2021 Dacia Duster 1.5 dCi Detaylı İnceleme

SUV sınıfının en çok satan modeli

1
3543

Dacia Duster kompakt SUV sınıfının en önemli oyuncularından biri. Hızlı yükselen bu pazarda kendisine iyi bir yer buldu ve SUV sınıfının en çok satan modeli olmayı zorlanmadan başardı. Dacia Duster test sürüş izlenimleri hakkında detaylar yazımızın devamında.

Dacia Duster Tasarım Özellikleri

Daha iddialı bir tasarımla karşımıza çıkmasının ardından önemli başarılar elde edeceğini tahmin etmiştik. Günümüzde makyajlanmış versiyonuyla da beğeni kazanan Dacia Duster, güncel versiyonuyla SUV sınıfının en çok satan modeli olmayı başardı. Dacia Duster’ın ızgarası küçük krom parçalarla süslenerek zengin bir hava oluşturulmuş. Bununla birlikte farlar da yuvaların içlerinde daha büyük bir hale bürünmüşken, sis farı yuvarları da keskinleştirilmiş bir tasarımla karşımızda. Aracın çamurlukları ve motor kaputu da kapsamlı yenileme sonrası çok daha iddialı hale gelmişti.

Dacia Duster’ın arka kısmına baktığımda yine dikkatlerine üzerine çeken bir tasarım dikkatimi çekiyor. İyi görünen stoplar dışında, tamponun ön kısımla aynı tutulan difüzör koruma çıtaları fark ediliyor. Bu araçta Dacia tasarımcıları aracın neredeyse tüm gövde bileşenlerini elden geçirmiş. Ortaya da çok güzel ve iddialı görünen bir SUV çıkmış.

İç Mekan Özellikleri

Dacia Duster test aracın iç mekanında kalitenin arttığı ilk anda fark ediliyor. Bununla birlikte kör nokta uyarısı gibi teknolojik ekipmanlar da donanıma eklenerek konfor ve güvenlik elemanlarının sayısı artırılmış. Dış tasarımda yapılan büyük değişim iç mekanda devam etmiş. Tamamen yenilenen iç tasarımda arttırılan malzeme kalitesine ek olarak navigasyon destekli multimedya ekranı da değiştirilmiş. Koltuk gruplarını da kalitesi artacak şekilde yeniden dizayn eden Dacia tasarımcıları araç içerisinde 28,6 litrelik eşya gözüne yer vermiş. Dacia, ön camı 100 mm daha ileriye konumlandırarak iç mekanda alan kazanmayı başarmış. Duster’ın kokpit yapısında modern dokunuşlar hemen fark ediliyor. Direksiyon simidi değişerek mazgallarla uyumlu krom çıtalar eklenmiş. Ayrıca klima artık otomatik ve şalterleri de çok daha kaliteli bir görünüme sahip. Multimedya ekranı biraz daha yukarıya konumlandırılmış. Gösterge paneli statüyü artırmak ve ergonomik bir kabin içi sunmak için tamamen yeniden tasarlanmış ve MediaNav ekranı gösterge panelinin üstüne taşınmış. Duster’ın herkesçe söylenen rahat ve kullanışlı koltukları daha ergonomik olanlarla değiştirilmiş.

Dacia Duster Motor Özellikleri

Dacia Duster’ı 1.5 Blue dCi 115 HP dizel motor seçeneği ile test ettim. Manuel şanzımanın eşlik ettiği bu versiyon tüketim konusundan herkesin beğenisini hiç zorlanmadan kazanacak türden. Fabrika verilerine göre ortalama 4.1 litre yakıt tüketimine sahip. Bu veriye şehirler arası yollarda çok rahat ulaşırken, 100 km karma yol şartlarında yaptığım doğru vites seçimli kullanımlar sırasında 5.3 litre tüketim sonucuna imza attığını gördüm. Önden çekişli versiyona sahip olan test aracıyla yine fabrika verilerine göre Dacia Duster’ın son hızının 181 km/s olduğu açıklanıyor. Dacia Duster bu kombinasyonla 0-100 km/s hızlanmasını ise 10.5 saniye gibi iddialı bir sürede tamamlıyor. Altı ileri oranlı manuel şanzımanın kullanımı kolay. Vites yollarını bulma konusunda hiç sıkıntı yaşatmadı.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Her özelliği iyileştirilmiş derken sürüş karakterinden de söz ediyoruz. Eskisine göre yola daha sağlam basan bir SUV olmuş durumda. Dacia Duster ilk tasarlandığı andan itibaren bir arazi aracı olarak şekillendirilmiş. Bu önemli avantajı sayesinde hafif arazide gerçekten çok iyi yol tutan bir model. Duster yerden yüksek yapının getirdiği özgüvenle kullanıcısını bir hayli rahatlatıyor. Görüş açılarının sorunsuz yapısı da eklenince özellikle en dar alanlarda bile manevra yapmak hiç zor değil. Dacia Duster’ın artırılan konfor özellikleri daha sürüşe ilk başladığınız anda dikkatinizi çekiyor. Hem şehir içi hem dağ yolları hem de zorlu bir off-road parkurunda kullandığım araç artırılan sürüş kabiliyeti ve yükselen konforuyla beğenimi kazandı. Aracın özellikle direksiyon sistemindeki değişimi beğenmemek mümkün değil. Öncü modellerde bir hayli güç gerektiren direksiyona kıyasla yeni sistem şehir içinde hiç yorucu olmuyor.

Dacia Duster Güvenlik Özellikleri

Dacia Duster 2017 yılında Euro NCAP çarpışma testine alındı. 3 yıldız alan model bu alanda ortalamada kaldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 71, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 66, yaya güvenliğinden yüzde 56 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 37 aldı.

Dacia Duster Yorumları

Gerek fiyatı gerekse sunduklarıyla sınıfının en çok tercih edilen modeli olan Dacia Duster yeni neslinde hiç kuşku yok ki çok iyi bir SUV haline gelmiş. Yerini aldığı modele göre her detayı iyileştirilmiş. Rakipleri ile artık çok daha kolay başa çıkabilecek özelliklere sahip olmuş. Makyajlı versiyonunun yakında satışa sunulmasıyla iddiası daha da artar ama güncel versiyon altın değerinde yerini koruyacaktır.

Dacia Duster Fiyat Özellikleri

Dacia Duster ülkemizde 203 bin TL başlangıç etiketiyle kompakt SUV sahibi olmaya imkan tanıyan bir araç. Fiyat etiketi konusundan avantajlı ve sunduklarıyla iddialı rakiplerinden çok büyük eksiklikleri yok. Otomatik şanzımanlı Dacia Duster beklentilerini yakında satışa sunulacak makyajlı versiyonuyla karşılayacak.

Dacia Duster Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1461 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 115 HP
  • Maksimum Tork: 260 Nm

Dacia Duster Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.5 sn
  • Maksimum Hız: 181 km/s

Dacia Duster Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Dacia Duster Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.6 lt / 100 km
  • Şehir Dışı: 3.8 lt / 100 km
  • Karma: 4.1 lt / 100 km
  • Test: 5.3 lt / 100 km
  • CO2 Emisyonu: 109

Dacia Duster Boyutlar

  • Uzunluk: 4341 mm
  • Genişlik: 1804 mm
  • Yükseklik: 1693 mm
  • Dingil Mesafesi: 2674 mm

Dacia Duster Bagaj kapasitesi

  • Bagaj Hacmi: 478 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1395 kg
  • Lastik Boyutu: 215/65 R16

Sıfır Km Dacia Duster Fiyatları

2.El Dacia Duster İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here