Tasarım

Subaru tasarım konusunda eski günlerini arayan bir markaydı. Özellikle son 10 yıldır çizgilerinde yaptığı değişiklikler nedeniyle tüketiciler Subaru’nun eski modellerindeki ihtişamlı tasarımları arar olmuştu. Neyse ki bu durum yeni Subaru XV ile değişecek.

Yeni Subaru XV Tasarım Detayları

Keskin hatlara sahip model geriye doğru uzatılmış farlarıyla Japon tasarım ruhunu sergiliyor. Izgaraya doğru incelen farlar agresif bakışların destekleyicisi. Izgaradan arkaya kadar akıcı bir görünüm ve sağlam bir siluet sunuyor. Ön tamponda altıgen ızgara ve siyah mat kaplamanın güçlü biçimi SUV karakterini dışa vuruyor ve Subaru XV modelinin sağlam görünümünü ortaya çıkarmış. Yan bölümde de keskin hatlar göze çarpıyor. Şişirilmiş çamurluklar araca heybetli bir görünüm kazandırmış.

Subaru XV

Efsanevi Impreza’ya olan benzerlik de daha çok arkada yer alıyor. Eskiden toplu ve kare şeklinde tasarlanan stoplarda Subaru dizayn ekibinin daha yatay bir düzen tercih ettiği görülüyor ki bu genişlik algısına artı puan katıyor.

Subaru XV

Ön tasarımda verilen genişlik etkisi, arkadaki stoplara kadar uzanıyor. Tasarım olarak farlara göre daha toplu olan stoplar sade bir görünüme sahip. Büyük arka tampon alt bölümdeki difülizör ile sportif bir duruş kazandırılmış. Siyah arka rüzgarlığın ve arka tamponun mat siyah kaplamasının verdiği sağlamlık hissi, Subaru XV’nin karakterini vurgulanmış durumda.

Son günlerde SUV araç ilanlarına çok bakıyor ve mutlaka bir SUV almak istiyorsanız Subaru’nun yeni modeli XV ile mutlaka tanışın. Yıl sonu araç kampanyalarını da göz önüne alarak bu aracı inceleyin. Size en yakın sıfır km Subaru satış noktasına uğrayabailir ya da arabam.com sıfır km ilanlarını inceleyebilirsiniz. Dilerseniz arabam.com sıfır km Subaru XV ilanlarını takibe alabilir, size uygun bir fiyatla karşılaşmayı da bekleyebilirsiniz.

Subaru XV Fiyatı 

Aracın donanım paketine göre değişmekle birlikte başlangıç fiyatı 114 bin TL civarında.

İç Mekan

Yeni Subaru XV modelin iç tasarımda eskiye oranla büyük bir gelişim var. Marka yetkilileri bile yeni XV karşısında eski neslin oldukça zayıf kaldığını kabul ediyor.

Subaru XV

Aşırıya kaçmayan, kolay alışılan tasarım burada da kendini gösteriyor. Gösterge panelinin ortasında, akıllı telefonlarla bağlantı kurabilecek Apple Car Play özelliğine sahip bilgi-eğlence sistemi için 8.0 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. 6.3 inçlik çok işlevli ekran çok kapsamlı içerik sunuyor. Yeni ekran tasarımı yolculara eğlenceli ve faydalı bilgiler sunuyor. Orta konsolun üst bölümünde küçük bir ekran göze çarpıyor. Buradan araç ile ilgili tüketim değeri, sürekli dört çeker sistemi ve benzeri bilgiler görülebiliyor.

Bir önceki nesilde büyük olan direksiyon simidi 2017 model Subaru XV’de daha küçük. Bu yenileme ile sürücüsünün manevra kabiliyetini kolaylaştırıyor ve başarılı bir dönüş yapmasını sağlıyor. Direksiyon üzerindeki kumandalar ise oldukça kullanışlı.

Bizim test ettiğimiz araç en dolu paket Xclusive idi. Yani 8 yöne ayarlanabilen hakiki deri  elektrikli sürücü koltuğu, elektrikli sunroof, uzun far asistanı, kör nokta uyarı sistemi, geri manevra trafik uyarısı, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi özellikleri de deneyimleme şansı bulduk.

Subaru XV’de yeni bir platform kullanmaya başlamış Bu nedenle de ilk anda makyaj olarak algılanmasına rağmen, aslında XV tamamen yenilenmiş bir model. Aracın yeni platformu aynı zamanda iç mekanda da daha geniş bir yaşam alanı oluşmasını sağlamış. Aracın hem ön hem de arkadaki genişliği bu sınıf bir model için yeterli.

Motor

Subaru XV’nin motoruna gelinde, yeni neslinde hala FB16 kodlu 1.6 litre hacme sahip dört silindirli Boxer motoru kullanıyor. Bir önceki nesline göre güç ve tork değerlerinde bir değişim yok. 1.6 litre hacimli atmosferik, benzinli motor 6200 d/d’de 114 HP güç ve 4000 d/d’de 150 Nm tork sağlıyor.

CVT şanzıman ve atmosferik ünitenin birleşmesi modele 13.9 saniyelik 0-100 hızlanma ve 175 km/s maksimum hız değeri sunmuş. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 6.4 litre olarak açıklanıyor. Atmosferik ünite alt devirleri hiç sevmiyor. Güç için üst devirlere çıkma ihtiyacı hissettiren ünite CVT şanzıman ile uyumlu olsa da ortaya çıkan sonuç Subaru denilince akla gelen o performanslı modelleri aratıyor. Yakıt tüketimi konusunda ise performanslı kullanımlarda 9.0 litre ortalamaya imza atan bu ünite sakin kullanımlarda 8.0 litre gibi makul değerlere çekilebiliyor. C02 emisyon değeri ise 145 g/km olarak değer gösteriyor.

