2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival siparişleri şu anda açık. Ancak bir tane istiyorsanız, 29.199 dolara mal oluyor ve sadece bir boya şeması mevcut.

Harley-Davidson İkonlarını Canlandırıyor: Electra Glide
2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival ön | Harley Davidson

2021 Electra Glide Standard ile karşılaştırıldığında, Revival 10.200 $ daha pahalı. Ancak adil olmak gerekirse, Standard ‘sadece’ 150.5 Nm torklu 1746cc V-twin’e sahiptir. Ve standart güvenlik veya bilgi-eğlence özelliklerine sahip değildir. Sonuç olarak, Revival’ı 27.099 $’lık Street Glide Special ile karşılaştırmak tartışmasız daha doğru. Bu bağlamda bakıldığında, 2021 Revival’ın primi oldukça makul.

Revival’ın nadirliği ve fiyatı göz önüne alındığında, bisikletin esas olarak koleksiyonculara ve zorlu markalara hitap etmesi daha muhtemeldir. Ama sonra, tartışmasız mesele bunlara kimlerin sahip olacağı. Cycle World, Harley-Davidson’ın yeni iş stratejisinin temeline, yani mirastan ilham alan cruiserlere hitap etmeyi ve aynı zamanda yeni segmentleri keşfetmeyi içerdiğini açıklıyor. Bu diğer birçok otomobil ve motosiklet üreticisi gibi yeniden tasarlarken karşılaştığı durumu anlatıyor. Yani yeni modelleri tasarlarken eski hayranları memnun etmek.

Harley-Davidson İkonlarını Canlandırıyor: Electra Glide
Harley-Davidson İkonlarını Canlandırıyor: Electra Glide

Bu şekilde eski modeller de neredeyse yenileri kadar değerli. Hagerty, 1969 FLH Electra Glide fiyatlarının son zamanlarda, mükemmel durumdaki bir örneğin 20.000 dolarlık bir bisiklet olduğu noktaya kadar yükseldiğini bildirdi. Bozulmamış eski örnekler neredeyse 30 bin dolara mal olabilir. Ve ABS’leri, modern süspansiyonları ve hatta radyoları yok.

Herhangi bir motosiklette olduğu gibi, satın almadan önce kesinlikle yorumları okuyun araştırın. Ancak, bir klasiğin ruhunu çağrıştıran yepyeni bir motosiklet istiyorsanız, Electra Glide Revival bunu yapar.

İkinci El Harley Davidson İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here