Gazla çalışan 2021 Porsche Panamera 4S, elektrikli araç sektörüne direnmeye devam ediyor. Panamera, tamamen elektrikli Taycan ile karıştırılabilir. Ancak 443 beygirlik 4S hatchback, bir EV kullanmaya hazır olmayanlar için arzu edilen bir dört kapılı araç.

Burada örneklenen 2021 Porsche Panamera 4S, metalik Mamba Yeşili’nin göz alıcı bir tonunda parıldadı. Şaşırtıcı miktarda kamuoyunun ilgisini çekti. Birkaç beğeni aldı ve bir kişi yeni elektrikli Porsche olup olmadığını sordu. İronik olarak, bu etkileşim arabayı bir benzinlikte park ederken meydana geldi. Panamera’ya bir nebze benzerlikten daha fazlasını taşıyan Taycan EV sedan hakkında da çok konuşuldu. Porsche, bunun aslında markanın gazla çalışan bir sedanı olduğunu açıkladı. Ardından, bu elektrikli arabalardan henüz o kadar emin değiliz diyerek konuşmayı sonlandırdı.

2021 Porsche Panamera 4S ve Hibrit

Panamera, 552 beygirlik 4S E-Hybrid ve 690 beygirlik Turbo S E-Hybrid’de tamamen elektriğe geçmeye hazır olmayanlar için bir köprü olabilecek çeşitli plug-in-hibrit güç aktarma organları sunuyor. EV’den hoşlanmayan kalabalık için 2021 için güncellenen Panamera 4S zorlayıcı bir geleneksel seçenektir. Çift turbo 2.9 litrelik V-6, sekiz vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman ve standart dört tekerlekten çekiş özelliklerine sahiptir. Porsche bu yıl motordan üç beygir gücü daha azalttı. Bu nedenle çıkış şimdi 443 beygir ve 549 Nm tork sunar. Yeniden kalibre edilmiş elektrik destekli direksiyon sistemi ve yeni lastiklerle tüm 2021 Panameralarının daha iyi yol tutuşu sağladığı söyleniyor. Diğer güncellemeler arasında yeni standart hava yayları, geliştirilmiş bilgi-eğlence özellikleri mevcut. Ayrıca arka lambaları birbirine bağlayan tam uzunlukta bir LED şerit gibi stil düzenlemeleri de yer alıyor.

Gazla Çalışan 2021 Porsche Panamera 4S

Sokakta sürülen Panamera 4S, Porsche 911 limuzini gibi hissettiriyor. Araç 2061 kg ağırlığında ve 76,3 inç genişliğinde ve 198,8 inç uzunluğundadır. Ancak buna rağmen, model büyük ölçüde Sport paketinin bir parçası olan arka aks yönlendirme sistemi sayesinde dar alanlarda şok edici derecede çevik. Ayrıca bir spor egzoz ve Sport Chrono paketi (ön panele monte edilmiş kronometre, Sport Plus sürüş modu, başlatma kontrolü) dahildir. 4S, önde 275/35 ve arkada 315/30 büyüklüğünde, yapışkan Michelin Pilot Sport 4S lastikleri olan 21 inç jantlara bindi. Etkileyici 1.02 g’lık viraj tutuşuna katkıda bulundular. Bir 2017 Panamera 4S’de de test edilmiş benzer sonuçlar vardı. Ama Continental ContiSportContact 5P yaz lastikleri aracı yolda tuttu.

2021 Porsche Panamera 4S Performans

Daha yeni Panamera 4S, 96.5 km/saat hıza ve çeyrek mil boyunca onuncu bir yavaştı. Ancak bunları sırasıyla 3,6 saniyede ve 12.1 saniyede 182 km/saat’te tamamladı. Neredeyse 454 kg daha hafif 2020 Porsche 911 Carrera 4 kadar hızlıdır. Böyle olmasına rağmen, hatchback’in oldukça büyük boyutları ve dar kabini, kalkışlar sırasında kolaylık sağlar. En azından, başlangıçta hırlayan ve devir yükseldikçe çınlayan tonlar üreten egzoz notasının tadını çıkarabilirsiniz. Çok kötü, karışık sürüşte sadece 16 mpg’lik bir yakıt ekonomisi gözlemlenir. Porsche elektronik olarak kontrol edilen viraj denge çubuklarına ve fren ağırlıklı tork yönlendirmesine sahiptir. Marka ayrıca Dinamik Şasi Kontrol Sporu dahil olmak üzere yüksek teknolojili şasi bileşenleriyle donatılan ağır 4S virajlarda düz kalır.

Gazla Çalışan 2021 Porsche Panamera 4S

2021 Porsche Panamera 4S Tasarım

Panamera’nın sürüş pozisyonu, alçak bir koltuk ve sektördeki en iyi direksiyon simidi 911 ile paralellik gösteriyor. Dümen üst kollara gizlice yerleştirilmiş birincil kontrollere sahiptir ve deri kaplı jant mükemmel kalınlıktadır. Harika direksiyon aynı zamanda Audi S7 ve Mercedes-AMG GT53 gibi rakiplerin taklit edemeyecekleri bir şey sunuyor. Merkezden uzaklaştıkça çaba giderek artıyor ve ön ucun tutuşunu yorumlamak için yeterli geri bildirim var.

Gazla Çalışan 2021 Porsche Panamera 4S

Panamera’mızın ağırbaşlı siyah deri iç kısmı bazı rakiplerle karşılaştırıldığında daha az etkileyiciydi. Ancak Porsche çok sayıda renk seçeneği sunuyor. Can sıkıcı bir şekilde, orta havalandırma deliği yalnızca dokunmatik ekran kullanılarak ayarlanabilir. Aynı şekilde orta konsoldaki cam panel, kereste fabrikasındaki CD gibi toz toplar. Neyse ki, yeni eklenen kablosuz Apple CarPlay kusursuz çalışır. Ayrıca kullanıcıları bilgi-eğlence sisteminin yoğun menüleriyle uğraşmaktan kurtardı. Ön koltuklar arasındaki farklı boyuttaki bardak tutucuları da hoş.

Gazla Çalışan 2021 Porsche Panamera 4S

Bununla birlikte, Taycan’a olan ilgi büyük bir şekilde artmaya devam ediyor. Ancak 2020’de Panamera satışları düştü. Ardından Porsche’nin yakın zamanda 718 Boxster ve Cayman’ın 2025 için tamamen elektrikli olacağını onayladı. Bununla birlikte, markanın elektrifikasyona dönüşümü (911 hariç) kaçınılmaz. Bu arada, bu hikayenin başındaki gibi EV’lere geçişten kaçınmaya çalışanlar Panamera 4S’ye sığınacak.

İkinci El Porsche Panamera 4S Fiyatları

2025 Porsche 718 Elektrikli ve ‘En Modern Porsche’ Olacak

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here