2017 Subaru XV motoru sessiz ve titreşimsiz çalışmasıyla konfor konusunda başarılı. Ancak şanzıman ve atmosferik motor nedeniyle üretilen düşük tork yüklü durumlarda aracın zorlanmasına neden oluyor. Buna bir de dört tekerlekten çekiş sistemi eklenince o zaman tüketim cep yakar hale geliyor.

Güvenlik

Subaru XV EuroNCAP çarpışma testine 2012 yılında girmişti. Bu test sonucunda 5 yıldız alan Subaru XV yetişkin yolcu güvenliği yüzde 86, çocuk yolcu güvenliği yüzde 90, yaya güvenliği yüzde 64 ve güvenlik yardımcısı ise yüzde 86 alarak güvenli olduğunu kanıtladı.

Aracın güvenlik alanında öne çıkan özellikleri arasında EyeSight adlı sürücü destekli güvenlik sistemi yer alıyor. Adaptif hız sabitleyicisi, şerit takip sistemi, çarpışma önleme fren sistemi ve gaz kontrolü gibi özellikler bu sistemin içerisinde barınıyor. Ayrıca Subaru XV, sahip olduğu kameralar sayesinde otomatik uzun far sistemini, sürücünün hizmetine sunuyor ve karanlık yollarda far ayarlarıyla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Konfor & Yol Tutuş

Arazi araçları yerden yüksek yapıları nedeniyle yan rüzgarlardan çoğunlukla etkilenir. Ancak Subaru XV’nin yüksek yapılı olmasına rağmen rüzgardan etkilenmemesi dikkat çekiyor. Simetrik dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde de otoyol sürüşlerinde araca duyulan güven artıyor.

Direksiyon tepkileri ise çok net. Bir önceki nesilde direksiyonda boşluk vardı ve sürücüsüne güven vermiyordu ama yeni XV’de artık böyle bir durum söz konusu değil. Tümsek geçişlerinde iç mekan çok fazla vuruntu almıyor. Süspansiyon sisteminin çalışma karakteri de değişimden olumlu yönde etkilenmiş.

Subaru XV’de aracın yola basma görevini simetrik dört çeker sistemi sağlıyor. 1972 yılından beri geliştirilen bu sistem değişken yol koşullarında bile maksimum tutunma sağlıyor. Orta konsoldaki ekrandan da takip edilen bu sistem gücünü tek lastiğe kadar aktarabiliyor. Öte yandan Aktif Tork Yönlendirme Sistemi ile virajda performansı yüksek tutulan aracın sürüş anlamında önceki jenerasyona göre daha fazla geliştirildiği ilk km’lerden itibaren hissediliyor. Araçta daha fazla konfor sunulmasına karşılık hafif arazideki yol tutuş karakterinden de taviz verilmemesi güzel bir gelişim olmuş.

Subaru XV Teknik Özellikleri

Motor : 1.6

Motor Hacmi :1600 cc

Silindir Adedi : 4

Maksimum Güç : 114 HP 6200 d/d

Maksimum Tork : 150 Nm 3600 d/d

Subaru XV Performans Özellikleri 

0-100 km/s Hızlanma : 13.9 sn

Maksimum Hız : 175 km/s

Frenler

Ön : Hava kanallı disk

Arka : Disk

Subaru XV Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü : Benzin

Şehir İçi : 7.9lt/100 km

Şehir Dışı :  5.6lt/100 km

Karma : 6.4lt/100 km

Test : 8.0 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu : 145 gr/km

Subaru XV Boyutları  

Uzunluk : 4468 mm

Genişlik : 1800 mm

Yükseklik : 1615mm

Dingil Mesafesi : 2665mm

Subaru XV Bagaj Hacmi : 385 lt

Yakıt Depo Kapasitesi : 63 lt

Boş Ağırlık : 12425 kg

Lastik Boyutu : 225/60 R17

İkinci el satılık Subaru XV ilanları

Subaru Legacy 2021; Sevilen ve Sevilmeyen Taraflar

7 YORUMLAR

  1. Subaru, son derece başarılı ve arıza oranı düşük otomobiller üreten bir marka olmasına rağmen, motorlarının büyük hacme sahip olması nedeniyle pazar payından istediğini alamıyordu. Subaru, Yeni XV’de sunduğu 1.6 lt’lik motorla buna cevap vermeye çalışmış anlaşılan. Ancak, algısı güçlü motorlar sunan bir marka iseniz, neden düşük hacimli ve göreceli olarak güçsüz atmosferik bir motor? Bence bu karar hatalı. İstediği kadar vergi avantajı sunsun, atmosferik 1.6 lt’lik motorla Subaru markası ile bugüne kadar elde edilen algıyı yok ediyorsunuz. Bu araçta 1.6 lt ve gücü en az 200 PS Turbo motor sunulmalıydı. Eğer Subaru’nun amacı “güçlü otomobil” algısını devam ettirmek değil de pazar payını arttırmak ise, o zaman Honda’da olduğu gibi motorda bir takım güçlendirici/uyumlandırıcı modifikasyonlar yaparak fabrikasyon LPG sunulmalıydı ki, 4×4 çekiş sistemli düşük hacimli atmosferik motora sahip aracın dezavantajları Km maliyetlerinin düşmesi ile bir ölçüde sineye çekilsin. Subaru bence Turbo motor ve Atmosferik Motor-LPG alternatiflerini çalışmalı.

  2. araçı çok güzel yapmışlarda motorunu unutmuşlar bu araca bu motor olurmu şöyle adam gibi bi motor koysalar bu japonlar motor konusunda sıkıntılı biraz .

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here